Wysłany: 07-04-2007, 23:15 Drużyny + nowe wyszukiwanie + Ranking graczy: stracony exp
Postanowiłem załozyć kolejny temat z kilkoma sugestiami... mam nadzieje ,że i tym razem komenty bedą owocne i oczywiście pozytywne ^^ No więc do rzeczy...
1.Podział Drużyn
Wpadłem na pomysł aby nie było tylko druzyn 4-osobowych tzw. teamów.
Ale także byłaby możliwość założenia tzw. zespołu. Składałby sie on z 2osób i byliby to tacy 'partnerzy'.
Taki zespół oczywiście mogłby atakować team (2~4osobowy) ale nie na odwrót jezeli jego członków jest wiecej niż 2.
Łatwiej by było uzbierać taki team i byłby taki nowy-spokojny styl walki 2vs2. Bez obawy ,że zaatakuje nas jakas drużyna.
Nie wiem jak wam ale ten pomysł wydaje mi sie naprawdę przydatny, ciekawy, urozmaicający grę i nie wpływający na obciążenie serva
Tu sie wypowiadajcie najwiecej. Co i jak w tym najlepiej zmienic/udoskonalic i czy oczywiście wprowadzic
2.Ranking teamów
Dlaczego nie ma czegoś takiego jak rank teamów (coś takiego jka u graczy)
Byłyby one sortowone np wg. :
Posiadanego ranku teamowego
Zdobytej ilości ranku teamowego
Straconej ilości ranku teamowego
Moze być tez wg. tego ile sała druzyna ma laczeni kasy... urozmaiciloby to troche gre ^^
3.Stracony exp w rankingu
Jak ktoś straci przykładowo 3mln expa to jest na 70,000 miejscu co do zdobytego doświadczenia.
Tu widać ewidentny bład, jeżeli ktoś traci expa to niepowinien być na takowej liście (zdobytego doświadczenia).
A więc powinna być nowa kategoria "Doświadczenie stracone w 24h"
Oceniajcie w podpunktach
________
Nie umiałem zasnąć to wstałem i założyłem ten temat... i tak prędzej czy później wzięłaby mnie chętka na założenie takiego topicu ^^ Ahh.... co nudy czasem robią z człowiekiem
1. Bylo mnostwo tematow, w ktorych chodzilo o zwiekszenie
ilosci graczy w timie.. Ale jeszcze nikt nie proponowal czegos
takiego - jestes pierwszy Pomysl ciekawy, nie powiem..
Zastanawia mnie co na to inni, bo mi sie podoba
2. Faktycznie nie ma - to pewnie przez to, ze timy w MFO w
ogole sa jakos tak na drugim (i dalszym ) planie -
traktowane tak troche po macoszemu - tak ja to odbieram..
Wiec pewnie wypadaloby im poswiecic troche wiecej uwagi.
3. Masz racje, ze to nielogiczne - wypadaloby to zmienic..
@down
Kawu_ napisał/a:
ten pomysl podlatuje mi pod te nieszczesne zwiazki MF ktore figuruja na liscie tematow zakazanych
Jak mam byc szczery, to nie wiem o jakie zwiazki Ci chodzi
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Ostatnio zmieniony przez ADIHC1 08-04-2007, 00:23, w całości zmieniany 1 raz
1. W zasadzie dobry pomysł. Trzeba by parę rzeczy dostosować - np. stworzyć nowy rank, ale poza tym to raczej nie widzę problemów.
Zyga napisał/a:
Ale także byłaby możliwość założenia tzw. zespołu. Składałby sie on z 2osób i byliby to tacy 'partnerzy'.
Skoro 'partnerzy' to może 'związek'?
2. Tak jak napisał adihc1 - teamy są traktowane nieco po macoszemu w tej grze i dopóki się to nie zmieni uważam ten pomysł za zbędny. Bardziej naglące jest chyba, żeby zmienić sposób obliczania ranku dla drużyn, ale ten problem był poruszany już wielokrotnie.
