Witam, w tym temacie chciałbym zaproponować parę...
1.) Zarabianie
Moim zdaniem fajniej by było gdyby administracja stworzyła takie coś jak praca...hmm...na czym by to polegało..a jak w pewnej grze przeglądarkowej zauwazłłem,ze aby zarobić to nie trzeba tracić ruchów tylko naprzykład idziemy do karczmy i zagadujemy karczmiarza czy ludzi. Zarobki zależały by od naszego poziomu i profesji gdybyśmy byly magiem to moglibyśmy zostać pomocnikiem alchemika i powolutku awansować.Praca by trwała 2 godziny i np na pierwszym lvl'u w eternii wojownikiem moglibyśmy zostać barmanem..yyy handlowcem czy też zlodziejem,ale przechodząc do sedna :
Wojownik 1 lvl Eternia = 5 sztuk złota za godzinę.
Na większych lvl'ach było by więcej ciekawszych zawodów podałem tylko przykład.I tu nauwa sie ciekawy konkurs dla graczy,to oni mogliby po wymyślać zawody.
2.) Profil
Można by było usunąć z profilu HP i MP zostawić tylko profesję i wiek(poziom) z tym,żę 300 - oznaczało by 40 lat czy jakoś inaczej.Dzięki tej zmianie polepszył by się klimat gry i zamiast opcji "Wiadomości" było by miejsce nie wiem poczta czy coś innego i właśnie tam by za 1G szło i pisało wiadomość.
3.) Czat.
Jak w GTA SA zauważyłem są 2 czaty - OOC(Out of charakter) i IC(In Charakter)
IC - czat dotyczący gry i naszej postaci
OOC - czat niedotyczący gry
I Pare zasad ;
MG,Metagaming - używanie informacji z OOC do IC
To chyba na tyle,prosze o wypowiedzi.
_________________ Zawsze i wszędzie Legła je**** będzie !
Wojownik 1 lvl Eternia = 5 sztuk złota za godzinę.
Wojownik idzie do pracy? Jako kto? Bartnik,, barman?
Wszystko ściągnięte z jakiś innych gier wogóle nie przystających do MFO. Tworzenie gry nie polega na ściąganiu rozwiązań od "konkurencji" ale wymyslaniu własnych, indywidualnych rozwiązań.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).