Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
20-02-2015, 23:48
Źle dodany lvl
Autor Wiadomość
Boomer 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 100
Wysłany: 11-02-2010, 22:11   Źle dodany lvl

Witam,
Przed chwilą zalogowałem się na my-fantasy i jak od dłuższego czasu miałem 100 lv i sporo expa na minusie. O 20 skończył się turniej ograniczający lvl, więc byłem w zamku. O tej również porze miałem pojedynek z innym graczem (o wszystko). Wygrałem go, ale exp poszedł dalej na minus, ponieważ turniej kończył się tej samej godzinie. Z ciekawości sprawdziłem report z pojedynku i nagle "boom", dostałem 7 lvli. Jest to jakiś błąd w grze. Nie powinienem go dostać, gdyż w czasie rozgrywania pojedynku miałem poziom ograniczony do 100. Tym bardziej uważam to za błąd, iż dopiero po zobaczeniu raportu awansowałem. Chciałbym wziąć udział w turnieju w grupie 86-100, więc proszę jak najszybciej o "zwrócenie" mi 100 poziomu oraz ~15kk expa na minusie. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam

ambity 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 11-02-2010, 22:15   

Rozgrywając pojedynek zdobyłeś doświadczenie, co spowodowało zdobycie tych poziomów. To tak samo jakbyś zrobił ruch na mapie. Dlaczego dopiero po zobaczeniu pojedynku zdobyłeś te 7lvli? Pojedynki odbywają się dopiero po wejściu jednego z graczy w zakładkę "pojedynki".

PS. Na odjęcie doświadczenia i powrót do 100lv nie masz nawet co liczyć. Inni użytkownicy tracili dużo bardziej wartościowe rzeczy przez "prawdziwe błędy" gry i też nie były im zwracane.

3siu 
Użytkownik

Nick: 3siu
Level: 118

pojedynek jest rozegrany w momencie obejzenia go przez którąkolwiek ze stron ;) więc to żaden błąd :)

[Gospoda 120 G - Krzysztop][3siu - Landern]

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

Tomi
Prawie Admin

Level: 1
Świat: 1+2+4

godzina pojedynku to tak naprawdę najwcześniejsza pora jego rozegrania. Tak naprawdę walka rozgrywa się dopiero wtedy gdy ktoś z przeciwników obejrzy raport po tej godzinie.

PS. nawet gdyby tak nie było to ta sama godzina pojedynku i turnieju mogła by dokładnie to samo spowodować.
Ostatnio zmieniony przez Tomi 11-02-2010, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  

Boomer 
Użytkownik

Wysłany: 11-02-2010, 22:17   

Tomi napisał/a:
godzina pojedynku to tak naprawdę najwcześniejsza pora jego rozegrania. Tak naprawdę walka rozgrywa się dopiero wtedy gdy ktoś z przeciwników obejrzy raport po tej godzinie

Cóż, nie ma tego nigdzie napisane, więc ciągle uważam to za błąd... I nadal proszę o powrót do 100 poziomu. Już nawet możecie mi odjąć 15kk expa, byle bym był na 100lv.

Tomi
Prawie Admin

Wysłany: 11-02-2010, 22:19   

Boomer napisał/a:
Tomi napisał/a:
godzina pojedynku to tak naprawdę najwcześniejsza pora jego rozegrania. Tak naprawdę walka rozgrywa się dopiero wtedy gdy ktoś z przeciwników obejrzy raport po tej godzinie

Cóż, nie ma tego nigdzie napisane, więc ciągle uważam to za błąd... I nadal proszę o powrót do 100 poziomu. Już nawet możecie mi odjąć 15kk expa, byle bym był na 100lv.

ta sama godzina pojedynku i turnieju = dokładnie to samo by się wydarzyło, nawet w przypadku gdyby pojedynek odbywał się punktualnie

Boomer 
Użytkownik

Wysłany: 11-02-2010, 22:20   

Czyli rozumiem, że nie ma najmniejszych szans na odjęcie mi 15kk expa? :|

Tomi
Prawie Admin

Wysłany: 11-02-2010, 22:21   

Boomer napisał/a:
Czyli rozumiem, że nie ma najmniejszych szans na odjęcie mi 15kk expa? :|

nie ma - bij level dalej

ambity 
Użytkownik

Wysłany: 11-02-2010, 22:22   

Tomi napisał/a:
ta sama godzina pojedynku i turnieju = dokładnie to samo by się wydarzyło, nawet w przypadku gdyby pojedynek odbywał się punktualnie

Walki turniejowe odbywają się o godzinie pełnej + 1min, więc teoretycznie istniała szansa zobaczenia pojedynku "zwykłego" przed zakończeniem turnieju.

Boomer 
Użytkownik

Wysłany: 11-02-2010, 22:23   

Z tego co napisał ambitny wynika dalej, że to ja mam rację. Więc nadal proszę o odjęcie 15kk expa.

#Tomi
Z chęcią, ale po turnieju. Nie po to czekałem od ponad miesiąca, żeby w dzień turnieju niesprawiedliwie dodano mi poziom...

3siu 
Użytkownik

Wysłany: 11-02-2010, 22:24   

ale faktem jest, że nigdzie nie jest wspomniane o tym, że walka odbywa się w momencie, gdy ktoś wejdzie w zakładkę pojedynki... kiedyś już wspominałem o tym, że można dać jakąś zwykłą informację w pojedynkach o tym, ale przeszła, bez echa...

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

ambity 
Użytkownik

Wysłany: 11-02-2010, 22:26   

Boomer napisał/a:
Z tego co napisał ambitny wynika dalej, że to ja mam rację. Więc nadal proszę o odjęcie 15kk expa.

Ja tylko wspomniałem o teoretycznej możliwości, której nie wykorzystałeś. Nie uważam, żeby exp miałby zostać Ci odjęty.

Boomer 
Użytkownik

Wysłany: 11-02-2010, 22:29   

ambity napisał/a:
Boomer napisał/a:

Ja tylko wspomniałem o teoretycznej możliwości, której nie wykorzystałeś. Nie uważam, żeby exp miałby zostać Ci odjęty.

Z tej "teoretycznej możliwości" wynika, że gdyby pojedynek rozgrywał się dokładnie o 20, to bym nie awansował. Nigdzie nie ma wspomniane o tym, że pojedynek rozgrywa się w momencie, gdy zobaczymy raport. Więc któryś z szanownych game masterów powinien mi zwrócić 100 poziom :)

Tomi
Prawie Admin

Wysłany: 11-02-2010, 22:29   

Boomer napisał/a:

#Tomi
Z chęcią, ale po turnieju. Nie po to czekałem od ponad miesiąca, żeby w dzień turnieju niesprawiedliwie dodano mi poziom...

było pilnować godzin. Ta sama godzina zejścia blokady = Ewidentnie Twoja wina. A nawet gdyby to była16.00 to bym Ci nic nie cofnął, bo ta blokada w turniejach wcale nie miała takiej funkcji spełniać. Jest to tylko przy okazji. Właściwie to jest pewna luka, którą wykorzystują gracze aby stać z poziomem. Jednego stojącego mniej :twisted:

3siu 
Użytkownik

Wysłany: 11-02-2010, 22:30   

Tomi a co z jakąś informacją? da się zrobić?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi