walka trwała około 80 minut.
Dlaczego atak gemem a nie mieczem? z prostego powodu: nie posiadam miecza chaosu/miecza elitarnego, natomiast mistyczną różdżkę już tak. Z mieczem monarchy wojownik obrywał bez kryta za 800, więc byłaby to bardzo długa walka o ile w ogóle możliwa do wygrania z tą ilością potów. Z silnym pociskiem magicznym było już lepiej - obrywał do 2.1k. Z wiatrem 8 ***** jeszcze lepiej, bo obrywał za 2.1-2.5k.
Dodam, że to był praktycznie boss z marszu, może 2-3 próba bo dwa pierwsze biły hita za 21k a to trochę za dużo
[ Dodano: 29-07-2019, 12:26 ]
trzecie podejście z resetem, lv 229.
EQ:
Miecz Chaosu
Złota Tarcza
Damasceński Hełm
Smocze rękawice
Prastara Zbroja
Starożytne buty
Złoty pierścień (pierścienie mam prawie wszystkie oprócz Elitarnego...)
Woj mi bije po 19-20k a czasem jak machnie kryta, to i 30 dostanę.
Ogólnie mam wrazenie że podwójnego hita to mu co 10-15 tur uderzam, więc nie wyrabiam z potionkami. Bije mu dość mało i często chybiam.
EQ:
Miecz Chaosu
Złota Tarcza
Damasceński Hełm
Smocze rękawice
Prastara Zbroja
Starożytne buty
Złoty pierścień (pierścienie mam prawie wszystkie oprócz Elitarnego...)
Woj mi bije po 19-20k a czasem jak machnie kryta, to i 30 dostanę.
Ogólnie mam wrazenie że podwójnego hita to mu co 10-15 tur uderzam, więc nie wyrabiam z potionkami. Bije mu dość mało i często chybiam.
510 lucka przy 2 podejściu daje wojownikowi ciemności ~ 20-30% szansy na krytyk w Ciebie.
Elitarną zbroje mogę Ci za grosze wystawić, niska efektywność obron, dla przykładu mój 200 z s3
Rozejrzyj się też za złotym mieczem... bez bonusów, ale na 180 turach walki zobaczysz, że finalnie lepiej bij więcej a rzadziej.
Siły więcej jak 90 nie ma sensu dawać, bo rozbieżność pomiędzy minimalnym a maksymalnym hitem jest mierna, te pkt. bardziej na szczęściu/szybkości by Ci się przydały. Pakowałbym luck, żeby blokować krytyki i podnosił sukcesywnie szybkość, w końcu trafisz woja który Ci pozwoli co 7-8 raz wlecieć doublem.
_________________ Moje postacie:
Pawel_123: 301lv, trzykrotne ukończenie fabuły bez wykorzystania nawet jednego punktu MF
tiger_fish: 122lv, próbuję swoich sił magiem