Otóż tak, mam Nokie E51 i mi nie działa mapa, czat oraz lista graczy gdy się łączę przez wifi. Sprawdzałem, nie mam żadnych dziwnych ustawień, lecz mój kolega ma Iphone'a 3GS i śmiga mu przez wifi cała mapa szybciutko. Jednak ostatnio zrobił JailBreak'a (zmiana ustawień że można sciagac rozne rzeczy itp.) i już mu dzieje się to samo. W E51 nie ma czegoś takiego jak JailBreak i nic takiego nie robilem : ) A więc mam pytanie : Co zrobic aby mapa mfo działała na komórkę i jaką w miarę TANIĄ (400-700PLN) komórkę z WiFi kupic aby obslugiwala mfo przez wifi.
Nie da rady, na takim telefonie mapa nie będzie Ci działać.
Ale wszystko inne tak, sam kiedyś sprawdzałem z ciekawości.
Testy na moim E51 wypadły podobnie jak u Ciebie.
Jedyna nadzieja w nowych telefonach- choć raczej wątpię aby mapa działała.
(brak działania uwarunkowany jest "jej wyjątkowością")
A probowal ktos grac na Operze Mini? Bo na symulatorze nie wyglada to najlepiej -
wrecz grac sie nie da.. Ciekawe czy ta demowka odpowiada w 100% temu co jest na
komorce? Mam ta Operke, ale cos mi nie dziala na mojej Nokii 6020..
Ale to taka ciekawostka, bo i drogo by wychodzilo, i niewygodnie..
iPhone czy telefony z systemem Android posiadają domyślne przeglądarki internetowe bazujące na silniku WebKit (jest on wykorzystywany m.in. w Safari i Chrome), więc MFO i inne strony nie powinny sprawiać problemów (wyjątkiem jest Flash, ale zdaje się, że to się powoli zmienia). W tańszych telefonach (np. Samsung Avila) też można tracić na (domyślną) przeglądarkę bazującą na tym silniku.
W przypadku telefonów działających w oparciu o Windows Mobile tez nie powinno być problemu - jest Opera Mobile (nie mylić z Operą Mini) oraz mobilny Firefox (choć akurat ta przeglądarka przestała być rozwijana w wersji dla Windows Mobile i skupiono się na wersjach na inne platformy mobilne).
W przypadku telefonów działających w oparciu o Windows Mobile tez nie powinno być problemu - jest Opera Mobile
Na S60 też jest Opera Mobile, więc teoretycznie (nigdy nie próbowałem) na Nokii E51 i wielu innych modelach Nokii nie powinno być problemu (Internet Tablety Nokii to inna sprawa, one mają Maemo, który jest wypaśny i ma nawet stabilnego Firefoksa for Mobile).
W przypadku telefonów działających w oparciu o Windows Mobile tez nie powinno być problemu - jest Opera Mobile
Na S60 też jest Opera Mobile, więc teoretycznie (nigdy nie próbowałem) na Nokii E51 i wielu innych modelach Nokii nie powinno być problemu (Internet Tablety Nokii to inna sprawa, one mają Maemo, który jest wypaśny i ma nawet stabilnego Firefoksa for Mobile).
Faktycznie, zapomniałem, że Opera Mobile jest dostępna również na Symbiana.
Swoją drogą zdaje się, że i w Symbianie domyślna przeglądarka internetowa bazuje na silniku WebKit.
Cytat:
moge dostać bana za to że wszedłem na konto ( sw1 ) w telefonie ?? czy bedzie to cos takiego jak multi ?
Takie logowania stosunkowo łatwo jest wyodrębnić, więc nie powinno być z tym problemów. Oczywiście nie radzę tworzyć czy chować multikont w ten sposób i tłumaczyć się logowaniami z telefonu...
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem