Ludzie! Czytajcie uwaznie! Nie wypisujcie mi tu ze nie zgadzacie sie dlatego ze itemy beda tansze! Napisalem przeciez ze ten pomysl jest przeze mnie odrzucony, jednak chcialem zamiescic cala mysl Aldariona a nie kroic jej na kawaleczki dlatego pod jego propozycjami dodalem moje i skorygowalem pomysly wg was bezsensowne. Czytajcie uwaznie!
Nie wiem czemu ktoś wpadła na taki głupi pomysł...
Po pierwsze to nawet jeśli nie będzie żadnych ułatwień w grze to i tak będzie podział na lepszych i gorszych.
Po 2-gie to jest w wielu innych grach (wiele pomysłów przez ten fakt nie przeszło).
Po 3. po co wprowadzać coś płatnie jak możnaby to wprowadzić za free(za jakiś czas) i nie martwcie sie o kase dla adminów,jak by jej, potrzebowali to zrobiliby coś w tym kierunku, żeby ją zdobyć.
Po 2-gie to jest w wielu innych grach (wiele pomysłów przez ten fakt nie przeszło).
No super. Wiem już dlaczego MF na taki dziwny kolor! Bo nikt takiego nie ma! A czemu tu jest exp, gold... przecież wszystkie gry to mają... A staty? Brr... ZGAPIACZE!!! Przecież wszyscy to mają! Eq... KOLEJNA KOPIA! A depozyt, targ, SKLEP! Heretyzm! Zgapiacze! O nie, to jest najgorsze...............................FORUM!!!! Wy cholerni zgapiacze, kopiarzy, copyboye wy!!! Do pieca!!!
Jestem absolutnie przeciwny temu , gdyż zaczęło by się dzielenie bogatszych graczy i słabszych i to by było dosyć nie fair....A nie zgapiacie od innych podobnych choć gorszych gier
Oczywiście, że wiele pomysłów jest z innych gier - jakby tego nie było to gra byłaby o wiele uboższa ... więc takie tłumaczenie mnie nie rusza. Co do konta premium to jestem bardziej na nie... można by to zrobić , ale cena będzie 35 MF na 3 miesiące ... Ja wolę sobie resa zrobić, niż wydawać 10zł na jakieś tam duperele, które trwają tylko miesiąc ...
Jestem na nie, bo wtedy będzie podział na biedniejszych i bogatszych, a takiego czegoś nie może być ... ten co wyśle sms ma kilka dodatkowych opcji a to jest nie fair... rozumiem, że każdy chce zarobić, ale to już jest lekka przesada ... nie dość, że mamy uzupełnienie ruchów, resy, zmiany nick'ów to jeszcze konto premium ? Ja mam pomysł ! Może zróbmy itemy za MF ... Dajesz 100 MF i masz brąz rękawice. Super, prawda ?
Sumując - jestem na NiE
No super. Wiem już dlaczego MF na taki dziwny kolor! Bo nikt takiego nie ma! A czemu tu jest exp, gold... przecież wszystkie gry to mają... A staty? Brr... ZGAPIACZE!!! Przecież wszyscy to mają! Eq... KOLEJNA KOPIA! A depozyt, targ, SKLEP! Heretyzm! Zgapiacze! O nie, to jest najgorsze...............................FORUM!!!! Wy cholerni zgapiacze, kopiarzy, copyboye wy!!! Do pieca!!!
Ludzie, przy takim podejściu...
Ehh... tu masz poniekąd racje, przy tym punkcie chodziło mi o taką lekką manipulacje, ale nie powiesz mi, że przy reszcie pktów nie mam racji...
Profesja: Wojownik
Nick: Lady_Warrior
Wysłany: 09-03-2007, 22:12
Gralem w wiele MMORPG-ow, np dofus, tibia(lol), lineage, silkroad etc. i przestalem grac wlasnie dlatego, ze tworcy gry wprowadzaja PACC ktory np. daje nam lepsza pozycje przy logowaniu sie na servy. Pozniej dochodzi do tego kasa, lepsze itemy, nowe miejsca na mapie, az wkoncy FACC jest tylko na pokaz... Mysle, ze jezeli ten pomysl wejdzie w zycie, to za jakis czas grac bedzie mozna sesownie wylacznie na PACC-u.
Gra powinna sluzyc do ZABAWY, jak ktos ma bogatych rodzicow, dostaje 200 zl na miech kieszonkowego lub od babci, lub kto juz samodzielnie zarabia, to buli setki zlotych, zeby tylko tgrac dalej. A niektorzy (bez urazy) czerpia na tym ogromne korzysci. I tak ZABAWA zmienia sie w przynoszacy niezle zyski INTERES.
To moje zdanie - zdecydowane NIE. Wystarczy, ze mozna doladowywac ruchy i resetowac staty.
1. Jak już zauważył Kozakpoland, stwierdzenie, że coś jest w Tibii i dlatego jest beee to bezsens. Zauważyłem zresztą, że "pomysł ściągnięty z XXX a MFO ma być wyjątkowe" to jest chyba najczęściej używany argument przeciw jakimś pomysłom (obok "niech się zajmą updatem"). To, że MFO ma być wyjątkowe, nie znaczy, że NIC nie może być takie samo jak w innych grach.
2. JUŻ jest podział na lepszych (bogatszych) i gorszych (biedniejszych) - resety statystyk, doładowanie ruchów... i jakoś nikt nie narzeka.
Myślę, że pomysł ujdzie, choć wymaga dopracowania.
mam propozycję co mogłoby jeszcze być w takim koncie premium (jestem oczywiscie na tak):
-mozliwosc wystawienia 4 rzeczy na targ
-5% więcej maksymalnych ruchów
-czas regenerowania jednego ruchu - 2,5 min.
mam propozycję co mogłoby jeszcze być w takim koncie premium (jestem oczywiscie na tak):
-mozliwosc wystawienia 4 rzeczy na targ
-5% więcej maksymalnych ruchów
-czas regenerowania jednego ruchu - 2,5 min.
1. Mogłoby być. To nie jest duże ułatwienie.
2. OK, na większych levelach to praktycznie bez znaczenia.
3. Nieee... To by sprawiło, że ci z PAcc mieliby 20% ruchów więcej - a co za tym idzie również 20% więcej expa. To za duży "bonus".