Tak wiec postanowilem zalozyc temat dotyczacy 'konta premium' - polaczylem propozycje Aldariona i moje z innego tematu i oto co z tego wyszlo:
Aldarion napisał/a:
Sama idea premium acc nie jest w cale głupia.
Premium nie dawałoby nic do walki, tylko powiedzmy:
- konto bez reklam,
- inne ludziki którymi chodzimy po mapie,
- 10% tańsze itemy (albo mikstury) w sklepach,
- dwie nowe godziny pojedynków,
- trochę golda.
(- gra wolna od noobów i debili )
Czas trwania: 30 dni.
Koszt: 35MF
Jakby się bardziej zastanowić to jeszcze lekkie usprawnienia można by wymyślić, a zysk z gry byłby większy.
A tu moje propozycje:
Tak to jest naprawde dobry pomysl, jednak troszke bym to poprawil:
- konto bez reklam - na tak
- inne ludziki (...) - na tak
- 10% tansze itemy, miksy - odpada nie ma szans to bo stworzylo 2 rasy lepszych i gorszych...
- dwie nowe godz poj - na tak
- troche golda - tak
Dodal bym do tego jeszcze:
- ulepszona poczta - podzial na grupy: targ, gracze, druzyna, GM'owie
- 1 pkt MF przy kazdym kupnie miesiecznego konta premium
Zgodze sie z cena zaproponowana przez Aldariona - 35 MF.
Ostatnio zmieniony przez Kawu_ 09-03-2007, 15:02, w całości zmieniany 1 raz
no i ciekawe po co to komu? gra jest fajna taka jaka jest gram jzu 7-8 miechow i nie znudzila mi sie duzo ludzi przez nia poznalem i wogole!! ;P
Zaraz zaraz, o czym Ty mowisz? ja tez gram w ta gre juz dluugo i poznalem dzieki niej wiele fajnych osob i nie znudzila mi sie. Chodzi tu przede wszystkim o zwiekszenie ilosci wysylanych sms'ow aco za tym idzie wiecej kasy na serwery itp. Nie dosc ze troszke polepszylo by ta komfort gry to jeszcze na konto MF wplywalo by wiecej pieniedzy za MF'y.
jeśli się nad tym zastanowić - to nawet dobry pomysł... tylko ta cena - 10 zł na miesiąc to wg mnie za dużo Niższe ceny w sklepie oczywiscie odpadają... No i mam pewne wątpliwości co do pojedynków - czy premium mógłby walczyć z zwykłym graczem o "premiowej" godzinie? Czy takie pojedynki były by tylko możliwe miedzy paccami?
ja tam sie nie martwie o utrzymanie admina a serwery byly niedawno do kupione wiec mysle ze kasa nie jest teraz tak potrzebna a gra jak dla mnie i przy moim necie bardzo dobrze chodzi wiec po co to i powstanie tak zwana granica miedzy graczami "bogatymi" i "biednymi":P
edit: a poza tym mfo to nie tibia!! i za ten pomysl cipsoft powinien cie do sondu pozwac oczywiscie zartuje ale moglo by sie tak stac!
Ostatnio zmieniony przez czakos 09-03-2007, 14:41, w całości zmieniany 1 raz
jeśli się nad tym zastanowić - to nawet dobry pomysł... tylko ta cena - 10 zł na miesiąc to wg mnie za dużo Niższe ceny w sklepie oczywiscie odpadają... No i mam pewne wątpliwości co do pojedynków - czy premium mógłby walczyć z zwykłym graczem o "premiowej" godzinie? Czy takie pojedynki były by tylko możliwe miedzy paccami?
Co do 10 zl na miesiac to (przynajmniej dla mnie, a nie ukonczylem jeszcze 18 roku zycia ) nie jest tak duzo, szczegolnie ze pieniadze mozna rowniez przelac przez internet i wyjdzie taniej. Teraz do pojedynkow - osoba ktora posiadala by k.p. mogla by wysylac pjednyki do innych osob w premiowanych godzinach - dzialalo by to w jedna strone. Oczywiscie gracze bez k.p. dalej mogli by wysylac poje w normalnych godzinach.
ja tam sie nie martwie o utrzymanie admina a serwery byly niedawno do kupione wiec mysle ze kasa nie jest teraz tak potrzebna a gra jak dla mnie i przy moim necie bardzo dobrze chodzi wiec po co to i powstanie tak zwana granica miedzy graczami "bogatymi" i "biednymi":P
Przede wszystkim chodzi o pojemnosc serwera, nie wszyscy zarejestrowani moga grac w tym samym momencie bo by serw padl to oczywiste, mimo ze niedawno zostal zakupiny nowy.
Jesli chodzi o bogatszych i biedniejszych to dlaczego tak uwazasz? Konto Premium nie dawalo by milionow G (liczone bylo by to w tysiacach), pomysl Aldariona ktory podzielil by na lepszych i gorszych uwazam za odrzucony i napisalem to obok tego pomyslu.
Cytat:
edit: a poza tym mfo to nie tibia!! i za ten pomysl cipsoft powinien cie do sondu pozwac oczywiscie zartuje ale moglo by sie tak stac!
