Wysłany: 02-10-2009, 17:58 Coś nowego do rankingu pvp.
Jak wiadomo ten kto już wbił duży rank pvp nie ma z kim o niego walczyć. Więc można dodać też nową zależność do tego rankingu. Ranking pvp możemy dostawać też za przeciwników którzy posiadają podobny procent wygranych
Czyli:
Aby walczyć o punkty pvp trzeba mieć różnicę w procencie walk wygranych nie większą niż 5 %.
np.
Gracz A ma 60 % walk wygranych. Więc gracz B musi mieć 55 % - 65 % wygranych, aby walka była rankingowa. Wygrywający zdobywa tyle rankingu pvp ile wynosi różnica w procencie wygranych.
Przyjmijmy, że gracz A ma 50 % wygranych a gracz B 47 %. Różnica to 3 %. Więc gracz który wygra zdobywa 3 % rankingu gracza przegrywającego. W przypadku równej ilości procentu wygranych gracza A i B wygrywający/przegrywający zyskuję/ traci 5 % punktów pvp.
Ostatnio zmieniony przez Legolass 05-10-2009, 15:47, w całości zmieniany 1 raz
Dobra, załóżmy jest taka sprawa - wygrałem tylko jedną walkę i mam 100% wygranych.
Wtedy mając min. 50 pkt pvp, a max. 60 mogę walczyć z kimś kto ma ich 2k. I co wtedy? ^^
Wygrane walkiz graczami można nabić na czaszkach i na noobkach a ranking pvp jest dla lepszych graczy którzy zaczęli później grać (nie biją ranku od 3 lat), w ogóle się to kupy nie trzyma ;>
Dobra, załóżmy jest taka sprawa - wygrałem tylko jedną walkę i mam 100% wygranych.
Wtedy mając min. 50 pkt pvp, a max. 60 mogę walczyć z kimś kto ma ich 2k. I co wtedy? ^^
widze, że nie zrozumiałeś o co założycielowi tematu chodzi
otóż skoro jedną walkę taki player wygrał to będzie miał w porywach do 60pkt rankingowych czyli powiedz mi mój drogi dlaczego nie mógł by walczyć z graczem który ma 120pkt ? więc niekończenie musi walczyć od razu z 2k...z resztą taki gracz nie musi zgodzić się na walke.
Jeszcze odpowiedź na twoje pytanie...co cię to interesuje ?
eh ^^ czytajcie ze zrozumieniem...bo te wszystkie tematy i odpowiedzi wyglądają tak, że wszystko jest bezsensu be itp itd.
mnie akurat przeszkadza to, że TOP10 w takim rankingu jest nob... a ja nie mogę iść wyżej bo nie chcą walczyć gracze heh.... i jakoś nadal nie widzę rankingu który by odzwierciedlał umiejętności w zdobywaniu rankingu.
a co do pomysłu to muszę przyznać, że sam o tym myślałem, w końcu to ma być walka równy z równym czyli teoretycznie będzie ...tylko czegoś mi tutaj brakuje ^^ bo Ci co będą mieli ten procent 100 tak jak ja mam to nie mógłbym walczyć i tak z nikim(teoretycznie nic mi to nie daje)...bo jak na razie nie padłem w walce o PvP a jak znajdą się dwaj gracze po 100% wygranych to drugi który miał załóżmy 10 walk wygranych co daje sto procent po porażce będzie już miał 90-91% i nie będzie mógł zawalczyć drugiej walki, bo rankingu się nie dostanie, a trzeba też pamiętać o tym, że do % wliczają się też remisy których na małych lvl jest wiele...
Mnie brakuje tylko tabelki stoczone walki PVP.
Czyli podsumowując pomysł ciekawy, ale wymaga dopracowania. Ja pomysłów nie mam ^^ heh...