Delikatnie mówiąc zaczyna mnie irytowac to, że sie ustawimy z kimś na walkę, a ktoś przeciwnej profesji niż nasz przeciwnik bezczelnie się do niej wepcha.
A wtedy wynik jest już przesądzony.
Moja propozycja:
Stworzenie takiej "areny graczy", w kilku punktach na całej mapie.
Tak żeby było do niej dojście z każdego miasta.
Pole byłoby oznaczone jakoś tylko nie wiem jak, nie chce mi sie szukac w rgp makerze
Pole byłoby niby normalne, tylko, że jak nacisniemy atakuj, to graczowi przyjdzie wiadomośc,
"Zostałeś zaatakowany przez xyz, czy chcesz walczyc?"
No i albo OK albo anuluj
Jeżeli ktoś 3 razy da anuluj gracz go nie może więcej atakowac przez hmm najblizsza godzine.
pisałem kiedyś na forum taką propozycje, nie przyjeła się ;(
kto proponował, ten proponował
Kactuzz... poczekaj zaraz poszukam tego mojego tematu (oj ty modzie ^^ )
Oczywiscie jestem na tak
Inne, aczkolwiek podobne
Cytat:
5.Walki manualne with player. <-troszke odswiezone/poprawione
Niezaczyna sie zdania od "a wiec" ale...
A wiec, przydałaby sie arena do walk z graczami np. w karczmie. Zbieraliby sie tam gracze którzy chca z kim zawalczyc oko w oko
Wiadomo ze inteligencja jest zawodna i takie walki by rozstrzygenly kto jest lepszy
Oczywiscie byloby ograniczenie używania mixtur
I jeżeli gracz nierobi zadnego ruchu...hmm...poweidzmy przez 1min to reszta walki(tylko jego postaci) jest 'ciagnieta' do konca wg. ustawionej inteligencji.
A tu troche starszy:
Cytat:
Wysłany: 03-03-2007, 12:55 Walki manualne z graczami
10 min szukałem w magicznej opcji szukaj i nic pomimo usilnych starań nieznalazlem
A wiec przechodze do rzeczy Byłbym za wprowadzeniem walk manualnych dla graczy. Ale nie na mapie(świat/podziemia itp... ) tyko na tak jakby arenie, moglo by to wygladac jak karcza lub inaczej. wchodzili by tam gracze ktorzy oczekiwaliby na przeciwnika z ktorym moga zawalczyc tylko że 'recznie'. Wtedy rezultaty walk z pewnoscia byłyby lepsze bo inteligencja z kazdym graczem idealna nie jest =)
Oczywiscie byłoby ograniczenie używania mixturek(bo bez mozna to ciagnac w nieskonczonosc/do ostatniego mixa).
Acha... jeżeli gracz niepodejmowałby ruchu przez jakis czas (np.30 sec.) jego postac juz do konca walczy automatycznie/wg tego jak ustawił inteligencje
Ten pomysl z pewnoscia mozna/trzeba dopracowac ale wydaje mi sie ,że zły nie jest
Oceniajcie(pozytywnie i nie w 2 slowach)
Chodziło mi dokladniej o areny do walk z graczami.. podczas dyskusji na ten temat troche bardziej się to rozwineło ^^
Mam szczerą nadzieje ,że to wejdzie
A znaleść nie było wcale ciężko... problem w tym że tylko ja wiedziałem jak to kiedyś nazwałem ^^
Widzisz..wystarczyło sie do mnie zglosić ^^
Ale bardzo dobrze ,że odświeżyłeś... może w końcu to wejdzie
______
Acha.. zapomniałem... kiedy to proponowałem wszyscy mnie zjechali ,że zapchałbym im przez to serwer ; x
Ehh... Ale ludzie powidzcie mi czego sie nie robi dla przyjemnej gry?
Cytat:
No chyba, że Jacek szykuje jakieś fajne eq, żeby mozna było zrobic dobrą hybryde
Hybrydy nie zmieniające eq? Nie ma takich i nie bedzie(raczej) na wyższym lvlu(domyślam się ,że to był sarkazm )
Szczerze to mnie to tito czy to proponowałem ja czy ktoś inny, czy tak jak ty czy podobnie.
Ważne żeby było wprowadzone tych aren
Tylko zobacz ,zę tam też narzekali na to obciążenie serwera ^^