Duzo osób mowi ,że server caly czas jest zachany... wiaze sie to z coraz wieksza ilkoscia graczy ale nie tylko
Przeciez gdyby ograniczyc pojemnosc/wielkosc prezentacji byloby duzo luźniej.
Wiem.. Niekazdemu by sie to podobalo, nawet mnie to w 100% niepasuje, ale po co jest prezetacja? zeby fajnie wygladala... Ja osobiscie wole spokojnie grac ,niż podniecac sie rozmaitymi wystrojami graczy w ich prezentacji.
Mam nadzieje ,że zostanie to kiedys wziete pod uwage i rozważone z glowa
Niektóre prezentacje na kilka stron z mnóstwem obrazków wyglądają po prostu śmiesznie. Wydaje mi się, że prezentacje są po to, żeby napisać coś o sobie, ewentualnie umieścić jakieś ogłoszenie. A niektórzy traktują je jak galerie obrazków. Moja prezentacja ma łącznie dwa zdania i używam jej tylko po to, żeby objaśnić wszem i wobec, że np. nie przyjmuję zaproszeń do drużyn. I tak większość pewnie tego nie czyta, bo zapy dostaję dość często.
Nie wiem w jakim stopniu prezentacje spowalniają serwer (raczej w niedużym, zważywszy na fakt, że obrazki w nich umieszczone nie są przecież na serwerze MFO) i nie jestem zdecydowany czy powinny być ograniczone, ale uważam, że zbyt długie prezentacje są po prostu zbędne.
Długo zawsze sia laduje czyiś profil... chce sobie looknac czyma cos fajnego a tu jakis album ze zdjeciami... zaaal.pl
To owszem jest wnerwiające, ale nie wpływa znacząco na obciążenie serwera. Prezentacja z obrazkami nie ma więcej niż kilka KB - reszta ładuje się z innych serwerów przechowujących zdjęcia.
Zyga napisał/a:
by the way... Jak sie do kogoś zwracasz to 'Ci/Tobie' piszemy z WIELKIEJ litery
Ale to tak na marginesie >>
Nie ma takiej reguły. To jest forma grzecznościowa, która jest delikatnie rzecz ujmując "opcjonalna".
Ale to tak na marginesie.
jestem raczej zupełnie przeciwny, powiekszyłbym okienko do robienia prezentacji i zgadzam sie z X-F
edit:
mysle ze prezentacje i avki nie zajmują duzo miejsca bo nie zmieniają sie co pare sekund jak
miejsce naszego pobytu i walki wiec nie potrzebują ciągłego odswiezania+to nie z servera mfo tylko z serverów przechowujacych ta grafike
edit2:
Cytat:
by the way... Jak sie do kogoś zwracasz to 'Ci/Tobie' piszemy z WIELKIEJ litery
Ale to tak na marginesie >>
to raczej tylko w listach....
Ostatnio zmieniony przez Fallven, 03-03-2007, 20:36, w całości zmieniany 1 raz