Więc chciał bym zaproponować 3 nowe rzeczy:
1. Historia logowań - Każdy gracz gdzieś mógł by sprawdzić z jakiego adresu IP, ojakiej porze i jakiego dnia ktoś się logował - zapisywane było by np. 10/20 ostatnich logowań (to już sprawa administracji jak by to przeszło)
2. Masowa wiadomość - możliwość wysyłania wiadomości do większej liczby graczy niż 1. np. do całej drużyny lub do wybranych graczy oddzielając nick'i znakiem "," lub ";"
3. Skrzynka nakawcza - Wiadomości jeśli gracz tego chce(zmiania w ustawiniach - chce/nie chce) były by zapisywane w folderze wysłane.
1. Do adresów IP mają dostęp tylko GM'i i admini, więc po co to graczom??
[..]
3. To nie poczta by zapisywały się wiadomośc, więc po co?
1. Bo czasem ktoś może wejść na Twoje konto a Ty nawet o tym mozesz nie wiedzieć!
3. A zdarzyło Ci się tak że nie wiedziałeś czy wysłałeś wiadomość czy nie? bo mi nie jeden raz
1. Po to jest hasło by chronić Twoje konto a adres IP nic Ci tutaj nie pomoże
3. To może Ty masz coś nie tak a nie wszyscy, a specjalnie dla Ciebie coś zmieniać...
1. Nie - nie umisz upilnować swojego konta, więc twój problem. Ja nikomu nie mówię swojego hasła/maila
2. Tak
3. Nie - Ja jakoś pamiętam z kim o czym gadam.
1. Historia logowań - Każdy gracz gdzieś mógł by sprawdzić z jakiego adresu IP, ojakiej porze i jakiego dnia ktoś się logował - zapisywane było by np. 10/20 ostatnich logowań (to już sprawa administracji jak by to przeszło)
2. Masowa wiadomość - możliwość wysyłania wiadomości do większej liczby graczy niż 1. np. do całej drużyny lub do wybranych graczy oddzielając nick'i znakiem "," lub ";"
3. Skrzynka nakawcza - Wiadomości jeśli gracz tego chce(zmiania w ustawiniach - chce/nie chce) były by zapisywane w folderze wysłane.
1. Wydaje mi się to niepotrzebne.
2. Jeśli chodzi o wysyłanie PW do wielu osób to jestem przeciw - mam wystarczająco dużo spamu od noobków. Co do wiadomości do teamu to:
A wg mnie by się to pierwsze przydało. Tylko nie może historia w wyświetlanie ostatniego ip jakie się logowało na to konto... Bo jak sam autor zaważył mógł ktoś wejść i nawet sie nie dowiemy, a w ten sposób już by to była dla nas informacja do szybkiej zmiany maili i haseł(zakładam, że nie każdy kto się włamie a czyjeś konto od razu zmienia hasło itd.)
Reszty nie komentuję bo jak widać jest już na liście.