My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Lenistwo i tego skutki....

Anonymous - 21-08-2008, 06:57
Temat postu: Lenistwo i tego skutki....
Na początek odpowiedz sobie na kilka pytań.
Ile mam kont na s3?
Ile procent moich kont na s3 ma prawidłowy e-mail?

Jak wiadomo, na 1 koncie może być wpisany e mail. Jeśli na tym samym świecie robisz konto i próbujesz wpisać tego samego maila. Wyświetla Ci się, że E-mail jest zarejestrowany wraz z innym użytkownikiem.

Jak wiadomo. Nikomu nie chce się robić nowego maila żeby zabezpieczyć konto :P

Czy nie można byłoby wzieść tego, że 1 mail = 1 użytkownik?
Czy nie można byłoby zrobić tak, że na kilku kontach można mieć tego samego maila?
I Tak jak przychodzi kasacja konta, to pisze nam jakie konto podlegnie kasacji.

Jak wiadomo s 1 s2 s3...
Dużo ludzi podaje swoje hasła, lub słabo zabezpieczają swoje konta przez hakerami.
Potem kradzieże kont...włamania, ludzie mają pretensje do Adminów, GM "Niech mi oddają konto!! "

Jest to też duże ułatwienie. Mając po kilkanaście kont na s3, trudno zapamietac tyle e maili.

Proszę o krytykę.

Phantom - 21-08-2008, 07:55

Days napisał/a:
Ile mam kont na s3?

a co ja wróżka jestem?
Days napisał/a:
Czy nie można byłoby zrobić tak, że na kilku kontach można mieć tego samego maila?

Coś mi się zdaje, że więcej zabawy byłoby z tym niż to jest warte...
Cytat:
Dużo ludzi podaje swoje hasła, lub słabo zabezpieczają swoje konta przez hakerami.

Hackerami? :622:
"Tu GM taki i taki, znalazłem błąd na twoim koncie. Proszę o podanie hasła do konta bym mógł naprawić usterkę." < - To właśnie są hackerzy w mfo (w 90%).

Cytat:
Jest to też duże ułatwienie. Mając po kilkanaście kont na s3, trudno zapamietac tyle e maili.

Najlepiej to kupić sobie jakiś mały notesik z Tesco i w nim zapisywać wszystkie hasła, maile i inne ważne informacje.

Anonymous - 21-08-2008, 07:59

Phantom napisał/a:
Days napisał/a:
Ile mam kont na s3?

a co ja wróżka jestem?

tak, chodzi mi o to, że TWOJE konta. Chyba wiesz ile masz około kont na s3? Chyba, że pamieć zawodzi.

Phantom napisał/a:
Days napisał/a:

Coś mi się zdaje, że więcej zabawy byłoby z tym niż to jest warte...

Takie jest Twoje zdanie. Ale innym by to sie przydało. Jak wiadomo wszystkie pomysły są, by wszystkim ułatwić życie...

Phantom napisał/a:

Hackerami? :622:
"Tu GM taki i taki, znalazłem błąd na twoim koncie. Proszę o podanie hasła do konta bym mógł naprawić usterkę." < - To właśnie są hackerzy w mfo (w 90%).

A te 10 % ? Zawsze coś istenie. Haker wg mnie jest osoba która kradnie konta. Bo jak to inaczej nazwać.

Phantom napisał/a:
Cytat:

Najlepiej to kupić sobie jakiś mały notesik z Tesco i w nim zapisywać wszystkie hasła, maile i inne ważne informacje.

A jak kogos nie stać :roll: :LOL:

Masz 20 dobrych kont. Bdziesz robił 20 dobrych maili? o róznych nazwach?...

Phantom - 21-08-2008, 08:11

Days napisał/a:

tak, chodzi mi o to, że TWOJE konta. Chyba wiesz ile masz około kont na s3? Chyba, że pamieć zawodzi.

Jednak pamięć zawodzi, bo pamiętam tylko jedno (a troche ich było).
Days napisał/a:
Takie jest Twoje zdanie. Ale innym by to sie przydało. Jak wiadomo wszystkie pomysły są, by wszystkim ułatwić życie...

Mówiłem, iść kupić notesik w Tesco i problem z głowy - a może wam się nie chce? może to wielki wysiłek spisać e-mial, hasło, nick do notesu? To już Wasz problem...
Days napisał/a:
A te 10 % ? Zawsze coś istenie. Haker wg mnie jest osoba która kradnie konta. Bo jak to inaczej nazwać.

