Po pokonaniu aquatica wracasz do Komnaty Helamona, przechodzisz przez mostek koło pomnika, wychodzisz przez przejście na górze. dalej do tunelu prowadzi Cię solucja
Zaraz po wejściu kierujemy się na północ do oporu. Gdy już nie będzie się dało iść dalej do góry, skręcamy w lewo, w dół i naokoło i otwieramy skrzynkę aby zdobyć
BITEWNĄ ZBROJĘ. Wracamy do pierwszego rozdroża, na które natrafiamy idąc na północ od wejścia do Labiryntu i kierujemy się na północny wschód. Znów idziemy do
oporu i otwieramy skrzynkę zawierającą GEM INTELIGENCJI. Od skrzynki kierujemy się na południe i gdy dojdziemy do rozwidlenia zwracamy się na wschód i wchodzimy
w tunel idący wpierw w prawo, a później w dół. Na dole natrafiamy na rozwidlenie. Idziemy w prawo i wzdłuż prostej trasy do skrzynki z BRUNATNĄ MACZUGĄ w środku.
Wracamy do rozwidlenia i kierujemy się tym razem w lewo. Z pękniętego dzbana zabieramy 5 sztuk MIKSTURY MANY LV 5 i wchodzimy drabiną na poziom drugi labiryntu.
Tutaj od razu zmierzamy w prawo i do góry tunelem aż dotrzemy do otwartej rozwidlenia. Na początek wybieramy lewą odnogę. Przy kolejnym rozwidleniu, zamiast iść
w lewo, kierujemy się do góry i idziemy prostym tunelem aż docieramy do dźwigni, którą przełączamy. Wracamy do drugiego rozwidlenia i kierujemy się w lewo.
Widzimy, że brama jest zamknięta, więc zawracamy i idziemy w prawo i na rozwidleniu trzymamy nadal ten kierunek. Idziemy naokoło zaułka i przy rozwidleniu
wybieramy dolną odnogę która prowadzi do skrzynki z 3 sztukami ELIKSIRÓW. Wracamy do góry i idziemy cały czas prostym tunelem, aż dotrzemy do schodów kierujących
nas z powrotem na poziom 1, tyle że w innym, niedostępnym wcześniej miejscu. Znów na poziomie 1, idziemy prostym tunelem aż docieramy do wielkich wrót, oraz
odnogi kierującej nas w lewo. Idziemy więc na zachód, aż w końcu docieramy do kolejnej dźwigni. Przełączamy ją, wracamy do wrót i przechodzimy przez nie.
_________________ Kiedyś miałem (teraz gram od nowa) konto na s2 o nicku Quba. Zostałem zbanowany na zawsze a moje konto było usunięte po roku. Za co? Za zalicytowanie 100 mikstur życia lv2 za 100kk G. Tak jakby nie można było wysłuchać mojej prośby i odjąć nadwyżki, tylko od razu ban. Mam nadzieję, że mfo v3 upadnie tak samo szybko jak powstało.