|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Kilka manych propo
Anonymous - 01-09-2007, 06:42 Temat postu: Kilka manych propo Mam kilka propozycji dokładnie 4 do 2 trzeba screena shostować, wiec kto mi shostuje pisać na pw na s1 Adenos. Moje konto zbanowali na forum wiec pisze z konta brata 9 Adenos jestem) :
1. Czy nie można by zwiększyć liczbę znaków w wiadomościach?? chodzi mi o to np. piszemy do GM dowody albo do gracza jakas dłuższą wypowiedz, mi czasem nie stracza 255 znaków, mozna by je np. powiekszyc do 355 wg. to napewno by nie obciążylo servera.
2. Też malutka. Czy nie zauważyliści tak od 100 lvl w góre te eq dla woja i maga ma więcej slotów i mozna czasem sie w nich pogubic ;/ proponuję zeby obok tych kropek bylo napisane w liczbach ile dana broń ma slotów. Mam monitor 19 cali ale i tak czasem trudno mi policzyc ilosc slotów np na targu.
3.(wymaga shostowania, zeby dobrze pokazac)
Chodzi mi o to ja sie robi prywatne turnieje na zaproszenia (żeby nikt niepowołany sie nie wdał )to żmudne jest troszke szukanie odp. graczy wysyłanie im zapów czy nie mozna zrobić tak:
[img=http://img206.images...prosvi4.th.png] - Screen wyszeł pomieszanie ale zrobcie screena screena.i go do kupy w paicie złóżcie (jak puzzle) i zobaczycie o co chodzi. Ze by po prostu pod tym prfilem oozna bylo 1 kliknieciem do turnieju zapka dawac
4. I jeszcze 1 propo: Czasem jak stoimy w teamie to chcemy sobie wyskoczyc np zmienić eq,kupić miksy czasem poexpic, a nie wiemy ile dany członek z naszgo teamu ma prota. zeby go np: nie zostawic samego albo zeby ich nie zatakował inny team. nie mozna zrobic tak:
Wypowidzi w pkt please
W głosowaniu dałem max 4 zaznaczenia.
PS. Sry za literówki ale na klawiature nie patrze
Majk - 01-09-2007, 07:48
1. Tak to jest bardzo przydatne ...
W wiadomościach do GM czesto niemieszcze się w określonej ilości i pisze 2 PW
Jak najbardziej ZA
2.To raczej niepotrzebne , jak spokojnie powoli policzysz to raczej się niepomylisz
No chyba,że ktoś niepotrafi liczyc do 10
50/50
3.Poczekam na screena
4.Co tu dużo się rozpisywać. Bardzo przydatna propozycja i napewno się przyda ...
ZA
Kakashi_Hatake - 01-09-2007, 08:16
1.Przydało by sie bo czasem to nawet jak do kumpla pisze to mi sie nie miesci
2.Nie szkodiło by i wiele nie pomagało (ja zazwyczaj patrze o ile slotów mam więcej niz w starym ekwipunku)
3. Ja równiez poczekam
4.Przydało by się....
Crypton - 01-09-2007, 10:34
1. Powiększenie limitu znaków do 355 jest zbędne, bo po jakimś czasie
znajdą się i tacy, co będą marudzić że to też za mało ...
Raz na 1000 prywatnych wiadomości ktoś ma ten problem, więc jak sądzisz?
2. Monitor 19 cali w zupełności wystarczy aby bez problemu
dojrzeć ilość slotów bez używania suwaka. Chyba że masz rozdzielczość
640x480. Ale czemu nie ... może się to przydać takim osobom.
3. [Kliknij tutaj]
4. To [Drużyna] mogłoby znajdować się zamiast TAGu.
Marvelous - 01-09-2007, 10:42
1. Na Tak. Męczy mnie juz pisanie 2 - 3 PW zamiast jednego długiego.
2. Chyba większość graczy umie liczyć, ale przy większej ilości slotów oczopląsu się dostaje od tych kuleczek Najlepiej aby liczba slotow byla ukazana o tak:
*******(7).
3. Tez poczekam na screena
4. Było proponowane coś takiego, ale nie pamiętam jaki los spotkał tą propozycje. Jak coś to jestem na Tak.
koshiba - 01-09-2007, 10:50
1. Tak jak napisał Justice, rzadko się zdarza, że ktoś takie PW wysyła (chociaż ja raz miałem, że 4 PW wysłać musiałem )
2. Oczywiście na TAK. Ja mam chyba 15 calowy monitor, więc czasem mam tego dość.
3. Ja tam nigdy nie tworzyłem turniejów, więc mi to nie potrzebne. Ale innym może się przydać.
4. Kiedyś była taka propozycja. Ułatwi to życie graczom. Na TAK.
ChmuraCS - 02-09-2007, 00:44
1. TAK , bardzo sie przyda ,bo często każdy chce ,aby pisać jednorazowo ... a tu bęc brakuje znaków
2. TAK ,nie obciąży servera ,a niektórzy nawed nie umieją PISAĆ po polsku..
3. Było sporo takich tematów i we wszystkich byłem na TAK ,ponieważ to spore ulatwienie i zyskujemy sporo czasu.
Jakiś Koleś Tam na górze napisał/a: | 4. To [Drużyna] mogłoby znajdować się zamiast TAGu. |
Strzał w dziesiątke ,zreszta mi obojetnie GDZIE ważne ,że bym PROTA widział!
Rezulat ? Wszystko na TAK
Anonymous - 02-09-2007, 10:47 Temat postu: PROFESJA WPADŁEM NA 5. NOWY POMYSŁ !!
Wpadłem na niego czytając temat https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=15019
Otórz jak na poczatku wybieramy prfesjie to tj kulfon i mnika powiedziała, że wiele osob wybiera maga bo kasa za gem itp. a moim zdaniem mozna zrobić tak: Jak wybieramy woja to w statach bazowych znika nam dodawanie w magię, a jak maga to w siłe, jak robimy reska to znow mozemy a raczej musimy wybrac profesje.
Kill3rs4 - 02-09-2007, 12:56
1.Tak przyda się na pewno (Mi) bo jak pisze wiadomość muszę po 2-3 wiadomości
2.Też się przyda
3.Mi to lotto (dokładniej duży )
4.Przyda się
5.Hmm z tego co rozumiem to jak wybierzemy Wojownik to dostajemy z magii 10 do siły i mamy w sile 20 ale za to magii 0 I odwrotnie I jakoś trzeba wyrównać ;P pałkę i tyle kasy ile za Gem Ognia dostaniemy
Anonymous - 02-09-2007, 16:30
Kill3rs4 napisał/a: | 5.Hmm z tego co rozumiem to jak wybierzemy Wojownik to dostajemy z magii 10 do siły i mamy w sile 20 ale za to magii 0 I odwrotnie I jakoś trzeba wyrównać ;P pałkę i tyle kasy ile za Gem Ognia dostaniemy |
nie chodzi mi o to ze jak wybieramy maga to nam w bazie wogole magia znika zeby nie mozna bylo dawac
Zyga - 03-09-2007, 05:50
1. Można, ale po co komu?
Tak wielki problem stwarza Ci wysyłanie Ciągle wiadomości o liczbie znaków 255 to pogadaj z kumplem na gadu.
Ja osobiście spamu na PW nie lubie.
2.Co ma do tego rozdzielczość? Jednak może być.
np. "••••• (5)"
3. Było, tylko Justynka mnie wyprzedził
Bardziej mi się podobał pomysł Peji.
4. Tam gdzie ty to proponujesz nie estetycznie wygląda.
Natomiast z tym bym się zgodził:
Justice napisał/a: | 4. To [Drużyna] mogłoby znajdować się zamiast TAGu. |
Btw. Gracz na IE i jeszcze ściągasz z eMule?
suv - 03-09-2007, 20:41
moim zdaniem kazdy pomysl ( oprocz 5tego ) jest godny uwagi poniewaz sa to niby drobne zmiany kosmetyczno/techniczne ale bardzo ulatwia gre
Anonymous - 17-09-2007, 10:21
JESTEM za , dlaczego?? bardzo dobre pomysly przyudadza sie w zyciu mf, mi osobiscie bardzo przydatne
Panus1990 - 17-09-2007, 14:05
Najlepsze jest o procie członków teamu punk 4 chyba.
Bardzo sie przyda jestem za, a poza tym jeszcze punkt 1 może być ,
reszta według mnie jest nie potrzebna.
nie wiem o co chodzi w pkt 3.
Anonymous - 28-02-2008, 15:37
Ehh, stary temat - ale jeszcze nie zamknięty
Pomysł 1: Super pomysł, 355 to już wystarczy
Pomysł 2: Lepiej było jakby koło 'kółeczek' pokazało się (np.) [9]
Pomysł 3: Zbyteczne
Pomysł 4: Dobre. Koło 'Drużyna' pisało by (np.) 55 min.
Pomysł 5: Zbyteczne
|
|