3. Jak dla mnie to szczegół - chodzi o różnicę między rankiem z dzisiejszego ranka a rankiem z wczorajszego ranka Ktoś już kiedyś słusznie zauważył na tym forum, że nie powinno byc kategorii negatywnych (ilość czaszek, ilość przegranych), a przynajmniej nie powinny być za to dawane medale. Więc jeśli chodzi o tworzenie nowej kategorii to jestem na nie.
1. - Świetny pomysł, chciałbym sobie 2 vs 2 powalczyć ^^" mogłoby być to bardzo ciekawe ...
2. Na tak - rank drużynowy w tej chwili jest po prostu śmieszny ... ktoś, kto w ogóle nie walczy jest w TOP a Ci którzy wygrywają i są prawdziwym teamem są na dalszym miejscu ...
Można by też dodać - doświadczenie zdobyte w ciągu 24 przez drużynę (chodzi tylko o expa z walk nie o exp zdobyty przez członków drużyny osobno) Inne rzeczy też na tak .
3. Nie róbmy kolejnej "kategorii przegranych" bo po co to ?
Lepiej poprawić ten błąd i już
Pomysły okej.
A co do rankingu drużynowego, to najpierw wypadało by go zmienić.
Bo tak jak jest teraz - eliminuje dobre drużyny z małym stażem.
Bo kto dogoni taką drużyne "fate"?
Wpadłem na pomysł aby nie było tylko druzyn 4-osobowych tzw. teamów.
Taki zespół oczywiście mogłby atakować team (2~4osobowy) ale nie na odwrót jezeli jego członków jest wiecej niż 2.
Łatwiej by było uzbierać taki team i byłby taki nowy-spokojny styl walki 2vs2. Bez obawy ,że zaatakuje nas jakas drużyna.
Nie wiem jak wam ale ten pomysł wydaje mi sie naprawdę przydatny, ciekawy, urozmaicający grę i nie wpływający na obciążenie serva
Ja byłbym na nie...
Owszem, gdyby walki druzynowe były częste, można by to wprowadzić ale nie teraz - walka taka [drużynowa] jest rzadka a gdyby jeszcze wprowadzić taki podział stałaby sie tylko mitem.
Cytat:
Dlaczego nie ma czegoś takiego jak rank teamów (coś takiego jka u graczy)
Byłyby one sortowone np wg. :
Posiadanego ranku teamowego
Zdobytej ilości ranku teamowego
Straconej ilości ranku teamowego
Owszem, przydałoby się
Cytat:
Bardziej naglące jest chyba, żeby zmienić sposób obliczania ranku dla drużyn, ale ten problem był poruszany już wielokrotnie.
Wziąłem sprawę w swoje ręce - spokoju tomiemu nie dam dopóki nie potwierdzi zmiany rankingu... albo dopóki nie zablokuje mi wysyłania PW i pisania na forum
Ja byłbym na nie...
Owszem, gdyby walki druzynowe były częste, można by to wprowadzić ale nie teraz - walka taka [drużynowa] jest rzadka a gdyby jeszcze wprowadzić taki podział stałaby sie tylko mitem.
Sorki ,ale tu sie mylisz Nie byłyby zadnym mitem bo stałyby tak samo drużyny przed miastem, chociaz na lvlach 110+ jakikolwiek team to rzadkość (chociaz ja juz zaczynam zbierac elite )
Tylko bylby nowy, ciekawszy styl walki. 2vs2, bez żadnych obaw ,że jakis nOOb team Cie zaatakuje 3vs2 albo 4vs2
To jest jeden z moich lepszych pomysłów (tak mi sie wydaje ) i mam nadzieje ze zeostanie to wprowadzone ^^
Cytat:
Bo tak jak jest teraz - eliminuje dobre drużyny z małym stażem.
Bo kto dogoni taką drużyne "fate"?
Co do tego to zapraszam do tematu Aldariona w którym proponuje kilka ciekawych opcji
Cytat:
3. Nie róbmy kolejnej "kategorii przegranych" bo po co to ?
Lepiej poprawić ten błąd i już
Hmm... też racja jak dla mnie to w ogóle powinna być osobna kategoria ranku tzw. "anty noble" czyli Ci co najwiecej tracą.
