Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 01:03
Ban na s4 Przelew
Autor Wiadomość
eLpaTesto 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: eLpaTesto
Level: 15
Wysłany: 12-08-2012, 18:37   Ban na s4 Przelew

Zmiana punktów rankingowych o -1328 pkt.
Zmiana punktów PVP o -152 pkt.
Uwięzienie na 14 dni 0 godz.

Przewinienie: Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie punktów rankingowych (w jakikolwiek sposób).
Załącznik: [[URL=Pokaż]http://w4.my-fantasy.net/evidence.php?eid=2014[/URL]]
Komentarz: 4x http://w4.my-fantasy.net/...php?r_id=339454
tuż przed usunięciem konta qrq (dodatkowo załącznik)

Proszę o uniewinnienie tej kary, ewentualnie zabranie Ranku którego qrq "Przelał" mi.
Z załącznika nie wynika na to że namawiałem go na oddanie ranku albo że się go o to pytam. Odpisałem "a chcesz to oddawaj" więc co chciał to robił. Stałem na polu mógł mnie atakować każdy i każdy mógł oddawać.

Dodam do mojej wypowiedzi, że qrq po dowiedzeniu się o instnieniu konta na świecie 3 próbował wymusić na mnie oddanie go za ten rank ;) Ja go nie prosiłem o to i nie składałem żadnych ofert.
Ostatnio zmieniony przez eLpaTesto 12-08-2012, 19:38, w całości zmieniany 1 raz  

Brawur 
Użytkownik

Nick: Darude/BanG
Level: 12
Wysłany: 12-08-2012, 18:50   

nie uważam by eLpaTesto był winny , ponieważ gracz qrq bardzo chciał wygrać i pisał , że bedzie walił do skutku aczkolwiek po 2 walkach stwierdzil , ze robi delete a mimo tego walił dalej..
Pewnie stawiam nogi idąc wszędzie tam gdzie chce !

Andyy 
Użytkownik

Level: 32
Wysłany: 12-08-2012, 19:43   

Zupełnie nie rozumiem po co to wszystko. eLpaTesto stał normalnie pod miastem, qrq go zaatakował. Przegrał raz, przegrał drugi i stwierdził, że bedzie atakował do skutku, a potem stwierdził, że zrobi delate. Tego gracza znam sporo czasu i nigdy nie przelewał ranq, ani nic z podobnych rzeczy.

[ Dodano: 12-08-2012, 20:49 ]
Co prawda wiem to, z opowiedzi posredników, ale ZAPEWNIAM, że nigdy nie przelewał ranq ani nic podobnego. Znam go juz sporo czasu :)

kiwipogromca
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2012, 20:04   

1. Zgłosiłeś zażalenie w grze ? Jak nie, to pierwsza czynność jaką powinieneś zrobić. Jeśli tak to po co ta cała szopka ? ...

2. Takie rzeczy zawsze się zgłasza, bo każdym przypadku traktowane jest to jak przelew.

eLpaTesto 
Użytkownik

Wysłany: 12-08-2012, 20:55   

Kiwi od atakował mnie o 18:52 zająłem się rozmową z ludźmi na czacie 1 chłopakowi pomagałem w statach na gg. W tym Czasie Zaatakowała mnie Lianka. Zacząłem myśleć nad statami. Zrobiłem resa wyszedłem na pole Bum więzienie BaGGy mnie wsadził. Poprzednio gdy gracz mnie atakował pare razy zgłosiłem to Baggiemu na pw. Ban przyszedł 12.08.2012, 19:26:33 a Walka była 12.08.2012 18:53 Powinno być 24H na zgłoszenie walk. A nawet Gracz Magiczny
http://w4.my-fantasy.net/...php?r_id=337886 Atakował mnie ponad 11 razy. Tego nie zgłosiłem i za to bana nie dostałem. Ciekawe dlaczego Co ;) ? Heli kapuś sfrustrowany moją dobrą postawą postanowił mnie podjudzać i prowokować do wypowiedzi jak widać na załączonym obrazku. Moim zdaniem Kara nie powinna być dana ze względu na zbyt krótki czas między atakami a banem.
Weźmy jeszcze pod uwagę taką sprawę. Stoję sobie na polu jak zabiziony wchodzi zostawia postać wychodzi. Gdyby mnie nie było na mfo a postać by stała i ktoś napisałby do mnie że odda mi rank na pw. i przelał by mi bardzo dużo. Za to też bym miał bana gdybym nie wszedł na konto? :)

kiwipogromca
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2012, 21:08   

Lepszego sposobu na tłumaczenie się czemu nie zgłosiłeś nie mogłeś wymyśleć ? ...
"Powinno być 24H na zgłoszenie walk" - nie ma czegoś takiego i nie będzie.
Gracz Magiczny ile razy przegrał ? I na pewno miał mało ranq, jak z Tobą przegrał ( o ile to miało miejsce ).
"Moim zdaniem Kara nie powinna być dana ze względu na zbyt krótki czas między atakami a banem." a co ma do tego czas ? GM jak jest to rozpatruje sprawy od razu po zgłoszeniu, a nie po jakimś czasie.
A załącznik mówi wszytko, trzeba myśleć nad tym co się pisze.

BaGGy 
Junior Admin
GM Roku 2012

Profesja: Wojownik
Nick: [GM] BaGGy
Level: 1
Wysłany: 12-08-2012, 21:21   

Jeśli przekonasz jakiegokolwiek GM'a, że kara jest niesłuszna - anuluję ją. Z mojej strony wygląda to jasno - qrq przekazał Ci 4 walki, tuż potem usunął konto. W dodatku zrzut z rozmowy na czacie, w którym jesteś informowany o tym, że oddaje Ci walki. Wtedy miałeś czas, aby odpisać więc i wtedy mogłeś to zgłosić.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 12-08-2012, 22:07   

Cytat:
Jeśli przekonasz jakiegokolwiek GM'a, że kara jest niesłuszna - anuluję ją.

Tutaj właściwie nie ma o czym dyskutować. eLpaTesto doskonale wiedział co się dzieje, jednak nie poinformował o tym żadnego z GM. Także anulowanie kary i odjęcie w tych walkach rankingu nie wchodzi w grę.

eLpaTesto 
Użytkownik

Wysłany: 12-08-2012, 22:21   

Wy Chyba nie rozumiecie tego że byłem zajęty czymś innym, nie pomyślałem o zgłoszeniu walk w środku robienia 3 innych rzeczy. Naprawdę Gorzej niż w naszej kochanej Polsce. Polityka pełną gębą. Porobię teraz sobie konta poprzelewam ludziom na 6 lv rank i usunę konto i zgłoszę to i rozpiepsze waszą polityke gry :) Dziękuje dobranoc
Temat do zamknięcia Kretyni.

BaGGy 
Junior Admin
GM Roku 2012

Profesja: Wojownik
Nick: [GM] BaGGy
Level: 1
Wysłany: 12-08-2012, 22:31   

eLpaTesto napisał/a:
Wy Chyba nie rozumiecie tego że byłem zajęty czymś innym, nie pomyślałem o zgłoszeniu walk w środku robienia 3 innych rzeczy. Naprawdę Gorzej niż w naszej kochanej Polsce. Polityka pełną gębą. Porobię teraz sobie konta poprzelewam ludziom na 6 lv rank i usunę konto i zgłoszę to i rozpiepsze waszą polityke gry :) Dziękuje dobranoc
Temat do zamknięcia Kretyni.

Z takim postępowaniem jesteś na dobrej drodze do wyłapania bana na IP.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi