Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 27-07-2009, 22:08 Zmiany w rankingu PvP
Chodzi o to że póki ma się niski albo przeciętny ranking jest nieźle ale jak się ma juz dość wysoki, powiedzmy z top 50 to nagle liczba przeciwników do walki drastycznie maleje i zwyczajnie walczy się mniej niż wcześniej, mój pomysł jest taki:
1. zwiększyć przedział przechodzenia punktów PvP lub
2. wprowadzić zasadę że atakujący ryzykuje swoje 10% i wygrywa 10% bez względu na rank przeciwnika.
Moim zdaniem ranking PVP to ogólne zły pomysł ja mam 161 lvl i na kim ma wbić ten ranking?? Jak większości osób pisze mi ze gran na bossy .. a all już ma pokonane
Moim zdaniem ranking PVP to ogólne zły pomysł ja mam 161 lvl i na kim ma wbić ten ranking??
Dla HL niestety (?) jest stary rank - ja najpierw sporo straciłem (po tym jak zmieniono grupu levelowe....) ale od grudnia na samych turniejach zdobyłem 16k ranku - więc jak się chce to można nieco adrenalinki jeszcze z mfo wycisnąć
- Walka jest rankingowa, gdy iloraz rankingów przeciwników mieści się przedziale od 0.5 do 2, czyli innymi słowy ranking dostaje się jedynie za graczy którzy mają przynajmniej połowę naszego rankingu i nie więcej niż dwukrotność naszego rankingu.
misiowi chyba chodzi o to żeby rozszerzyć ten przedział ; ]
Wysłany: 30-07-2009, 20:52
Cytat:
To czym się wtedy będzie różnić jeden ranking od drugiego?
W takim razie propozycja do dupy, 2 identyko rankingi...
PvP to ma byc ranking promujacy graczy którzy sporo walczą i wygrywają, tyle że jak juz jesteś na niezłym miejscu i masz mocne PvP nagle zaczyna brakować przeciwników do walk rankingowych, nie wiem jak ty w nim stoisz, ale ja jestem 36 na swoim swiecie i przeciwnika do walki o PvP spotykam czasem co 2, 3 dni, gosc który jest 1 może zawalczyć z 22 zawodnikami a 4 z 42.
Ten ranking miał zwiekszać ilosc walk i do nich zachęcać a coś mi się zdaje że ja ogranicza zwłaszcza jeżeli chodzi o mocnych graczy, wcześniej chętnie walczyłem z zawodnikami którzy mieli nawet i 600-700 ranku, teraz jak spotykam goscia z 1000 ale z PvP za słabym żeby zdobyć jego punkty to zadko kiedy sie decyduję na starcie.
PvP to ma byc ranking promujacy graczy którzy sporo walczą i wygrywają, tyle że jak juz jesteś na niezłym miejscu i masz mocne PvP nagle zaczyna brakować przeciwników do walk rankingowych, nie wiem jak ty w nim stoisz, ale ja jestem 36 na swoim swiecie i przeciwnika do walki o PvP spotykam czasem co 2, 3 dni, gosc który jest 1 może zawalczyć z 22 zawodnikami a 4 z 42.
I właśnie o to chodzi.
Twoi przeciwnicy będą musieli walczyć
coraz więcej aby coś od Ciebie zdobyć. Taki jest
cel rankingu Pvp, zamykające się koło.
Wysłany: 30-07-2009, 21:13
Shark napisał/a:
I właśnie o to chodzi.
Twoi przeciwnicy będą musieli walczyć
coraz więcej aby coś od Ciebie zdobyć. Taki jest
cel rankingu Pvp, zamykające się koło.
A z kim ja mam walczyć? Im wyżej jesteś tym przeciwnicy też muszą być coraz lepsi i rozsądniejsi żeby zdobyć rank pozwlający im na walke z tobą a mocny rank nie tak łatwo zdobyć w przeciwieństwie do przeciętnego, więc i tak niewielu go zdobywa.