Profesja: Wojownik
Level: 103
Wysłany: 12-08-2010, 07:52 Tunel i Zbiornik
Mam dwa problemy, a mianowicie:
-nie wiem gdzie się znajduje, i jak się dostać do Tajnego Tunelu Folhord.
-w Zbiorniku na Ścieki są pompy. Co zrobić aby do nich przejść i jedna z nich ani drgnie i nie wiem co z tym zrobić...
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 12-08-2010, 09:35
Cytat:
Teraz na rynek, a następnie do karczmy tam idziemy się wyspać a następnie idziemy pogadać z nieznajomym ( prawa strona karczmy) on mówi nam o tym abyśmy dokładnie przeszukali miejsce naszego wypoczynku wiec znowu bierzemy nocleg. Otwieramy kluczykiem szafkę a tam znajdujemy Brunatny Topor oraz Miksturę Regeneracji lv1 następnie obok kwiatka na samej górze będzie wisiała kartka bierzemy ja i do lustra (bierzemy z szafki pod lustrem gem szczęścia) tam odczytujemy „[…] przesuń regal […] „ niezwłocznie to robimy niestety… nie da rady potrzebny łom idziemy wiec do scythe tam do warsztatu grothera ( podziemia scythe-miejsce walki z bechemot kingiem) kupujemy łom i s powrotem nocleg w karczmie otwieramy właz i jesteśmy w tajnym tunelu. Tam bierzemy najpierw ze skrzynki Gem HP+ a następnie wyciągamy z pajęczyny Kamień z literka Ś oraz otwieramy skrzynie przy końcu tunelu tam znajdziemy różne itemy w zależności do tego ile wrzuciło się do fontanny. Wychodzimy z tunelu i walczymy z Strażnikiem Portu.
Co do pogrubionej części - musisz wziąć nocleg aż pojawi się nieznajomy (na pewno go zauważysz). Trzy razy wystarczy. Nieznajomy do nas podbiega - wcale nie znajduje się po prawej stronie Karczmy.
Cytat:
Po wejściu kierujemy się od razu na lewo tam uruchamiamy pompę, następnie kierujemy się w dół tam widzimy skrzynkę ( tarcza krasnoluda). Następnie na północny wschód i po schodkach gore tam zgodnie z kolejnością odkręcamy zawory: lewy (3) tam tez znajdziemy w skrzynce Czempioński Topor, a poniżej skrzynka ( zbroja templariusza), następnie Prawy (3), Lewy (2), Prawy (1), Lewy (1). Zanim jednak odkręcimy wszystkie zawory warto stracić trochę więcej ruchów i pozbierać resztę skrzynek. Kiedy odkręcimy już to wszystko wracamy do pompy ponowie ja uruchamiamy i wracamy ta samo sama droga, co szliśmy poprzednio do kolejnych zaworów z jednym wyjątkiem teraz idziemy ponowie po schodkach w gore w centralnej części mapy. Niestety postać nie może tam wejść i informuje nas ze jest za wysoko schodzimy wiec i po lewej stronie od pompy znajduje się drabina bierzemy ja, wracamy przekręcamy dźwignię i mamy cerbera
Zapewne już zacząłeś odkręcać te zawory.. Jeżeli już nie możesz wziąć żadnej skrzynki ani odkręcić zaworu, to uruchom pompę (na lewo od wejścia do Zbiornika Ścieków).