Cytat:
Haker (ang. hacker) – osoba o bardzo dużych, praktycznych umiejętnościach informatycznych (lub elektronicznych) która identyfikuje się ze społecznością hakerską. Hakerzy odznaczają się bardzo dobrą orientacją w Internecie, znajomością wielu języków programowania, a także świetną znajomością systemów operacyjnych, w tym zwłaszcza z rodziny Unix (GNU/Linux, BSD itp.).

Uważanie kogoś za hakera jest wśród innych hakerów i osób identyfikujących się z subkulturą hakerską wyrazem wielkiego szacunku. Jest to jednocześnie określenie całkowicie nieformalne, którego nie można otrzymać w sposób oficjalny. Słownik żargonu hakerskiego Jargon File tworzony przez Erica Raymonda sugeruje, że jedynie inny haker może nadać to miano osobie wcześniej za hakera nieuznawanej.

Days napisał/a:
A jak kogos nie stać :roll: :LOL:

Nie żartuj sobie ze mnie... na wysyłanie sms-ów to macie a jednej złotówki nie możecie poświęcić na notes? :570:

Days napisał/a:
Masz 20 dobrych kont. Bdziesz robił 20 dobrych maili? o róznych nazwach?...

Oczywiście :)

Corso - 21-08-2008, 09:47

Cytat:

rotfl

Dobra zrób postacie na jednym e-mailu - mniej klikania w przypomnienie hasła będę miał :wink:

Pitazboras - 21-08-2008, 10:01

Days napisał/a:
Ile mam kont na s3?

Jedno.

Days napisał/a:

Sto.

Days napisał/a:
Haker wg mnie jest osoba która kradnie konta. Bo jak to inaczej nazwać.

Złodziej? :570:

Corso napisał/a:
Dobra zrób postacie na jednym e-mailu - mniej klikania w przypomnienie hasła będę miał :wink:

A no właśnie. Co jeśli "haker" "włamie" Ci się na maila? Możesz się pożegnać z wszystkimi kontami, nie tylko z jednym.

Ukryty_Samuraj - 21-08-2008, 10:35

Rozwiązanie jest proste.
Aliasy e-mail. Poczytaj o tym. Ja korzystam i nie narzekam ;)

Kamaize - 21-08-2008, 11:38

T.T masz problem z mailem ? podczas rejestracji wpisuje się np. sadasd@o2.pl i zmienia zaraz po wejściu na konto... taki to problem ?? :?
Nightfall - 21-08-2008, 12:06

Days napisał/a:

mi się chciało

pomysł do kitu

~ToM~ - 21-08-2008, 12:28

Days, było by tak chcesz skasować jedno konto to ci kasuje dwa g:>
L M - 21-08-2008, 21:15

Jak juz napisał Kamaize ,przy rejstracji mozesz wpisac byle jaki e-mail...Po wejsciu na konto odrazu go zmienisz ... (oczywscie musisz poczekac 14 dni ) :P
Anonymous - 22-08-2008, 06:53

o to chodzi żeby NIE czekać...Wy nie rozumiecie idei pomysłu....

~ToM~ A Ty to naprawde ze zrozumieniem czytasz...
Gdybys chciał jakies konto usunąc wysyłasz ten link, i w mailu by Ci przychodziło jaki nick itp...
Zreszta kazde konto przy usuwaniu Ma INNY KOD USUWAJACY...
zreszta jak usuwasz 1 konto to wiesz jakie. A jak usuwasz kilka konto, to co Ci zalezy

Phantom - 22-08-2008, 11:43

Days napisał/a:
o to chodzi żeby NIE czekać...Wy nie rozumiecie idei pomysłu....

My nie rozumiemy?
Nie chce Wam się zakładać nowych kont pocztowych i spisywać na kartce wszystkie ważne dane (hasło, login itp.)?
To już twój problem, bynajmniej ja tak robię i jakoś żyję.

Crypton - 22-08-2008, 12:04

Days napisał/a:

A tak nie jest? Możesz miec ten sam mail na 1 koncie z danego świata
(razem 3 konta na 1 mailu) i to jest raczej najlepsze rozwiązanie.

Cytat:
Dużo ludzi podaje swoje hasła, lub słabo zabezpieczają swoje konta

https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?p=260450#260450
Masz tu temat gdzie poruszyliśmy kwestię zabezpieczenia kont
(a raczej dbania o nie ...)

Jeśli ktoś chce stracic konto, tak czy inaczej poda dane oszustowi.

ADIHC1 - 22-08-2008, 15:24

Days napisał/a:
Wy nie rozumiecie idei pomysłu....

A Ty z kolei nie dostrzegasz kolejnych zagrożeń, jakie za tym idą:
Pitazboras napisał/a:
Co jeśli "haker" "włamie" Ci się na maila? Możesz się pożegnać z wszystkimi kontami, nie tylko z jednym.

Lenistwo? Zmień to..