Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:35
Kilka istotnych propozycji.
Autor Wiadomość
Jurassa 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 18-02-2010, 11:59   Kilka istotnych propozycji.

Zacznę od razu od sedna moich propozycji.

1. Według mnie powinna zostać przywrócona możliwość zgłaszania wiadomości PW do GM.
Dlaczego ? Oto wiadomość, którą dostałem dzisiaj na PW na s2 - http://i46.tinypic.com/a2x4qt.jpg . Nie jest to pierwszy przypadek, w którym dostałem podobną lub inną propozycję łamiącą regulamin gry. Tacy gracze poszukują tzw. "Frajerów", "newbie", którzy zadowoleni, że będą mieli wysoki lvl dawają im MF'y, po czym najczęściej dostają Ignora,a oszust jest zadowolony, że po raz kolejny zarobił darmowe Mf'y na perfidnym oszustwie.

2. Nie wiem jak można rozwiązać ten problem, ale stojąc między innymi pod Langeburg pojawia się na czacie masa wiadomości typu "Pomagam w statach i robię avatary, pisać na GG xxxx" . I to jest kolejny sposób wyłudzania MF'ów przez graczy. Ponieważ 80% potencjalnym pomocników, nie kiwnie palcem za free. Najczęściej biorą MF'y.

3. Możliwość atakowania - powinien zostać wprowadzony dzienny limit walk z jednym graczem do np. 2 walk. Bardzo często stojąc pod miastem zdarza się, iż zostajemy atakowani przez jednego gracza po 5, lub więcej razy. Czasami, gdy zostawimy postać na polu zdarza się, że jeden gracz atakuje do puki przeciwnikowi nie skończą się mikstury lub będzie miał tak małą ilość HP, że przy pierwszym uderzeniu przegra.

Sax 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 245
Wysłany: 18-02-2010, 12:12   

1. Po prostu olewamy takich graczy i nie wdajemy się w żadną dyskusję a to że jakiś nowy gracz daję się oszukać to jest tylko jego wina kto inteligenty daję się wrobić w taką głupotę...albo kto mądry odda postać za smsa ?

2. No można to zgłaszać bo jest ten panel że możemy "pokablować" takich delikwentów.Zbędne.

3. Nie jest to problem że nie dbasz o swoją postać i zostawiasz ją na pastwę losu pod zamkiem, a po za tym jest dużo tych propozycji żeby wprowadzić dzienny limit ale się pytam po co ? Jeśli z kimś wygrywam i dostaję w miarę pnk expa i złota to dlaczego nie mogę go bić bez przerwy ?

minek123 
Moderator

Profesja: Mag
Nick: Jack Sparrow
Level: 260
Wysłany: 18-02-2010, 16:00   

Jurassa napisał/a:
1. Według mnie powinna zostać przywrócona możliwość zgłaszania wiadomości PW do GM.
Dlaczego ? Oto wiadomość, którą dostałem dzisiaj na PW na s2 - http://i46.tinypic.com/a2x4qt.jpg . Nie jest to pierwszy przypadek, w którym dostałem podobną lub inną propozycję łamiącą regulamin gry. Tacy gracze poszukują tzw. "Frajerów", "newbie", którzy zadowoleni, że będą mieli wysoki lvl dawają im MF'y, po czym najczęściej dostają Ignora,a oszust jest zadowolony, że po raz kolejny zarobił darmowe Mf'y na perfidnym oszustwie.

od tego jest przycisk ignoruj

Jurassa napisał/a:
2. Nie wiem jak można rozwiązać ten problem, ale stojąc między innymi pod Langeburg pojawia się na czacie masa wiadomości typu "Pomagam w statach i robię avatary, pisać na GG xxxx" . I to jest kolejny sposób wyłudzania MF'ów przez graczy. Ponieważ 80% potencjalnym pomocników, nie kiwnie palcem za free. Najczęściej biorą MF'y.

aby kogoś ukarać "wykroczenie" musi mieć miejsce,
podawanie gg to nie przestępstwo,
najlepiej poprostu unikać pisania z nieznajomymi

Jurassa napisał/a:
3. Możliwość atakowania - powinien zostać wprowadzony dzienny limit walk z jednym graczem do np. 2 walk. Bardzo często stojąc pod miastem zdarza się, iż zostajemy atakowani przez jednego gracza po 5, lub więcej razy. Czasami, gdy zostawimy postać na polu zdarza się, że jeden gracz atakuje do puki przeciwnikowi nie skończą się mikstury lub będzie miał tak małą ilość HP, że przy pierwszym uderzeniu przegra.

https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=11189&start=0

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 18-02-2010, 16:50   

Zgłaszanie wszystkich wiadomości PW nie zostanie przywrócone. Przynajmniej na razie...
Jurassa napisał/a:
stojąc między innymi pod Langeburg pojawia się na czacie masa wiadomości typu "Pomagam w statach i robię avatary, pisać na GG xxxx" . I to jest kolejny sposób wyłudzania MF'ów przez graczy.

Poszukaj wątków na forum na temat naiwnych graczy... Nie da się ich "ochronić", oszukiwać można na mnóstwo różnych sposobów - trzeba by uniemożliwić jakąkolwiek komunikację między graczami.
Jurassa napisał/a:
powinien zostać wprowadzony dzienny limit walk z jednym graczem do np. 2 walk.

Limit będzie, ale dopiero w v3.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi