Level: 194
Wysłany: 18-03-2009, 20:46
No to zrób tak jak jest napisane w tym dymku - start uruchom cmd.
Piszesz chkdsk z literą dysku na którym masz tego całego Metina zainstalowanego, albo od razu ze ścieżką do folderu.
o rly ? jakoś ja mam dwa uszkodzone dyski i komp działa... (pomijam dyskomfort z tego płynący)
uruchom chdsk zgodnie z tą instrukcją, albo zresetuj kompa i pozwól na automatyczne sprawdzenie błędów podczas uruchamiania windy (możliwe, że po tym będziesz musiał zainstalować grę od nowa)
Chlopaki wiecie co mi teraz się dzieje korzystam sobie z kompa a tu nagle pokazuje mi sie niebieski ekran i literki na czarno.Co mi pisze ale nie moge tego rozczytać.A po drugie i sam mi komp się resetuje co to może być ?
Cytat:
ale raczej to 1 bo jakby padlo HDD to by komp sie zawiesil
zdejmij obudowę, być może coś się przegrzewa (miałem takie same objawy, dyski się przegrzewały, buda stoi bez obudowy i śmiga cacy wszystko)
przeczyść wszystko z kurzu, zwłaszcza zasilacz
Kolorek - sprawdź płytę głowną, i kartę graficzną. Miałem ten sam problem - U mnie wina leżała w płaycie głownej (złącze AGP) i przegrzewajaca sie karta graficzna
Zrób sobie test grafiki, np. w nvidii. Lub włącz jakąś grę, która zrzera więcej ramu i fps. Jeśli ci się wyłączy to znak ze masz coś nie tak albo z kartą albo z płytą głowną