Bo dla mnie to troche bezsensu ze ktoś dostaje medal za najwieksza ilość przegarnych z ludźmi, potworami czy za niesprawiedliwe zabójstwa.
Mam co do tego taki mini pomysł ale to opisze w moim nastepnym temacie
Cytat:
Skoro 'partnerzy' to może 'związek'?
Nie nie nie zaden związek tylko taka współpracująca ze soba para.
Cytat:
Ciiiiiicho! bo nam zamkna temat - niestety zwiazkow byc nie moze ;p
Tematu zamknąć nikt nie powinien bo moja pomysły są oryginalne ^^
Pozwoliłem sobie zmienić nazwę tematu,
żeby bardziej różnił się od tematu Aldariona
w którym omawiamy dokładniej rankingi drużyn.
Co do propozycji "składów" 2-osobowych,
to mi się bardzo podoba
Walki 2vs2 są mniej losowe i łatwiejsze w obserwacji,
przez to ciekawsze bo prostsze w przyjęciu.
Mam taki pomysł:
żeby lider drużyny mógł na stronie drużyny wybrać dwa składy.
Gdy drużyna stoi na mapie powiedzmy we 4,
jeden z graczy klika atak na inny team, tyle że 2-osobowy,
wybierany byłby skład tego gracza, który atakuje,
i ten 2-osobowy skład atakuje przeciwnika.
Gdyby skład atakującego gracza był niekompletny,
wyświetli się alert "Czy na pewno chcesz atakować 1vsT?"
i ewentualna walka będzie 1vsT.
Trzeba by stworzyć tabelkę dokładnie określającą
systemy ataków w tak dzielonych drużynach.
_________________ nie działam już aktywnie na scenie MF
Ucz się ucz, bo nauka do potęgi klucz;
a jak będziesz mieć dużo kluczy,
złamiesz wszystkie zabezpieczenia.
Pozwoliłem sobie zmienić nazwę tematu,
żeby bardziej różnił się od tematu Aldariona
w którym omawiamy dokładniej rankingi drużyn.
Co do propozycji "składów" 2-osobowych,
to mi się bardzo podoba
Walki 2vs2 są mniej losowe i łatwiejsze w obserwacji,
przez to ciekawsze bo prostsze w przyjęciu.
Mam taki pomysł:
Yhym... naprawde dobre rozwiniecie mojego pomyslu... to by bylo logiczne i w 100% realne do wprowadzenia.
Wątpie zeby taka zmiana komuś utrudniła zycie, a wg. mnie wrecz ułatwiła ^^
Zamiana nazwy tematu- spox rozumiem
Cytat:
O to juz sie nie trzeba martwic, jakby taki system walk admin wprowadził to nawet ja mógłbym zrobić jakaś tabelke w htmlu albo ty X-F To juz jest szczególik.
Nie nie nie zaden związek tylko taka współpracująca ze soba para.
"Para"? Jeszcze lepiej...
X-F napisał/a:
Mam taki pomysł:
Mhm. Dobre. Na pierwszy rzut oka wydawało mi się nieco za bardzo przekombinowane, ale chyba jednak nie jest. Za.
ja sie wypowiem tylko na 3 punkt...
Tylko najpierw sie cos spytam : czy za to jak ktos najwiecej straci expa bedzie medal? jak tak to bedzie wielkie zbijanie:???: a jak nie bedzie medali to bedzie loozik ;P
GeeR [Usunięty]
Wysłany: 09-10-2007, 23:27
1. Naprawdę ciekawy tylko oprócz teamu mógł byś mieć zespół Popwieram
2.Tak naprawdę dla mnie to nie ma znaczenia więc jestem 50% na 50%
Profesja: Wojownik
Nick: FeaR
Level: 23
Wysłany: 10-10-2007, 11:43
Nie Zyga ,teraz Sie mylisz Drużyny na 110+ Stoją teraz bardzo często
Jedna Stala z 3 dni
No ale pomysł Twój jak zarówno X-F są bardzo dobre i przydadzą sie bardzo wiec czekajmy...