Ehh nikt nie chce zaminiac MFO w Tibie (BRON BOZE!) to poprostu dla wygody graczy jesli Tobie to nieodpowiada to poprostu napisz ze jestes przeciw i uzasadnij to dobrze i wtedy uszanuje Twoja wypowiedz.
1. naucz sie edytowac post !! a nie "nabijasz posty"
2. nie chodzilo mi o golda tylko o koszt smsow mnie to akurat nie dotyczy ale jak jest koles co np nie ma komorki albo nie ma kasy na to zeby sms wyslac to co wtedy gra ma byc rowna dla wszyskich no nie!?
1. naucz sie edytowac post !! a nie "nabijasz posty"
2. nie chodzilo mi o golda tylko o koszt smsow mnie to akurat nie dotyczy ale jak jest koles co np nie ma komorki albo nie ma kasy na to zeby sms wyslac to co wtedy gra ma byc rowna dla wszyskich no nie!?
lece pozdro
Popatrz na inne gry - dam jeden przyklad: Ogame (nie przepadam ale wiem ze jest cos takiego), tam jest Konto Komandor czy cos w tym stylu, gra pelno osob nie tylko polskiej narodowosci i jakos sie nie kloca o to ze jeden ma tego komandora a inny nie. Przeciez to konto premium nie daje az tak wielu kozysci ulatwiajachych gre poza goldem.
Cytat:
Nie, konto premium to bardzo głupi pomysł. Nie przepadam za nim w wszystkich innych grach... Chociaż przydałyby sie nowe godziny na pojedynki;)
Serdecznie dziekuje za tego typu wypowiedzi... JEsli macie tak pisac to nie piszcie w ogole! JEsli piszecie to cos konstruktywnego, jakies za i przeciw a nie 'to glupi pomysl bo mi sie nei podoba'
Ostatnio zmieniony przez Kawu_ 09-03-2007, 14:50, w całości zmieniany 1 raz
Jesli chodzi o bogatszych i biedniejszych to dlaczego tak uwazasz? Konto Premium nie dawalo by milionow G (liczone bylo by to w tysiacach), pomysl Aldariona ktory podzielil by na lepszych i gorszych uwazam za odrzucony i napisalem to obok tego pomyslu.
i tu jest jest na moje spory problen nowych graczy...lepiej by było kase do odpowiedniego lvl...bo co 90 lvl po np 50 k kasy? praktycznie nic...a zato taki 10 lvl pokupuje sobie najlepsze eq z innych miast i miksy bez problemowo...czy widzicie sens zeby dawac kase??
i tu jest jest na moje spory problen nowych graczy...lepiej by było kase do odpowiedniego lvl...bo co 90 lvl po np 50 k kasy? praktycznie nic...a zato taki 10 lvl pokupuje sobie najlepsze eq z innych miast i miksy bez problemowo...czy widzicie sens zeby dawac kase??
Tak Neo masz racje to jest jedyny problem, jednak to uatrakcyjnia to konto wiec moze powiem tak: albo G bylby dostosobany do poziomu gracza albo nie bylo by go wogole.
Teraz jak najbardziej moge podziekowac za pierwsza konstruktywna wypowiedz.
Cytat:
i poco to kumu prawie nieliczni wyłyłają sms
Wiec jesli chodzi o wysylanie smsow to napisalem w ktoryms z pierwszych postow ze sms to nei ejst jedyna opcja kupienia MF - mozesz wygrac turniej i zyskac MF'y za darmo, mozesz przelac pieniadze internetem wtedy koszt bedzie mniejszy, mozesz wyslac kase przekazem pocztowym - jest pelno sposobow!
a poza tym mfo to nie tibia!! i za ten pomysl cipsoft powinien cie do sondu pozwac
no pewnie... jak cokolwiek związanego z tibią to odrzucić... nawet jeżeli to jest w 1000 innych grach.
Kawu_ napisał/a:
Cytat:
Nie, konto premium to bardzo głupi pomysł. Nie przepadam za nim w wszystkich innych grach... Chociaż przydałyby sie nowe godziny na pojedynki;)
Serdecznie dziekuje za tego typu wypowiedzi... JEsli macie tak pisac to nie piszcie w ogole! JEsli piszecie to cos konstruktywnego, jakies za i przeciw a nie 'to glupi pomysl bo mi sie nei podoba'
A co, chcesz same Za? A przeciw nie można?
@Topic
Niezły pomysł, choć i tak admini opływają w kasę bo jak 500 ludzi wyśle esa za 3 zł, to już mamy 1500zł
To jest bardzo kontrowersyjny pomysł... Konto premium jest prawie w każdej grze internetowej. MFo nie jest wzorowane na innych grach tego typu a tym bardziej... chce się wyróżniać! pomysł nie jest wg mnie zły ale trochę banalny ;| Ale gdyby wszedł w zastosowanie to proponuję dodatkowo:
-więcej miejsc w depozycie;
-dodatkowo 1 aukcja na targu;
-nieco szybsza regeneracja ruchów.
Tylko miesiąc jak na 10 zł to trochę za długo. Proponuję od 2 do 3 tygodni.