Wysłany: 07-02-2010, 17:12 Druzyny i przewaga lvlowa-HL
Proponuje zwiekszyc i to dosyc znacznie przewage lvlowa, ktora obecnie wynosi 6lvl w walkach TvsT na HL.
Roznice czesto bywaja znaczne, a druzyny maja szanse.
Proponuje, by bylo to np od 200lvl i roznica wynosci ~20% lacznych lvli graczy.
Np 4x gracze z 200lvl=40lvl.
Ludzie mieliby szanse wiecej teamowo powalczyc.
Tylko nie wiem czy daloby sie cos takiego zrobic, ze dodatkowy warunek bylby taki, ze roznica najwyzszych lvli w druzynach nie moze wynosic np wiecej niz 10%.
Komentowac & dodawac wnioski itd.
Z półtora roku temu temat drużyn był poruszany bardzo dokładnie, poszło na TODO i słuch o nim zaginął.
Ta wersja rewolucji podejrzewam że już nie przyniesie, zmiana proponowana przez ciebie jest raczej kosmetyczna.
Poczekamy, zobaczymy jak temat zostanie potraktowany w mf3.
Miejmy nadzieję że potencjał drużyn nie zostanie drugi raz tak zmarnowany.
Czyli myślisz, że walka 200, 201, 202, 230 vs. 235, 240, 239, 239 miałaby sens ? Poza tym do 220 jest jeszcze eq więc między graczami mogłaby być przepaść.
Tylko nie wiem czy daloby sie cos takiego zrobic, ze dodatkowy warunek bylby taki, ze roznica najwyzszych lvli w druzynach nie moze wynosic np wiecej niz 10%.
Mozna by jeszcze dodac warunek z najwyzszym i najnizszym lvlem...
Aldarion napisał/a:
Żeby w ogóle drużyny mogły zaistnieć, to najpierw potrzebna jest gruntowna przebudowa jego rankingu.
To nie temat o tym. Ale to wiadome, ze potrzebna jest taka przebudowa.
Crypton zaproponowal mi dolaczenie do druzyny i mozliwosc kilku walk.
Zawsze lubilem ogladac, a jeszcze bardziej uczestniczyc w walkach teamowych na wysokim lvlu... Zwlaszcza, gdy byly o cos.
Wiec dlatego chce podniesc bariere przewagi lvlowej.
Na moim lvlu byloby okolo 3-5 druzyn do walki o cos, gdyby ta zmiana weszla w zycie a gracze byliby chetni.
dla przykładu drużyna w której skład wchodzą gracze o lvlach 180, 186, 198, 202 mogą zaatakować team w którym różnica lvli = 18 + przykładowo jest tam 218 lvl więc 218-202=16 16/2=8
wychodzi z tego, że różnica w lvlach może wynosić 26.
ale wzór tyczy się tylko zespołu atakującego.
no i jeszcze ograniczenie o którym wspomniał czyli te 10%
Czyli można atakować pt tylko, które posiada = lub więcej osób.
Trzeba uniknąć sytuacji, że 4 osoby atakują 2.
Nic nie da to, że "nie należy wychodzić w 2 osoby".
Choćby pt uzgodniło, że w tej sekundzie WYCHODZĄ NA POLE to tamci i tak mogą szybko zaatakować ;>
Ja bym bardziej uderzył w różnicę najwyższych poziomów w walce,
bo gdy ona przekracza 6lv, to automatycznie walka rozgrywana jest
tylko o złoto.. Zniesienie tej różnicy od 220lv+ zmieniłoby światło
na sprawę
Ja bym bardziej uderzył w różnicę najwyższych poziomów w walce,
bo gdy ona przekracza 6lv, to automatycznie walka rozgrywana jest
tylko o złoto.. Zniesienie tej różnicy od 220lv+ zmieniłoby światło
na sprawę
Mysle, ze nawet jakies lou (w porownaniu z high oczywiscie) tez by chcieli powalczyc z wyzszymi.
Proponuje zrobic tez jakies przedzialy w przypadku walk teamowych.
Oczywiscie gdzies od 200lvl naaajwyzszy przedzial, naprawde spory-dla niektorych, poza turniejami bedzie to najlepsza rozrywka!