Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:35
Anonse ogłoszenia drobne (świat 3)
Autor Wiadomość
PunxNotDead
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: CortKatana
Level: 11
Świat: 3
Wysłany: 27-04-2010, 17:28   Anonse ogłoszenia drobne (świat 3)

Przed chwilą dosłownie, siedziałem sobie pod urkaden. Powalczyłem, powalczyłem, pogoniłem po polu noobka 2 levele niżej, który myśląc że go zaatakuję, ucieka gdzie pieprz rośnie. Fajna zabawa. No w końcu padłem, nabito mi prota godzinę, i nie mam co robić. I tu się zaczyna problem.. Siedzę pod tym miastem, może znajdą się jacyś rozmówcy co do strategii, fabuły itp.
I co widzę?

[37:37] XXX kto do teamu???
[37:37] XXX: kto do teamu???
[37:37] YYYYKupie rank. Pisać na gg 6887933
[36:36] ZZZZZ sprzedam ta postac tanio pw ;D
[37:37] YYYY: Kupie rank. Pisać na gg 6887933
[36:36] Ace-Dece(ja): Czy ktoś używa tutaj chata do czegoś innego niż sprzedam/kupię/oddam/Solo?

[37:37] AAAAAA: Witam. Kupie postać (Musi ona mieć zmyslony email. Kolega to umie sprawdzić więc nie oszukacie) Kto sprzeda pisać na gg 19889680
[36:36] BBBB Patrzcie w prezentacje
[37:37] CCC: Witam. Kupie postać (Musi ona mieć zmyslony email. Kolega to umie sprawdzić więc nie oszukacie) Kto sprzeda pisać na gg 19889680
[36:36] DDDD: 19-20 mag jakis solo max 21 lv !
[36:36] DDDD 19-22 mag jakis solo ?!
[36:36] UUUUUU:
?http://w3.my-fantasy.net/battle_report.php?r=*ochrona prywatności.
36:36] QQQQ: ODDAM KONTO 147LV ZA JAKIEŚ INNE PISAĆ NA PW

Te same literki oznaczają tych samych autorów tekstu. Nie będę nikogo pogrążał, więc ocenzurowałem nicki ;)

Każdego PORZĄDNEGO gracza, jakich na pewno administracja chciałaby mieć jak najwięcej,
razi takie ukształtowanie rozmowy. Moje pytanie, wyróżnione tutaj na zielono, zostało pominięte. Ale oczywiscie , to tylko potwierdza że nie.

I tu jest problem, gra nie ma klimatu. z nikim się nie da pogadać, ale może jest na to lekarstwo.

Punkt Pierwszy: Wycofać wyrażenie *kupię/sprzedam/oddam + postać rank expa (eq i przedmioty mogą być) golda* z codziennego użytku. Tak samo jak typowo polskie słowa na k,j,s,c,d,p, bardzo dobrze znane dzisiejszej młodzieży.

Punkt Drugi:
Stworzyć w każdym mieście tablicę ogłoszeń, w których każdy może za darmo zamieścić ogłoszenie. Każdy może sobie wejść i poczytać, wtedy dodatkowo osoby zainteresowane np kupnem ranq, mogą wejść o dowolnej porze , zobaczyć kto go sprzedaje.

Punkt Trzeci: Podzielić to na podgrupy - kupię sprzedam oddam.

Punkt Czwarty
: Wprowadzić limity typu: 1 ogłoszenie na IP w ciągu dnia, i te same reguły co na chacie w światach moderowanych.

I wtedy mamy 2 pieczenie na jednym ogniu : Ci którzy chcą to robić, łatwiej na siebie trafią.
Ci których to denerwuje, mogą sobie pod miastem pogadać na normalne tematy.

EDIT: Wersja druga - Założenia ogłoszeń drobnych zostają jak są, ale! Zwyczajnie, tak jak za spamowanie, przeklinanie, wyzywanie GM, itp jest ban na chat. Wtedy do wykazu kar wstawić takie teksty(Nawet te looknijcie w ogłoszenie) , i to będzie zgłaszane do GM. Od tego będą mieli te ogłoszenia, a nie chat.

Im surowsza kara, tym łatwiej będzie tego uniknąć.

EDIT2:

Można też by zrobić nieco trudniejszy system blokady, tj blokady wyrażeń.
Np: Na 18 [Kupię] sobie samochód - nie blokuje.
Ma ktoś [Postać] bez prota na solo? - nie blokuje.
[Kupię Postać] , GG XXXWYA - blokuje.
[Kupię (Spamspamspamspamspam) postać] - karalne za spam.
[K U P I Ę POSTAĆ] - by zablokowało
K****E POSTAĆ] - jak wyżej.

ĆATSOP ĘIPUK ? - może da radę zbanować xD też karalne, unieczytelnianie swojej wypowiedzi.

Co do tych przecinków - Myślę że to już jest sprawa rozwiązana przy zgłoszeniach do GM.
No chyba że ktoś tak napisze, że nikt tego nie zrozumie - To też jest spam i jest karalny.
Ostatnio zmieniony przez PunxNotDead 27-04-2010, 19:01, w całości zmieniany 5 razy  

Alurab 
Użytkownik

Nick: Sprite s2/MMAAGG s3
Level: 255
Wysłany: 27-04-2010, 17:49   

PunxNotDead napisał/a:
I tu jest problem, gra nie ma klimatu

Jak nie było s3 grało się o wiele lepiej. GMowie lepiej wypełniali swoje obowiązki, było ich więcej.
Targ działał jak powinien(zarabiało się na sprzedawanych przedmiotach, a nie jak teraz - sprzedawane są po wartości danego przedmiotu). Było mniej przekrętów, nie było tylu cwaniaków jak teraz.

PunxNotDead napisał/a:
Punkt Pierwszy: Wycofać wyrażenie *kupię/sprzedam/oddam + postać rank expa (eq i przedmioty mogą być) golda* z codziennego użytku. Tak samo jak typowo polskie słowa na k,j,s,c,d,p, bardzo dobrze znane dzisiejszej młodzieży.

Nie da się całkowicie tego wycofać. Filtr jest, ale wystarczy dać kropkę, odstęp lub coś innego w środku i już się wyśle

PunxNotDead napisał/a:
Punkt Drugi: Stworzyć w każdym mieście tablicę ogłoszeń, w których każdy może za darmo zamieścić ogłoszenie. Każdy może sobie wejść i poczytać, wtedy dodatkowo osoby zainteresowane np kupnem ranq, mogą wejść o dowolnej porze , zobaczyć kto go sprzedaje.

Można by to wprowadzić, więcej ludzi by na to patrzyło, niż na działy na forum(drużyny, targ). Niektórzy nawet nie wiedzą co to forum i gdzie się na nie wchodzi(ostatnio dostałem taką wiadomość od ~100lv)

PunxNotDead napisał/a:

Jeśli punkt 2 by został wprowadzony to przydało by się

PunxNotDead napisał/a:
Punkt Czwarty: Wprowadzić limity typu: 1 ogłoszenie na IP w ciągu dnia, i te same reguły co na chacie w światach moderowanych.

j/w

PunxNotDead napisał/a:
[36:36] UUUUUU:
?http://w3.my-fantasy.net/battle_report.php?r=*ochrona prywatności.

PunxNotDead napisał/a:
[37:37] YYYYKupie rank. Pisać na gg 68...

PunxNotDead napisał/a:
[37:37] CCC: Witam. Kupie postać (Musi ona mieć zmyslony email. Kolega to umie sprawdzić więc nie oszukacie) Kto sprzeda pisać na gg 19..

Hmm.. Ochrona prywatności.. Ale jak byś podał nicki, byś ułatwił pracę GMom :)

Piszę poprawnie po polsku

Lekcja używania forum, część 1
Lekcja używania forum, część 2

PunxNotDead
Użytkownik

Wysłany: 27-04-2010, 18:06   

Czekam na więcej słów. Trochę niby trudne do wprowadzenia, ale w miejsce kropek można wstawić znak zamienny.... , jakby admini się postarali, mógłbym sobie pogadać normalnie na grze, i by było bardzo miło każdemu porządnemu graczowi ;)

Areen 
Użytkownik

Level: 10
Wysłany: 27-04-2010, 18:13   

Cytat:
I tu jest problem, gra nie ma klimatu. z nikim się nie da pogadać, ale może jest na to lekarstwo.

Wychować ludzi się na tym poziomie nie da. Można tylko dać możliwości, co w tym przypadku byłoby słusznym krokiem.

Cytat:

W jaki sposób chcesz to osiągnąć? Możesz dodać to do słownika i blokować, ale co jeśli ktoś normalnie rozmawia i nie może powiedzieć: "kupiłem ostatnio rower?"? Nie zapominajmy, że panuje wolność słowa, a co niemoralne, wulgarne i krzywdzące leci do paki.

Cytat:
Punkt Drugi: Stworzyć w każdym mieście tablicę ogłoszeń, w których każdy może za darmo zamieścić ogłoszenie. Każdy może sobie wejść i poczytać, wtedy dodatkowo osoby zainteresowane np kupnem ranq, mogą wejść o dowolnej porze , zobaczyć kto go sprzedaje.

Kolejne zbiorowisko spamu, chyba że...

Cytat:
Punkt Czwarty: Wprowadzić limity typu: 1 ogłoszenie na IP w ciągu dnia, i te same reguły co na chacie w światach moderowanych.

Może nie na IP, a na konto - będzie prościej ;) Ciekawa alternatywa dla chata, ale i tak mimo takowej listy będą nadal tacy, którzy będą spamowali na czacie: "ZAJRZYJCIE DO OGŁOSZENIA #444444!!!!!@@@@ one one one :) ;) "

Cytat:
I wtedy mamy 2 pieczenie na jednym ogniu : Ci którzy chcą to robić, łatwiej na siebie trafią.
Ci których to denerwuje, mogą sobie pod miastem pogadać na normalne tematy.

Nie wykluczysz tego nawet jeśli tego byś chciał, po prostu zawsze tak będzie, jeśli nie zaczniemy zwalczać złych nawyków 'w zarodku'.

Zuofruo 
Użytkownik

Nick: Zuofruo
Level: 20
Wysłany: 27-04-2010, 18:23   

Zrobić kanały do rozmowy

Alurab 
Użytkownik

Wysłany: 27-04-2010, 18:25   

Zuofruo napisał/a:
Zrobić kanały do rozmowy

I co jeszcze? Może zmienić MF w tibię?

Corso 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 27-04-2010, 18:29   

PunxNotDead
Użytkownik

Wysłany: 27-04-2010, 19:01   

Chciałbym, aby każdy się wypowiedział :)

Zuofruo 
Użytkownik

Nick: Zuofruo
Level: 20
Wysłany: 27-04-2010, 19:02   

czy odrazu musi być w tibie?

Alurab 
Użytkownik

Wysłany: 27-04-2010, 19:22   

PunxNotDead napisał/a:

Jednak powinno się polepszyć filtr z przekleństwami

I takie rzeczy mówi gracz z ~90Lv..

PunxNotDead
Użytkownik

Wysłany: 28-04-2010, 06:31   

no, tak samo nie filtruje słowa p****ł, a tego twojego nie filtruje bo przez CH się powinno pisać.
Coś ludzie trzeba z tym zrobić, nie?

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 28-04-2010, 09:55   

Tak. Ale myslisz, ze wychowasz dzieci?
Za duzo dzieci dostalo kompa na komunie no i masz...

Mozna byloby zrobic dwa odzielne chaty, jeden do rozmow nt gry (ogloszenia walki, targ, fabula), a drugi na dowolny temat nie zwiazany z gra... Ale co jesli ktos napisze "solo?" na tym drugim? Dasz mu kare?

PunxNotDead napisał/a:
Chciałbym, aby każdy się wypowiedział :)

To spamuj linkiem na chacie w lange, najlepsze rezultaty podobno :rolf:

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

kaka445 
Użytkownik

Nick: Paftus
Level: 91
Wysłany: 28-04-2010, 14:17   

PunxNotDead, ten pomysł jest troche bezsensu... dlaczego????
Bo i tak gracze będą pisac na czacie kupie,oddam,sprzedam itd.
Ale komu to przeszkadza.... !!!!

Lecz jestem za tym pomysłem..... Zgadzam się z powyższym komentarzem że ZA DUŻO DZIECI
DOSTAŁO KOMPUTER NA KOMUNIE , ale nie pogonisz dzieci żeby przestały pisać
;]

Za błędy ortograficzne i interpunkcyjne przepraszam

Mscicielo
Użytkownik

Level: 32
Wysłany: 28-04-2010, 15:35   

Kiedyś to się dostawało prezenty na komunie, ale nie o tym temat.
Jeżeli Ci to przeszkadza, to zgłaszaj każdego z osobna, żadne przewinienie nie ujdzie wtedy płazem.

Areen 
Użytkownik

Level: 10
Wysłany: 28-04-2010, 15:57   

Cytat:
Wychować ludzi się na tym poziomie nie da. Można tylko dać możliwości, co w tym przypadku byłoby słusznym krokiem.

Pomysł, nie jest zły. Gdyby usunąć czat byłoby dosyć ciekawie, bo ludzie komunikują się i tak za pomocą GG itp. nawet jak chcą sprzedawać konta/złoto/rank. Jeśliby wyeliminować czat to trzeba coś dać w zamian, może coś ala kanały na IRCu?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi