Wysłany: 13-05-2007, 19:15 ilość graczy on-line na mapie
Mam propozycję - aby obok "graczy online" była liczba graczy on line na mapie na której przebywamy. Było by to przydatne w poruszaniu się po różnych podziemiach bo moglibyśmy wiedzieć w jakim stopniu jesteśmy bezpieczni przed ewentualnym atakiem.
nierealne jakby serwer miał śledzić zmiany pozycji 1000 postaci... to :573:
w jakimś stopniu pomocna jest szukajka (wg lvl i lokacji) chociaż nawet ona nie jest na bieżąco aktualizowana, ale o większą precyzję będzie raczej trudno...
w jakimś stopniu pomocna jest szukajka (wg lvl i lokacji) chociaż nawet ona nie jest na bieżąco aktualizowana, ale o większą precyzję będzie raczej trudno...
Mi nie chodzi o to czy np ktoś obok gracza stoi, tylko po prostu ile graczy jest na mapie. To było by chyba tak samo trudne w wykonaniu jak licznik graczy on-line, no nie?
Mi nie chodzi o to czy np ktoś obok gracza stoi, tylko po prostu ile graczy jest na mapie. To było by chyba tak samo trudne w wykonaniu jak licznik graczy on-line, no nie?
jak to czy stoi obok?! a co to ma do rzeczy!? i jak to sprawdzić w szukajce??
wstukujesz w nią +/-3 lvl i wiesz czy kogoś masz się bać, jak ktoś na ciebie poluje to nieważne czy jest w konkretnej lokacji czy w najbliższym mieście.... ja nieraz przez całą mapę ganiałem jak kogoś sobie upatrzyłem informacje których oczekujesz są tyle precyzyjne co mylące - co z tego że będziesz wiedzieć ile osób jest w dajmy na to podziemiach skoro czeka na ciebie ktoś w samym mieście?! za czasów noobów szczęściarzy część z nich logowała się dosłownie na kilka sekund po to tylko żeby sprawdzić czy jest jakaś ofiara dostępna....
zresztą serwer przy oznaczaniu lokacji posługuje się nie mapką na której jesteś a miastem w którym ostatnio się było - tak więc może być że stoisz pod scythe a szukajka znajduje cię pod urkaden...
nie mówiłem że to zły pomysł, a po prostu w chwili obecnej - nierealny
Raczej na nie... Obciążenie serwera będzie raczej dosyć spore. A poza tym, jak już ktoś zauważył, takie coś nic nie daje. Jak ktoś będzie chciał cię dołapać, to i tak dołapie...
Oczywiście popieram bo nieraz ostro się wnerwiłem jak padałem w ,,różnych" sytuacjach, przydałoby by się ale jest o wiele więcej ważniejszych żeczy do zrobienia niż tego typu popierdułki.