Witam
Jak dotrzeć na dach wieży przeznaczenia ?
Dostałem talizman lewitacji, idę bez naciskania do windy i co ? Ku mojemu zdziwieniu jestem na 1szym piętrze ...
Co zrobić ?
Na 1 piętrze wyjdź z komnaty i przełącz dźwignię na lewo. Wjedź na 2 piętro i idź w prawo. Wpisz przy kamieniu hasło z podziemi Wieży czyli
"Faber est quisque suae fortunae".
Wrota się otworzą a w nowym pomieszczeniu znajdziesz po prawej stronie GEM MAGII. Zaraz potem porozmawiaj z Antaresem a dowiesz się czegoś nowego o głównej fabule (wybierz 3 opcję)
oraz otrzymasz TALIZMAN LEWITACJI. Teraz wyjdź z komnaty i udaj się do windy. Bez przyciskania czegokolwiek wejdź na kładkę a znajdziesz się na dachu Wieży. Zabierz ze skrzynki
ORLĄ RÓŻDŻKĘ i wyjdź na zewnątrz. Okrąż cały wielki podest i u góry w skrzynce znajdziesz
WIATR 5. Teraz wejdź na podest i przyglądnij się fladze a zostaniesz zaatakowany przez
DZIKIEGO JASTRZĘBIA (drop: orli set). Po walce możesz całkiem opuścić Wieżę i wrócić do Ballis. Możesz teraz wymienić swoje kryształy u Romulusa
thx za link, wróciłam do "my fantasy" po prawie 2 latach przerwy i całkiem się pogubiłam
[ Dodano: 27-07-2011, 01:06 ]
nie mam starożytnej lampy i nie mogę wziąć kuli z apartamentu szlacheckiego. Ona tam jest ale nie mogę jej zabrać. Muszę zacząć wszystko od nowa?
Żeby móc zabrać kulę z apartamentu szlacheckiego musisz zabrać kulę z zatopionej komnaty podejść do mostku i ją odłożyć.
Starożytna lampa jest w komnacie dżina o ile jej nie sprzedałaś Romulusowi (czy jak mu tam)