O tak... i co jeszcze... Pomysł nie podoba mi się bo przez programy łatwiej bugować/mieszać itd. A co do grafiki to bym się nie czepiał bo to jedna z pierwszych gierek w jaką gram ( z tych w przeglądarce) z takim rozwiązaniem poruszania się...
A jak chcecie sobie pooglądać grafikę to proponuję FarCry ...
Właśnie musze po raz kolejny informować niektórych, że MFO nie miało być nędzną podróbą innych MMORPG ani niczego innego. Jak powiedział któryś z przedmówców, to jest cała magia =]
Ja mógłbym powiedziec ze MF jest jedna z najlepszych gier z typu MMORPG na przeglądarce
Zauważcie ,że w MF gra nawet sporo ludzi(oraz troli ) i cigl;e ich przybywa, chociaz wiele z przybytych to multi.
Jej wielkim plusem jest to ,że nie jest jakos super skomplikowana, ale ma mapke i niezla fabułe.
Gdyby nie mapa to pewnie malo osob by gało.
I musze przyznac ,że jeszcze nigdy niespotkalem sie z mapka w grze na przegladarce...
Tworzenie jakis klientow tylko by zniszczylo caly urok gry;)
Profesja: Mag
Level: 48
Wysłany: 09-03-2007, 08:36
Pomysł ciekawy, ale byłyby spore koszty, jeszcze trudniej by było zrobic , żeby nie obciążało serwera. A jakby mapek nie pobierało się z serwera, tylko miało na dysku, to ktoś mógłby je otworzyc i obejrzec. Uważam, że w grze typu MFO grafika nie jest zbyt istotna więc robienie czegoś takiego naprawdę nie ma sensu.
Ja bym nic nie zmieniał ... to jest właśnie dobre w MF, że nie ma żadnych programów itp. wystarczy, że masz przeglądarkę, neta i jedziesz ... jestem na nie ... ktoś musiałby taki program robić a admin pewnie nie ma czasu ... zresztą to by tylko bardziej upodobniło MF do pewnej gry na T ...
po co robic jakies programy?
program musisz sciagnac ze strony=obciazenie servera
a chyba nie musze mowic co sie bedzie dzialo jak nagle 1000 osob zacznie sciagac gdy huz 1000 gra
A co ci przeszkadza granie w wybierałce? Mfo było do tego stworzone, a same stworzenie klienta gry... Nie wyobrażam tego sobie. Nie znam się na tych sprawach, ale to praktycznie niemożliwe: no, admin też czasem cuda czyni, ale gwiazdki z nieba nie zamawiajmy. Czekajmy póki co na update.