Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:34
Mf i Update...
Autor Wiadomość
Sweep 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Number 1
Level: 1
Świat: 3
Wysłany: 29-07-2009, 14:23   Mf i Update...

Wiem że Nie wolno pisać kiedy Update Itp... Nie musicie mi powtarzac i uwazać się za wielką szlachte która nigdy nie chcą wiedziec kiedy i co się stanie. A więc ... Wiemy że W tej grze cos sie dzieje Widac to ze Admin cos Kombinuje . No własnie ale nie wiemy co W Tym Caly Problem . Rozumiem to że Admin nie chce pisac Co i kiedybedzie bo bylo bywiele pytan ale dopiero się zacznie zasypywanie pytaniami ... Admin mógłby chociaz w tym temacieupdate progress napisac ze jest 5% tego update chociaż to . Nie wymagam żeby pokazywał Jak to bedzie wyglądało bo wiadomo Zawsze bedzie ciekawiej jak sie zobaczy efekt po jakims czasie . Ale napisać ŻE COŚ ROBI i ze jest POSTĘP w Update I Termin w Przyblizeniu Mogłby dodac to by wystarczyło kazdemu nikt by nie dopytywał o terminy i czy siecos dzieje . Gdyby regularnie wpisywac w tym temacie Update Progress Swoje Postepy.

PS.Sorry Błędy Ale nie lubie Pisać z ą,ę,ł itp.. :D

Areen 
Użytkownik

Level: 10
Wysłany: 29-07-2009, 14:53   

Napisze kiedy będzie chciał, no i złamałeś regulamin działu kolego g;)

Sweep 
Użytkownik

Nick: Number 1
Świat: 3
Wysłany: 29-07-2009, 15:09   

Wkońcu To Propozycja . No nie?

I Nie napisze kiedy bedzie chcial ;/ Co Admin Serca Nie ma ??

xD

Areen 
Użytkownik

Level: 10
Wysłany: 29-07-2009, 15:13   

Cytat:
I Nie napisze kiedy bedzie chcial ;/ Co Admin Serca Nie ma ??

A wy za grosz cierpliwości ;)

Skailer 
Użytkownik

Nick: Skailer
Level: 150
Wysłany: 29-07-2009, 15:18   

Areen napisał/a:

Sorry Areen, ale taki tekst nie na miejscu... Zbliża się rocznica ostatniego up'ka (A może już była? Sam już nie wiem.. ) I ty mówisz że gracze nie mają za grosz cierpliwości? ><
Sam uważam że choćby mała wzmianka w temacie up'date progress nikomu by nie zawadziła, już nawet pisałem o tym do Tomiego na PW miech temu, ale przeszło bez odzewu..

| Gospoda: Skailer Shuntzz 85g | Wojownik/Kucharz/Złodziej |

Lag 
Użytkownik

Wysłany: 29-07-2009, 15:23   

Jak tak wam się nudzi to zróbcie nową postać i grajcie od nowa. Takie narzekanie niczego nie zmieni.

Night Crawler 
Użytkownik

Wysłany: 29-07-2009, 15:25   

Jakiej cierpliwości? Ile można czekać choćby na informacje?
Z całym szacunkiem panie administratorze proszę (myślę, że w imieniu wszystkich użytkowników) o choć procentową informację na temat tego, co w tym momencie dzieje sie w MF od strony technicznej. Gramy w My-Fantasy i jej los nie jest nam obojętny. Chcemy wiedzieć co sie dzieje, jakie plany rozwoju.. Nie wiemy NIC! Od czasu do czasu jakiś moderator, tester, gm coś powie na ten temat ale my (zwykli, przeciętni, nic nie znaczący userzy) nigdy nie mamy pewności czy to prawda, przeciek czy też żart.
Rozumiem też, że ujawnianie niektórych informacji przyniosło by tylko negatywny skutek, dlatego jak coś jest tajemnicą to niech ją pozostanie.. nie mogę jednak zrozumieć dlaczego nie możecie podać informacji, choćby uogólnionej do granic możliwości, typu: "mamy w planach kolejny aptejd dotyczący fabuły, na tą chwilę ukończony w tylu i tylu procentach".

Apeluje zatem o przemyślenie całej tej sprawy i podjęcie jakichkolwiek czynów w stronę usprawnienia informowania graczy.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.

ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Ostatnio zmieniony przez Night Crawler 29-07-2009, 15:32, w całości zmieniany 1 raz  

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 29-07-2009, 15:32   

Hah, pamiętam jak Up był zrobiony w 90% w kilka miesiecy i później gracze czekali 2 miechy, aż będzie 100% ><

Cytat:

A wy za grosz czelności ;>

Cytat:
Jak tak wam się nudzi to zróbcie nową postać i grajcie od nowa. Takie narzekanie niczego nie zmieni.

A kurna nowa postać wiele zmieni, skoro wszystko już zrobiliśmy?
Przechodzenie fabuły od nowa nie jest żadnym rozwiązaniem i
poza tym, jest nudne :wink:

Night Crawler 
Użytkownik

Wysłany: 29-07-2009, 15:34   

IMO problem nie lezy w liczbie Uptadów, bo użytkownikom zawsze bedzie mało.. a w niedoinformowaniu graczy przez administracje.
Tyle odemnie w temacie.
Ave

ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Ostatnio zmieniony przez Night Crawler 29-07-2009, 15:43, w całości zmieniany 1 raz  

Lag 
Użytkownik

Wysłany: 29-07-2009, 15:36   

Shark napisał/a:
A kurna nowa postać wiele zmieni, skoro wszystko już zrobiliśmy?
Przechodzenie fabuły od nowa nie jest żadnym rozwiązaniem i
poza tym, jest nudne :wink:

Jak masz inny pomysł co robić. gdy nie ma upa przez rok to napisz, z chęcią przeczytam.
Wiekowe czekanie to tradycja MF, choć faktycznie mogłaby się pojawić jakakolwiek informacja o stanie aktualizacji.

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 29-07-2009, 15:38   

Lag napisał/a:
Jak masz inny pomysł co robić. gdy nie ma upa przez rok to napisz, z chęcią przeczytam.

Tu nie chodzi o nudę towarzyszącą czekaniu tylko o niedoinformowanie graczy.

Lag 
Użytkownik

Wysłany: 29-07-2009, 15:49   

Shark napisał/a:
Tu nie chodzi o nudę towarzyszącą czekaniu

Idę o zakład, że gdyby up był mega hiper elo długi i nadal byście go przechodzili słówkiem byście nie pisnęli, że nie ma upa ;d

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 29-07-2009, 15:52   

Areen napisał/a:

Cierpliwość ma swoje granice ; >

Tomi
Prawie Admin

Profesja: Mag
Świat: 1+2+4
Wysłany: 29-07-2009, 16:28   

W update progress nie ma informacji, bo w tym temacie nic się obecnie nie dzieje.
Cała "para" idzie w silnik MF3, który już zaczyna nabierać kształtów i jeszcze w wakacje planowane są pierwsze zamknięte testy. Kiedy owy silnik będzie ukończony? Nieprędko - stawiam że minimum 6 miesięcy. W międzyczasie będzie wprowadzony update do obecnej wersji - kiedy dokładnie? Nie wiem, ale prace nad nim powinny niedługo ruszyć. W każdym razie będzie to prawdopodobnie ostatni update do obecnej wersji gry, który zakończy fabułę.

Dlaczego nowy silnik a nie update'y do obecnego?
- bo obecny silnik jest napisany w przestarzały na obecne czasy sposób
- bo trudno się go modyfikuje
- bo jest mało wydajny
- bo cała gra ma wady, które leżą u podstaw i nie da się ich usunąć - trzeba napisać wszystko od początku. Mając doświadczenie z obecną wersją gry można przy nowym silniku od razu wszystko mądrzej zaplanować.
...i tak jeszcze mogę wymieniać.

Co jeszcze się dzieje? - jak zapewne wiecie szukamy grafików - w sumie już mamy dobrze zapowiadające się osoby, które przygotowują obecnie demówki.

Mam nadzieję że te informacje Was usatysfakcjonowały. Ja nie lubię robić wokół wszystkiego szumu, jeśli to nie jest gotowe. Później z tej super polityki informacyjnej tylko więcej narzekań jest, bo wiadomo że są obsuwy w pracach i dopiero jest narzekanie, że miało być a nie ma.
A kto ma wtyki ten wie lepiej co się dzieje :twisted:

Night Crawler 
Użytkownik

Wysłany: 29-07-2009, 16:34   

Nie no, naprawde. O coś takiego myślę że wszystkim chodziło, teraz wiemy na czym stoimy.
Tomi napisał/a:
Mam nadzieję że te informacje Was usatysfakcjonowały.

Oczywiście że tak.
Tomi napisał/a:
Później z tej super polityki informacyjnej tylko więcej narzekań jest, bo wiadomo że są obsuwy w pracach i dopiero jest narzekanie, że miało być a nie ma.

Prawda, zgadzam sie w 100%. Bardzo trudno jest znaleść 'złoty środek' pomiędzy poinformowaniem graczy w wystarczający sposób, nie mówiąc przy okazji za dużo.

Wielkie dzięki, prawde mówiąc nie spodziewałem sie..

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi