Pomysł jest prosty, i jak na mój gust całkiem użyteczny:
Proponuję wprowadzić nową usługę, po wykupieniu której otrzymywalibyśmy przedmiot "Zwój miejskiego portalu", którego użycie powodowałoby przeniesienie naszej postaci do miasta w którym jesteśmy "zakwaterowani" (czyli tego do którego jesteśmy odsyłani po śmierci).
Cena takiego zwoju mogłaby wynosić 1-2 punkty MF, zaś sam przedmiot mógłby być wystawiany na targ, ale nie można by go było sprzedać u kupca.
Przedmiot taki byłby potrzebny w sytuacjach np. gdy wracamy z walki z bossem, zaś miasta są obstawione przez rankerów polujących na graczy, lub do miasta jest daleko. Innym przykładem mogą być powroty po walce z Chimerą przez Labirynt poziom 2, gdzie typowy gracz bardzo często dostaje łupnia od potworków, i w zw. z czym traci złoto.
Wprowadzenie takiego udogodnienia promowałoby w pewnym stopniu graczy z zapleczem w postaci dużej sumy na komórce/koncie, ale nikt przecież nie ma obowiązku kupić takiego zwoju.
Faktem jest też, że taki "Teleport" na pewno nie wyprze usługi "Uzupełnienie ruchów", gdyż były by one wykupywane w innych celach - Pierwsza by powrócić do miasta, zaś Druga, by zdobywać doświadczenie w walkach z potworami.
Widzę, że nigdy nie miałeś za dużo złota na postaci.
Gdy masz 10kk wzwyż to przegranie z potworem nie jest już całkiem darmowe (tracisz 250k+)
Cytat:
wg mnie nie potrzebne ;p
Rozumiem - lepiej wydać 80 ruchów na powrót z II piętra labiryntu do Oasis (i pewnie po drodze paść - tracąc przy tym kasę), niż Teleportować się natychmiast za zaledwie 1 punkt MF.
Proste obliczenie
Zakładamy, że 1 punkt MF (teleport) oszczędza 40-80 ruchów
A więc proporcjonalnie żeby otrzymać ten sam/lepszy efekt z Uzupełnieniem ruchów (za 10 MF) trzeba by go użyć mając zero ruchów na 100-233(!) poziomie.
Byłaby to też alternatywa, dla graczy, którzy przechodzą grę po raz kolejny, gdyż taki teleporcik zaoszczędziłby im ruchów, za które otrzymują bardzo mizerne ilości expa.
Pudło, miałem 2 mld złota. w przypadku przegranej z potworem leciały dziesiątki milionów.
Wystarczyło złoto zainwestować na targu, a porażki nie były tak bolesne.
Tak czy inaczej może znajdą się amatorzy na taką usługę, kto wie może taka usługa trafi to gry (tej bądź kolejnej)- jednak jakoś w to wątpię.
Profesja: Wojownik
Nick: BartoMFO_lev
Level: 329
Świat: 3
Wysłany: 21-12-2010, 06:45
minek123 napisał/a:
Windsong napisał/a:
Pudło, miałem 2 mld złota. w przypadku przegranej z potworem leciały dziesiątki milionów.
Wystarczyło złoto zainwestować na targu, a porażki nie były tak bolesne.
Dokładnie jak się dobrze pomyśli i wie gdzie można zostawic kaskę to się nie traci tak dużo ;d
/OT:
Owszem, ale nie wszystko można w ten sposób ulokować, gdyż inwestowanie w eq staje się powoli nieopłacalne, a elki są dostępne w bardzo ograniczonych ilościach.
Cytat:
Tak czy inaczej może znajdą się amatorzy na taką usługę
Z pewnością znajdzie się ich mnóstwo, gdyż byłaby możliwość sprzedawania ich na targu, a więc i zarabiania złota.
Sprzedawanie wirtualnego przedmiotu zdobytego dzięki realnym pieniądzom nie dość ze kłóci się z podstawowymi założeniami tej gry, to jeszcze zakloci jej generalny porządek. Gracze posiadający znaczny majątek w grze bedą woleli zainwestować w taki zwój na targu - pomijając przy tym naturalnego dostawcę (i mean SMS), z drugiej strony gracze nadzianych rodziców zyskają znaczna przewagę nad przecietnym "Fanatyko_powrut" wystawiając dziesiątki takich zwojow. Prowadzi to do bezpośredniego przekazu złota (o ile na s3 byłoby to jako tako znosne, to na światach moderowanych niedopuszczalne).
@EDIT
Nie muszę przypominać jaki stosunek ma administracja do zdobywania złota za smsy? Bo do tego ta propozycja prowadzi.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Rozumiem - lepiej wydać 80 ruchów na powrót z II piętra labiryntu do Oasis (i pewnie po drodze paść - tracąc przy tym kasę), niż Teleportować się natychmiast za zaledwie 1 punkt MF.
Proste obliczenie
Zakładamy, że 1 punkt MF (teleport) oszczędza 40-80 ruchów
A więc proporcjonalnie żeby otrzymać ten sam/lepszy efekt z Uzupełnieniem ruchów (za 10 MF) trzeba by go użyć mając zero ruchów na 100-233(!) poziomie.
Byłaby to też alternatywa, dla graczy, którzy przechodzą grę po raz kolejny, gdyż taki teleporcik zaoszczędziłby im ruchów, za które otrzymują bardzo mizerne ilości expa.
v2 nie jest już rozwijane, a w v3 nie ma ograniczenia ruchów, więc opisywany problem nie będzie występował.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
To może zrobić odrazu drugie zwoje, jak w Diablo - będą identyfikacji i zależnie od szczęścia w rl będą miały różne statystyki i przez to zależną wartość? to tylko moje skryte marzenie, nie bijcie
Adminowi niedawno spodobał się pewny pomysł związany z losowością (+/- X% od domyślnych wartości) statystyk zdobywanego w dropach ekwipunku. Efekt Twojej propozycji byłby taki sam (zdobywanie ekwipunku o statystykach innych, niż domyślne), tylko nie byłoby upragnionego zwoju ; >
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem