Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:01
Sponsoring
Autor Wiadomość
Levusek 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 182
Wysłany: 20-08-2009, 23:34   Sponsoring

Jak to nazywacie 'sponsoring', to chyba trochę przesada? Rozumiem, że gracze chcą szybciej zarabiać, ale są jakieś granice, to, że jakieś limity cen są porobione, to już jest ok?

Nie wiem jak to chcecie nazwać... Przelew/przekazanie/zapomoga/obdarowywanie.
Jakkolwiek by nie było, w pewnym sensie to jest nie fair wobec 'maluczkich', którzy nie mają znajomych licytujących po maksymalnych cenach.
Żeby nie było że nie mam dowodów:

http://w1.my-fantasy.net/...rket&pid=651098 Mr Another
http://w1.my-fantasy.net/...rket&pid=701327 Stama
http://w1.my-fantasy.net/...rket&pid=706848 BaGGy
http://w1.my-fantasy.net/...rket&pid=703570 DeeJay
http://w1.my-fantasy.net/...rket&pid=664405 Legolass
http://w1.my-fantasy.net/...rket&pid=700359 KulfonAture

Minuta szukania i 7 osób, którym licytują znajomi.

Jak się patrzy na te PRZEKRĘTY, bo już inaczej tego nie nazwę, odechciewa mi się grać, tracę wiarę w jakąkolwiek 'normalność' w tej grze...

Coś mi się zdaje, że powinni gracze zobaczyć jak to jest, jak nie da się zrobić przekrętów (skasowanie targu) albo:
- Zakaz kupowania high lv w pierwszych 3-4 miastach

Moim zdaniem limity limitami, ale powinni zacząć nakładać kary za to, bo raczej nie skupują gemów wytrzymki/hp+/mp+ żeby je nabijać, bo one nie są tak bardzo wartościowe...

SaKe 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 20-08-2009, 23:54   

Levusek nie odrozniasz przekretow od skupowania (nawet niezbyt potrzebnych rzeczy/gemow-ale po rozsadnej cenie) eq itd.
Sam kilku kolegom pomagam, odwdzieczam sie...
Niestety,prawo dzungli.

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Levusek 
Użytkownik

Wysłany: 20-08-2009, 23:57   

Istnieje różnica pomiędzy skupowaniem a umawianym przekazywaniem złota za badziewie, które można drogo sprzedać (gemy 1*)

Piszę poprawnie po polsku.

cybershot 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 21-08-2009, 00:17   

Levusek, właśnie takie gemy niektóre high lvle skupują żeby je nabić i sprzedać drożej a co im tam, że kupią za max cenę skoro dla nich to i tak grosze a mają na dodatek pewność, że nikt nie przebije.Obawiam się, że nijak nie da się tego odróżnić od "przekazu" skoro i tak to kupują po tej samej cenie ; ]

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 21-08-2009, 01:51   

Jedni narzekają na limity, inni na ich brak i sponsoring - czy wam da się dogodzić? ; >

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 21-08-2009, 08:03   

A niech sobie licytują. Może mają takie kaprysy? Dobra, fail, wiem, że kupują to tylko dla kolegów, ale! mogą kupować od kogo im się chce. A że w pierwszych 3 miastach limity są niskie na wszystko, to kupują właśnie tam. Najczęściej witalności i hp plusy, ale widzisz, na tym polega handel. Kupują taniej, sprzedają drożej i sprzedają umówionemu kupcowi. Są cwani i tyle. Chyba nie chcesz ich karać, bo się wycwanili?
Ostatnio zmieniony przez Shark 21-08-2009, 08:34, w całości zmieniany 1 raz  

Woj Mroku 
Użytkownik

Nick: Woj1910
Level: 140
Wysłany: 21-08-2009, 08:10   

Shark, dokładnie tak jest :) zgadzam sie z toba w 100%.

Co do gracza DeeJay... nie mam z nim nic wspólnego. Był taki czas kiedy WSZYSTKIE gemy wity kupowalem za 250k/sztuka..

Ktoś mnie pewnie przebijał dlatego cena wzrosła :) pzdr.

Woj1910 -4 - Landern

Levusek 
Użytkownik

Wysłany: 21-08-2009, 09:23   

Dobra, ale wystarczy spojrzeć na targ chociażby w Lange:

Klick

Kupują po MAKSYMALNEJ cenie gemy, skoro mogą zalicytować te wystawione od 1G i pilnować aukcji, a skoro już tak bardzo chcą je kupić, to niech wszystkie dostępne w danej chwili na targu zalicytują za max, wtedy nie będą musieli biegać za gemami jak im znajomi wystawią.

Skoro chcą mieć zyski z tego, niech sobie licytują gemy od wszystkich userów, nie od kolegów.

To wszystko o czym piszecie jest po prostu śmieszne, bronicie tego, co z mojego punktu widzenia powinno być karalne...

Woj Mroku 
Użytkownik

Nick: Woj1910
Level: 140
Wysłany: 21-08-2009, 09:33   

w regulaminie nie ma nic, że można od kolegów kupować itemki po cenie normalnej/legalnej. To nie jest karalne.

Morał z tego jest taki: Gdzie byś nie był, trzeba mieć znajomości :)

Woj1910 -4 - Landern

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 21-08-2009, 09:46   

Woj Mroku napisał/a:
w regulaminie nie ma nic, że można od kolegów kupować itemki po cenie normalnej/legalnej. To nie jest karalne.

!
Wiemy, ze wiekszosci graczy bez znajomosci etc przeszkadza to, ze licytujemy kolegom, zeby mieli pieniazki, ale takie prawo dzungli, wytrwaja "najsilniejsi"... A, ze w wiekszosci przypadkow liczy sie kasa i kontakty...

ADIHC1 napisał/a:
czy wam da się dogodzić? ; >

Bez limitu ruchow, darmowe resety, upek, mf3 i troche spokoju bys mial:]

pyry nie som strofe

cybershot 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 21-08-2009, 10:51   

Levusek napisał/a:
Kupują po MAKSYMALNEJ cenie gemy, skoro mogą zalicytować te wystawione od 1G i pilnować aukcji

Albo mogą wydać te marne (dla nich) 300k i mieć spokój..a potem sprzedać nabity gemik za porządną sumkę..

Levusek napisał/a:
Skoro chcą mieć zyski z tego, niech sobie licytują gemy od wszystkich userów, nie od kolegów.

Ale nikt nie mówił, że ustawianych aukcji nie ma bo są i wszyscy o tym dobrze wiemy ; ]

Levusek, moim zdaniem majaczysz bo sam nie możesz znaleźć sponsora : P

Sosna 
Użytkownik

Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 21-08-2009, 10:57   

Ale skoro oni nie łamią regulaminu no to w czym problem, przecież nie można nikomu narzucać co robi ze swoimi pieniędzmi (jeśli robi to legalnie).
Moim zdaniem przesadzasz levusek, mf i tak jest taką grą, w której znajomości nie są aż tak ważne jak np. w tibii albo większości tego typu gier... w końcu koledzy są od tego żeby pomagać, możesz mówić co chcesz, ale jestem pewny, że gdyby ciebie kolega poprosił o taką pomoc nie odmówiłbyś, w końcu wszystko to jest robione legalnie :D

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 21-08-2009, 11:06   

Lewy, chyba tez starasz sie pomagac znajomym, gdy w realu cos kupujesz i masz sposobnosc kupujesz od znajomych/zaufanych osob itd?

pyry nie som strofe

Levusek 
Użytkownik

Wysłany: 21-08-2009, 16:42   

Mam znajomych w MF, ale skoro to świat moderowany, to unikam takich zachowań, na s3 rozumiem, że są takie numery, ale s1/s2?

Spoważniejcie, myślałem, że jeszcze istnieją uczciwi gracze, ale Ci umarli wraz z końcem Old'a

Do zamknięcia

Sosna 
Użytkownik

Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 21-08-2009, 16:46   

Cytat:
Spoważniejcie, myślałem, że jeszcze istnieją uczciwi gracze, ale Ci umarli wraz z końcem Old'a

Wciąż istnieją, jeżeli nie podoba ci się takie zachowanie to nie miej pretensji do tych, którzy tak robią, tylko do regulaminu, który im na to pozwala, wydaje mi się, że przesadzasz, dobry gracz nie potrzebuje pomocy kumpli i na uczciwym handlu może zarobić tyle samo tylko, że poświęci na to trochę więcej czasu, dla mnie problemu nie ma...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi