Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:04
Komisja w sprawach pracy GM'a.
Autor Wiadomość
michol11
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 111
Wysłany: 07-02-2012, 21:20   Komisja w sprawach pracy GM'a.

Zakładam kolejny temat, który i tak pewnie zostanie zamknięty i usunięty ale cóż warto spróbować, chce także usłyszeć parę ciekawych odpowiedzi na ten temat.

A wiec, w sumie to powinno być w dziale "Propozycje", ale na chwilę obecną potraktujmy to jako temat do rozmowy/dyskusji.

Co do samego pomysłu: Chciałbym, żeby co miesiąc (lub jakiś termin, lecz nie strasznie długi) była przedstawiona na forum, w newsach lub gdziekolwiek okresowa praca GM'a - czyli rzeczy na to się składające, ile banów, średnia online itp... (to już można w trakcie rozmowy wyjaśnić). Wiadomo my grający w mfo, jesteśmy jako tako "oceniani" chociaż to słowo może trochę nie pasuję przez GM'ów, sprawdzają nas czy nie mamy multi itp. A więc my jako społeczność MFO, też chcielibyśmy widzieć co robią GM w tym czasie. Więc można by było zrobić jakąś komisję, np TOMI, ADI, + ktoś z ludzi zasłużonych dla mfo którzy by ocenili prace GM-ów i przedstawili ją na forum.

Nie musiałby być to temat w którym można by było jeszcze cos dodać - bo wiadomo, że ludzie zaczęliby kwestionować coś takiego. Ja wysuwam tylko taki temat do dyskusji, czy to w ogóle możliwe do wykonania jest, aczkolwiek jestem pewien, że jest.

W poprzednim temacie w którym sie udzielałem zadalem pytanie czy GM jest sprawdzany z przekroczeń po dostaniu tej funkcji , ADI odpisał, że owszem, lecz przed, więc pewnie ktoś taki poczuł się pewnie i jakoś tam regulamin przekroczył.

Proszę moderatorów by temat pozostał chociaż przez 24h, jeśli naprawdę powstanie tutaj chaos, to te 24h niech chociaż pozostanie.

Antybristler 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Antybristler
Level: 30
Wysłany: 07-02-2012, 21:30   

Statystyki to ciekawa rzecz :D Acz wątpię, żeby ktoś raczył je zrobić.
Co do uczciwości GM'ów - wszyscy, którzy mieli jakieś wykroczenia, zostali wywaleni :P

Cytat:
jeśli naprawdę powstanie tutaj chaos, to te 24h niech chociaż pozostanie.

Co Wy się go tak uczepiliście? :(

Świat bez Żółwi byłby dużo mniej żółwiowy...

michol11
Użytkownik

Wysłany: 07-02-2012, 21:59   

Antybristler napisał/a:
wszyscy, którzy mieli jakieś wykroczenia, zostali wywaleni

Konkretne przykłady proszę, z uzasadnieniem za co i po jakim czasie.

Antybristler napisał/a:

Cytat:
jeśli naprawdę powstanie tutaj chaos, to te 24h niech chociaż pozostanie.

Co Wy się go tak uczepiliście? :(

Przeczytaj jeszcze raz to zdanie i dopiero coś napisz, nie chodziło mi o gracza tylko o pewien rodzaj bałaganu którego nie da się jakoś ogarnąć.

Antybristler napisał/a:
Statystyki to ciekawa rzecz :D Acz wątpię, żeby ktoś raczył je zrobić.

My, jako ta społeczność dzieki którym gra się utrzymuję tutaj jak i na v3, mamy prawo wymagać lub chociaż starać się o takie rzeczy :] Ja nie chce tutaj na siłę naciskać na GM'ów, że są źli itp. Nie, moim przesłaniem jest właśnie by gracze przestali lamentować z powodów głupich banów i tworzyć tematy np. "Benerit jest zły". Poprzez takie statystyki i ogólną ocenę wystawiona na podstawie pracy w przeciągu danego odcinka czasowego chcę, by gracze dostali jasny przejaw, że Administracja jednak coś tutaj robi, jak to jest ocenione i w jakim stopniu wykonują oni swoją należytą pracę. Ja wiem że H@ oraz (chyba) Adi wiedzą to wszystko, ale chce by było to w jakimś stopniu udostępnione dla społeczności.

@Edit, ja sam nie jestem już praktycznie czynnym graczem wchodzę na max 1h dziennie, ale to nie zawsze. Są to raczej krótkie logowania, gdy nie mam co robić. Lecz staram się coś zrobić w kierunku polepszenia stosunków na linii admin-gracz. Aczkolwiek czasem uważam, że niektórzy tutaj są faworyzowani, lecz to inna dyskusja.

Antybristler 
Użytkownik

Nick: Antybristler
Level: 30
Wysłany: 07-02-2012, 22:08   

Cytat:
Konkretne przykłady proszę, z uzasadnieniem za co i po jakim czasie.

Ostatnio np Mapy. Chyba za DEPOZYT i żart z zamknięciem mfo :D
Phantom - foch na adminów i screeny z panelu gm.
Jeszcze było np. udostępnianie panelu innym, ale nicków nie znam.
Nawet jednego admina zbanowali :-( http://forum.mfo3.pl/show...m-admina!!!!!!!

Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz to zdanie i dopiero coś napisz, nie chodziło mi o gracza tylko o pewien rodzaj bałaganu którego nie da się jakoś ogarnąć

To miał być żarcik, ale chyba nie wyszedł :(

Świat bez Żółwi byłby dużo mniej żółwiowy...

Coni
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 07-02-2012, 22:51   

Myślisz, że GM'owie czy administracja będzie tracić czas by zdawać raporty ze swojej pracy? Oj mylisz się, żądasz prawie nierealnego.

Cytat:
Więc można by było zrobić jakąś komisję, np TOMI, ADI, + ktoś z ludzi zasłużonych dla mfo którzy by ocenili prace GM-ów i przedstawili ją na forum.

Skoro są GM to znaczy, że są odpowiedni do swojej roboty.

michol11
Użytkownik

Wysłany: 07-02-2012, 23:55   

Vist0 napisał/a:
że są odpowiedni do swojej roboty.

A czy ja podważam to? Ja chce tylko by ich praca w odcinku czasowym została oceniana i przedstawiona czy to w statystyce czy opisowo na forum, by była jawność.

Recent 
Użytkownik

Nick: Recent
Level: 40
Świat: 3
Wysłany: 07-02-2012, 23:57   

ta gra już dawno podupadła ale jest w niej coś co mnie zatrzymuje w niej kto wie co to jest .... praca gm ? heh Gm owie załatwiają sprawy ' widzi mi się ' i wątpię że którykolwiek z nich zgodzi się na coś takiego .. Pozdro

Baptsta 
Użytkownik

Level: 300
Wysłany: 07-02-2012, 23:59   

michol11 Bredzisz herezje przeciw władzy. GM to ludzie nieomylni, idealni, wspaniali. Za takie poglądy powinieneś spłonąć na stosie.
(Tak widzę poglądy administracji i ich pucerów (chyba się domyślacie o kim mowa))

Recent 
Użytkownik

Wysłany: 08-02-2012, 00:00   

b ptista pucujesz komuś ? ;(

michol11
Użytkownik

Wysłany: 08-02-2012, 00:02   

Chciałbym się dowiedzieć co sądzi na ten temat sama Administracja, chociaż wątpię by chciała sporządzać coś takiego...

Baptsta 
Użytkownik

Wysłany: 08-02-2012, 00:03   

Recent czytaj ze zrozumieniem

Recent 
Użytkownik

Wysłany: 08-02-2012, 00:04   

nie denerwuj mnie ..

Baptsta 
Użytkownik

Wysłany: 08-02-2012, 00:08   

Nie jestem przekonany, czy zrozumiałeś treść mojego posta. To co napisałem to opinia GM i Administracji zresztą wielokrotnie powtarzana, co nie znaczy, że ja się z tym utożsamiam

Recent 
Użytkownik

Wysłany: 08-02-2012, 00:09   

aa uok gdyby nie ten system przez który jest tyle złego to więcej osób by w to grało może i nawet o 50%

Tomi
Prawie Admin

Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 08-02-2012, 00:19   

Rozumiem, że ta propozycja to nie na poważnie?

Współpraca opiera się w dużej mierze na zaufaniu, a ocena tej współpracy jest i będzie prywatną sprawą pomiędzy administracją a GM'em. GM to nie niewolnik - ma prawo do zachowania tego typu spraw w tajemnicy (jak pracownik w każdej "realnej" firmie).

Pomijając powyższe statystyka bardzo często kłamie. Szczególnie w tym przypadku. To by była jedynie strata czasu i pretekst do nagonek.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi