Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 01:01
niesłusznie zbanowany i usunięte konta
Autor Wiadomość
Mylfon 
Użytkownik

Nick: MylFon
Level: 30
Wysłany: 27-12-2010, 23:19   niesłusznie zbanowany i usunięte konta

Witam. Około niecałych 2 lat temu moje konto na s1 o nicku Robcio zostało zbanowane, na dodatek dwa konta moich braci usunięte. Hmm... GM Mnietuniema był tego zdarzenia sprawcą. Niestety pomylił się. Nie wiem co chciał przez to osiągnąć karząc mnie i braci. Co zwłąszcza wcześniej ze mną wspópracował w celu odzyskania ukradzionego konta (podałem mu wszystkie niezbędne informacje co do konta kolegi Reddir czy Redir nie pamiętam). No niestety- mam trzech braci z czego dwóch grało w MFO. Nie stać mojej rodziny na zakup 3 komputerów oraz 3 osobnych łącz internetowych. Grałem używając sieci WIFI. GM nie chciał mnie wysłuchać, nie dał nam się wytłumaczyć. To zabolało, gdyż miałem ponad 100lv i byłem w miejscu gdzie sie dostaje zbroje szlachecką która była warta ho ho ho ponad 100kk złota. Miałem koło 4k pkt. rank. Zabolało mnie to, że mój cenny czas został wystawinoy na próżno zwłaszcza gdyż dużo straciłem a moi bracia stracili WSZYSTKO co mieli. Piszę po takim czasie gdyż odechciało mi się grania. Braciom również. Proszę o rozpatrzenie sprawy, jeśłi będzie potrzebne to podam więcej szczegółow ( które jeszcze pamiętam). Świat 1 : nicki : Robcio, Notsukao, Blacha.

pozdrawiam
Robert

Kamaize 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Kamaize
Level: 400
Wysłany: 28-12-2010, 14:49   

GM nie banuje tylko przez to że grasz z braćmi, poza tym miałeś do dyspozycji jeszcze 2 światy do tego 1 na którym dowolnie mogliście się bawić w multi. Skoro odechciało Ci się grania to po co piszesz?

bartoloni 
Użytkownik

Nick: BartoMFO_lev
Level: 329
Świat: 3
Wysłany: 28-12-2010, 15:10   

do grania z "braćmi" masz świat 3 ;)

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 28-12-2010, 15:21   

Nie wiem skąd u bardzo wielu graczy jest przeświadczenie, że wystarczy zaprosić do gry brata, psa, babcię itp. by przestał działać zapis regulaminu gry o zakazie dzielenia kont. Ponieważ kara dotyczyła 3 kont, to właśnie raczej z dzieleniem kont miałem do czynienia. Stwierdzenie, że "gram z rodzeństwem" nie daje bezwarunkowego immunitetu - każdy ma grać sam, na swoim i tylko swoim koncie. A czy tak jest? - niestety zdążyłem się przekonać, że bardziej wiarygodne od oświadczeń graczy są informacje z panelu GM-a.

Grające rodzeństwo - to był jeden z głównych argumentów stworzenia s2, a zwłaszcza s3. A nawet grający na jednym świecie bracia jeśli grają uczciwie (lub choćby inteligentnie...) nie są karani.
Zresztą konto Robcio dalej w grze jest...

Howgh!

Mylfon 
Użytkownik

Wysłany: 28-12-2010, 19:09   

Tylko, że zarówna jak na s1, s2 i s3 też graliśmy każdy osobną postacią lecz na tym samym łączu i komputerze. Jestem (a raczej byłem) w miare doświadczonym graczem i sądzicie ze mając konto 100 lv+ zakłądałbym sobie na tym samym świecie dwa następne konta? Bezsensu. Pamiętam, że wtedy mnietuniema źle mnie zrozumiałeś i nie dałeś dalej wytłumaczyć. Niestety. Chciałbym aby kary zostały anulowane, a konta przywrócone - możliwe to ?

Kamaize 
Użytkownik

Nick: Kamaize
Level: 400
Wysłany: 29-12-2010, 13:12   

Po co Ci te konta skoro sam napisałeś że już ci się nie chce grać?

Cytat:
do grania z "braćmi" masz świat 3 ;)

i

Cytat:
Stwierdzenie, że "gram z rodzeństwem" nie daje bezwarunkowego immunitetu

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 29-12-2010, 13:24   

Jak tak się zastanawiam, jak GM stwierdza czy bracia dzielą ze sobą konta, czy po prostu logują się jeden po drugim. Czy to jest multi czy rzeczywiście rodzeństwo.

musaraj 
Użytkownik

Nick: benerit
Level: 164
Wysłany: 29-12-2010, 16:55   

GM daje od razu, niezależnie, czy brat istnieje czy też nie.

Mylfon 
Użytkownik

Wysłany: 29-12-2010, 17:17   

Mi konta nie potrzebne, tylko mój brat cche odzyskać konto notsukao, drugi brat miał konto chyba 5 lv to nawet go to nie wzruszylo. Ja chciałbym anulowania kary czyli przywrocenie : expa, golda i ranka. Nasza gra polegaął na : jednen z nas grał 1h, następnie drugi a potem trzeci. Logowanie za logowaniem. Jestem w stanie wysłąć kopie legitymacji żeby potwierdzić ze nie kłamie. Po co mi by były multikonta na s1 skoro miałem ponad 100 lv ? Myslicie ze taki głupi jestem i że nie wiedziałem ze to grozi kasacją kont dodatkowych i srogą karą na główne hmm ? GM Mnietuniema nie dał mi się do końca wytłumaczyc, źle zrozumiał to co mówiłem i zamkną dalszą rozmowę poprzez zażalenie. Kiedy zobaczyłem, że już nie mogę z nim rozmwiać, wylogowałem się i nie wchodziłem na mfo przez 2 lata. Teraz naszła mnie ochota na grę, ale nie chce grać na takiej karze. Brat również chciałby agrać, lecz niestety, nick Notsukao przejął jaiś inny gracz i wsio... Musi zaczynać od nowa. Co zwłaszcza wczesniej niby na "multikoncie" graliśmy półtora roku i żaden GM nie zwracał się do nas. Jak wół mieliśmy napisane na prezentacji że gramy natym samym komputerze i na tym samym łączu. Niestety GM mnietuniema mimo wcześniejszej współpracy postanowił nas ukarać. Bracia nawet nie wiedzą, że tu piszę. Jest możliwe anulowanie kary wraz z przywróceniem chociaż jednego konta ? o to mi głównie chodzi. Pozdrawiam

musaraj 
Użytkownik

Wysłany: 29-12-2010, 17:29   

Mylfon napisał/a:
nick Notsukao przejął jaiś inny gracz i wsio

Znaczy Że zabrał konto, czy przejął taki nick??
Mylfon napisał/a:
Co zwłaszcza wczesniej niby na "multikoncie" graliśmy półtora roku i żaden GM nie zwracał się do nas.

nie widzieli?
Mylfon napisał/a:
Jak wół mieliśmy napisane na prezentacji że gramy natym samym komputerze i na tym samym łączu.

I co z tego ?Niech może od razu sobie wszyscy na św 1 zrobią multi i napiszą, że grają z bratem.I NIKT ICH NIE UKARZE BO ONI GRAJĄ Z BRATEM!Was było trzech, czemu nie gracie na różnych serwerach?To jest właśnie największa zagadka.Piszesz cały czas o braciach, o tym, że to ich konta, ale nie piszesz czemu graliście tylko na św1.
Mylfon napisał/a:
Nie stać mojej rodziny na zakup 3 komputerów oraz 3 osobnych łącz internetowych.
Ale na granie na trzech serwerach byłoby was stać.Powinieneś doskonale wiedzieć, że na ś1 nie wolno mieć więcej niż 1 konto.

[ Dodano: 29-12-2010, 17:30 ]
Cytat:
Myslicie ze taki głupi jestem i że nie wiedziałem ze to grozi kasacją kont dodatkowych i srogą karą na główne hmm
Wiedziałeś.Czemu wię cnie wiedziałeś, że brat Cię nie zwalnia z tego obowiązku.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 29-12-2010, 18:11   

Shark napisał/a:
Jak tak się zastanawiam, jak GM stwierdza czy bracia dzielą ze sobą konta, czy po prostu logują się jeden po drugim. Czy to jest multi czy rzeczywiście rodzeństwo.

To bardzo dobrze, że nie wiecie na co zwracamy uwagę - ułatwia nam to "pracę".

Sposobów na odróżnienie gracza grającego na dwóch kontach od rodzeństwa jest przynajmniej parę. A dodatkowe wątpliwości można rozwiać w zażaleniu.

Należy jednak zaznaczyć, że faktyczne rodzeństwo również jest karane, jeśli loguje się na swoje konta nawzajem. Stąd pewnie te wszystkie kontrowersje związane z tym przewinieniem - "przecież mam brata/siostrę, mogę pokazać zdjęcia".

A wracając do tematu - sprawa jak dla mnie przedawniona, nie ma do czego wracać.

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 29-12-2010, 21:05   

ADIHC1 napisał/a:
To bardzo dobrze, że nie wiecie na co zwracamy uwagę - ułatwia nam to "pracę".

Dzięki za info. Wszystko mi wyjaśniłeś. Ja doskonale wiem na co zwracacie uwagę, zrobiłem już tyle przekrętów, multikont (nawet parę kont ukradłem, ale zapłon to wy macie iście epicki), tyle, że zastanawiam się jak można takie coś rozróżnić. Bo godziny logowań to nie jest za mocny dowód i ciężko cokolwiek w związku z tym stwierdzić jeśli siedzi się na drugim końcu Polski przed monitorem. W ogóle dla mnie jest absurdalna niemożność logowania się na konta rodzeństwa, no, ale co gra, to obyczaj. I tak nawiasem mówiąc - regulamin w v3 oczywiście będzie zmieniony, prawda? Bo na razie jest całkiem przeciw graczom.

A że sprawa przedawniona, to tru.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 29-12-2010, 21:51   

Shark napisał/a:
zrobiłem już tyle przekrętów, multikont (nawet parę kont ukradłem, ale zapłon to wy macie iście epicki)

Tysiące graczy, paru aktywnych GM. Jak nie ma zgłoszenia to możesz sobie mieć co tylko zechcesz - nikt się Twoim logom dokładnie przyglądać nie będzie.
Shark napisał/a:
godziny logowań to nie jest za mocny dowód i ciężko cokolwiek w związku z tym stwierdzić jeśli siedzi się na drugim końcu Polski przed monitorem

Jesteś w błędzie. Nie twierdzę, że logowania minuta po minucie świadczą na niekorzyść rodzeństwa (bo to w pewnych sytuacjach jest w miarę zrozumiałe), ale na podstawie niektórych logowań (nie zawsze się jednak trafiają) jestem w stanie jednoznacznie stwierdzić czy są to multikonta.
Shark napisał/a:
W ogóle dla mnie jest absurdalna niemożność logowania się na konta rodzeństwa, no, ale co gra, to obyczaj

Niestety, ale regulamin jest taki, a nie inny i powinieneś się z tym pogodzić. Współdzielenie powinno być zabronione, żeby gracze nie wyrobili sobie nawyku udostępniania sobie kont - to może się skończyć tylko źle...

Dodatkowo, jeśli rodzeństwo mogłoby logować się nawzajem na swoja konta to już w ogóle nie można by tych kont rozróżnić od multikont. Byłoby to równoznaczne z legalizacją multikont...
Shark napisał/a:
I tak nawiasem mówiąc - regulamin w v3 oczywiście będzie zmieniony, prawda? Bo na razie jest całkiem przeciw graczom.

Pewnie w regulaminie zajdą pewne zmiany. A co Twoim zdaniem wymaga poprawy?

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 30-12-2010, 13:48   

ADIHC1 napisał/a:
Pewnie w regulaminie zajdą pewne zmiany. A co Twoim zdaniem wymaga poprawy?

Sprecyzowanie kilku punktów, choćby tych dotyczących przekazywania złota i pkt. rankingowych. Niedawno (tak mi się przynajmniej wydaje, może to było i dawno) jakiś noname dostał bana za przekazywanie ranku. Dowody - przegrał dwie walki z tą samą osobą! W drugiej walce po prostu źle zaskoczyła mu inteligencja, bo w niej pogmerał i ją zmienił. Pierwszą walkę przegrał o mały włos, ale przez to, że ją również przegrał, posłużyła za dowód. No po prostu komedia. Później ktoś się zapytał na forum czy w takim wypadku można walczyć z jednym graczem dwa razy dziennie, odpowiedź była jednoznaczna, chyba nie muszę pisać jaka. I weź tu chłopie graj na rank. :wink:

Następne - z przekazywaniem złota. W tym wypadku akurat przekręt został wykryty (wszystko przez to, że stworzyłem jedno konto na nieistniejącym mailu i później nie dało się go założyć, przez co konto nie zostało usunięte). Złoto było przekazywanie przez walki T vs. P, ponieważ tego złota było kilkaset milionów i ciężko byłoby przenieść je przez targ niezauważenie - a tak szast, prast i drużyna usunięta. Dostałem zupełnie słusznego bana od Shottiego, z tym że nigdy wcześniej na tym koncie nie byłem karany, a tu dostałem całkowite zablokowanie konta, chociaż regulamin (a właściwie Wykaz Kar, źle się wyraziłem) mówił, że

Kod:
Przekazywanie złota innemu graczowi poprzez celowe walki.
Pierwszy raz - 7 dni

To był mój pierwszy raz, jednak przez to, że tych walk było kilka, zostałem potraktowany jak recydywista i skończyło się permanentnym banem. Jeśli takie zachowanie było słuszne, co w takim razie gdy gracz A przekaże graczowi B ranking w kilku walkach? Też dostanie "bana na zawsze", bo przecież przekazał ten ranking kilka razy (mimo, że ten punkt mówi o wielokrotnym przekazywaniu, które zaliczone jest jako jeden raz, jednak można się nad tym zastanawiać i zastanawiać i wszystko zależy do czego dojdzie GM)?

Widzisz, że nie chodzi mi o jakieś drastyczne zmiany, a ta sytuacja z przekazywaniem złota jest tylko przykładem jak może to wyglądać w przypadku przekazywania rankingu (bo targ będzie wolny, a rank raczej nie), nie traktuj tego jako jakiś punkt odniesienia czy cuś.

Kolejna sprawa dotyczy multikont i kont dodatkowych. Przykładowo - mam sobie 180 level, jest fajnie, ale zakładam multi na którym mam 15k ranku, mnóstwo kasy, gemów, ogólnie full wypas. GM dostaje zgłoszenie, banuje mnie i z zasadą WIĘKSZY -> LEPSZY uznaje za konto główne 180 poziom. Z kolei ja uważam za główne te nastawione na zdobywanie rankingu, ale są różni GM i jedni zmienią karę, ale inni sobie pomyślą "a kij mu w oko, kara słuszna, tak czy siak" i nic z tym nie zrobią. No i co teraz? :o

Kolejne - gdy mam 180 poziom i dostaję bana za multikonto, zostaje mi zabrane 50% mojego doświadczenia. Tiaa... Żeby je odbić, muszę się męczyć 2, 3 a nawet 4 miesiące. Z kolei mój znajomy dostaje bana za multikonto na swoim 50 lvl i co? Odbija te 50% w tydzień.

Kara karze nierówna, może by to jakoś dopracować?

Ogólnie to źle się wyraziłem, chodzi mi o dopieszczenie Wykazu Kar, a nie Regulaminu, chociaż jedno jest częścią drugiego, sam nie wiem.

musaraj 
Użytkownik

Wysłany: 30-12-2010, 13:59   

Shark napisał/a:
Następne - z przekazywaniem złota. W tym wypadku akurat przekręt został wykryty (wszystko przez to, że stworzyłem jedno konto na nieistniejącym mailu i później nie dało się go założyć, przez co konto nie zostało usunięte). Złoto było przekazywanie przez walki T vs. P, ponieważ tego złota było kilkaset milionów i ciężko byłoby przenieść je przez targ niezauważenie - a tak szast, prast i drużyna usunięta. Dostałem zupełnie słusznego bana od Shottiego, z tym że nigdy wcześniej na tym koncie nie byłem karany, a tu dostałem całkowite zablokowanie konta, chociaż regulamin (a właściwie Wykaz Kar, źle się wyraziłem) mówił, że

Kod:
Przekazywanie złota innemu graczowi poprzez celowe walki.
Pierwszy raz - 7 dni

To był mój pierwszy raz, jednak przez to, że tych walk było kilka, zostałem potraktowany jak recydywista i skończyło się permanentnym banem. Jeśli takie zachowanie było słuszne, co w takim razie gdy gracz A przekaże graczowi B ranking w kilku walkach? Też dostanie "bana na zawsze", bo przecież przekazał ten ranking kilka razy (mimo, że ten punkt mówi o wielokrotnym przekazywaniu, które zaliczone jest jako jeden raz, jednak można się nad tym zastanawiać i zastanawiać i wszystko zależy do czego dojdzie GM)?

Shark, ta gra nie jest o przekazywaniu złota, ranku, expa! :!: :!: Jak chcesz grać na rank, to grasz zwyczajnie, nie powinno istnieć nic takiego jak przekazywanie czegokolwiek.Gracz musi sam na to zapracować, a nie "Ej, przekaż mi rank, ja przekażę ci później złoto".Tak ta gra nie powinna działać.Ten przykład wyżej - zazalenie chyba po coś istnieje.
Shark napisał/a:
Kolejna sprawa dotyczy multikont i kont dodatkowych. Przykładowo - mam sobie 180 level, jest fajnie, ale zakładam multi na którym mam 15k ranku, mnóstwo kasy, gemów, ogólnie full wypas. GM dostaje zgłoszenie, banuje mnie i z zasadą WIĘKSZY -> LEPSZY uznaje za konto główne 180 poziom. Z kolei ja uważam za główne te nastawione na zdobywanie rankingu, ale są różni GM i jedni zmienią karę, ale inni sobie pomyślą "a kij mu w oko, kara słuszna, tak czy siak" i nic z tym nie zrobią. No i co teraz? :o

Kolejne - gdy mam 180 poziom i dostaję bana za multikonto, zostaje mi zabrane 50% mojego doświadczenia. Tiaa... Żeby je odbić, muszę się męczyć 2, 3 a nawet 4 miesiące. Z kolei mój znajomy dostaje bana za multikonto na swoim 50 lvl i co? Odbija te 50% w tydzień.

Multikonto też nie jest praktyką dozwoloną na światach moderowanych.Jak chcesz miec multi - graj na św.3.Wyobraź sobie, co by było gdyby to było dozwolone. :!:
A co do kar - 180lv powinien lepiej wiedzieć czemu nie wolno mieć multi niż 50 lv, stąd ta różnica.

Moim zdaniem powinieneś się cieszyć, że zxa to nie ma permanentnego bana :?: :?: :?:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi