Wysłany: 12-08-2010, 23:03 Automatyczne wyszukiwanie graczy online z przedziału poziomu
Nie mam pojęcia jak Wy robicie, w każdym razie kiedy ja mam z kimś walczyć, wchodze z zakładkę "Szukaj" i zapełniam wszystkie pola, aby znaleźć graczy online w moim przedziale levlowym. Przepraszam jeżeli ten pomysł już istniał, ale nie chciało mi się sprawdzać w archiwum.
No więc proponuję, zrobić button, w zakładce "Gracz" (pod miejscem gdzie podany jest przedział levlowy" i "Szukaj" (pod wyszukiwarką) z komunikatem "Znajdż obecnych graczy w Twoim przedziale". Klik i wyszukuje nam wszystkich, którzy w naszym przedziale są online .
Może to trochę ułatwi grę, bo głupio jest wpisywać to co chwilę szukając przeciwników. Próbowałem robić to w innej karcie a potem tylko wciskać, ale trochę mi się to miesza i w końcu okazuje się, że we że w 3 lub 4 kartach otwartą mam mapkę
Screena zrobie jak ktoś się zainteresuje, ale licze, że zadziałacie wyobraźnią
Pozdrawiam,
Slay09
Pozdrawiam, arbecaite.
Co racja to racja. Jednak istnieje różnica pomiędzy funkcjami, nazwijmy je "podstawowymi" (takimi jak wylecz postać) a funkcjami dodatkowymi, których prędkość realizacji nie wymaga zawrotnych wartości.
Szybkość z jaką wyszukamy przeciwnika w naszym przedziale lvlowym moze być dla nas udogodnieniem lub mozolną koniecznością klikania powtarzających się schematów, nie niesie to jednak za sobą konsekwencji porównywalnych do nie zdazenia uleczenia się na mapie i w efekcie przegrania walki.
Pozdrawiam, arbecaite.
Ja tez nic negatywnego w tym nie widzę. Powiem wiecej: jestem zwolennikiem małych udoskonalen dazacych do ulepszenia i usprawnienia funkcjonowania gry. Dzięki takim propozycjom jak Twoja gra stałaby się bardziej intuicyjna. W moich poprzednich postach chciałem tylko udowodnić, ze admin najprawdopodobniej nie zainteresuje się tym pomysłem.
Pozdrawiam, arbecaite.