Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:36
woj czy mag
Autor Wiadomość
Kulfon i Monika 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 105
Wysłany: 24-08-2007, 00:31   woj czy mag

duza wiekszosc graczy na poczatku wybiera profesje jako mag:

1. wiecej kasy za gem
2. kase z sprzedanego gemu moga po updacie wykupic cale eq potrzebne na ten 1 lvl bo strasznie stanialo

mi glownie chodzi o to gdy jak sie wybiera maga na poczatku bylo sie magiem, i nie dawalosie nic w sile, albo gdy wybieramy woja nie mozemy dawac w magie,

albo tez od kiedy woj uzywa magi, woj walczy mag czaruje, to dlaczego wojowie uzywaja leczenia, ograniczyloby to remisy, znam kolesia ktory na poczatku gry mial 1 porazke przezemnie:evil: 100 wygranych i 100 remisow, to nie normalne(ta porazka byla na poczatku gry jak zawsze gram, to t postac sie z awsze pojawi)

moze to byc nielogiczne dla niektorych i nie wykonalne, wiec proze o komentarze

wybieramy maga gramy magiem a nie sprzedajemy wszystko i mamy ponad 2500G na wykupienie tylko grac dalej nie zmieniajac sie na woja

to tyle :D

GrUbY MiSzCzU
Użytkownik

Wysłany: 24-08-2007, 00:50   Re: woj czy mag

Kulfon i Monika napisał/a:

1. wiecej kasy za gem
2. kase z sprzedanego gemu moga po updacie wykupic cale eq potrzebne na ten 1 lvl bo strasznie stanialo

A przeszkodza Ci to? bo mi wcale

mi glownie chodzi o to gdy jak sie wybiera maga na poczatku bylo sie magiem, i nie dawalosie nic w sile, albo gdy wybieramy woja nie mozemy dawac w magie,

To by było dobre dla graczy kturzy grają 1 raz w MFo. NIe raz się spotkałem z graczami na 20 lvlu którzy mieli dane po 50 punktów statystyk w magie i siłe

albo tez od kiedy woj uzywa magi, woj walczy mag czaruje, to dlaczego wojowie uzywaja leczenia, ograniczyloby to remisy, znam kolesia ktory na poczatku gry mial 1 porazke przezemnie:evil: 100 wygranych i 100 remisow, to nie normalne(ta porazka byla na poczatku gry jak zawsze gram, to t postac sie z awsze pojawi)

Dlatego weszły wymaganie poziomów dla mikstur leczących

wybieramy maga gramy magiem a nie sprzedajemy wszystko i mamy ponad 2500G na wykupienie tylko grac dalej nie zmieniajac sie na woja

to tyle :D

Ja dalej nie rozumiem dlaczego jesteś tak za tym żeby nie zmieniać profesji ?
No ale karzdy może być magiem czy wojem i nikt nikomu nie zabroni ;]

Sintui 
Tester

Level: 151
Wysłany: 24-08-2007, 07:54   

Ten temat był już wałkowany kilka razy ... i co? No własnie ... NIC.

Cytat:

1. wiecej kasy za gem

To źle, że są sprytni i próbują uzyć głowy by mieć lżej na początku? g:galy

A teraz coś Ci powiem ... w MF podoba mi się własnie to, że każdy rozdaje staty jak mu się podoba.

Wewnętrzny Regulamin Działu "Propozycje"

Cytat:
10. Ograniczania statystyk (np: żeby szczęście nie dawało tyle do uników, siła do ataku...itd)/ (modyfikacje narzucające jakiekolwiek rozdanie statów, ograniczniki obrony/HP)

Jedziemy dalej ...

To źle, że woj używa leczenia? Ma remisy to jego problem ... a jak ci to przeszkadza to sama sobie kup taki gem.

Majk 
Użytkownik

Nick: Michal
Level: 160
Wysłany: 24-08-2007, 07:59   

1. wiecej kasy za gem

Sprytne bestie :>
Tego im niezabronisz ;)

No dobra masz już tam jakiś wysoki lvl i zaraz wpada Ci pomysł o zresetowaniu statystyk ... hmh ... a może teraż być magiem czy wojem ?
I w takim przypadku taka sytuacje nie jest możliwa ...

Kulfon i Monika 
Użytkownik

Wysłany: 24-08-2007, 12:59   

Cytat:
A teraz coś Ci powiem ... w MF podoba mi się własnie to, że każdy rozdaje staty jak mu się podoba.

zle mnie zrozumiales poraz kolejny jak inni gracze... ja nie zabraniam rozdawac jak si podoba, lecz ktos wbiera maga na poczatku sprzedaje gem ognia i ma 2500, i moze wszystko wykupic, lub tez zabronic sprzedawania pierwszych przedmiotow jakie sie dostaje od Solidiusa

Majk napisał/a:
No dobra masz już tam jakiś wysoki lvl i zaraz wpada Ci pomysł o zresetowaniu statystyk ... hmh ... a może teraż być magiem czy wojem ?
I w takim przypadku taka sytuacje nie jest możliwa ...

ja sama zaczynam grac na swiatach nie 1 moze drugim moze trzecim, i to jest dlamnie z gorki :P a nie ktorym pod, niektorzy na to umieja wpasc, aci co graja pierwszy raz morduja sie z tym i nie umieja, wiec powinno byc tak by ci co graja ktorys raz z rzedu i ci co graja pierwszy raz byli tak samo madrzy i miei rowno kasy na wydanie jej

PS to tylko propozycja, jesli jest niesluszna wg was to niech ktos zamknie

Sintui 
Tester

Level: 151
Wysłany: 24-08-2007, 13:49   

Źle się zrozumieliśmy.

W MF wybranie maga na początku oznacza, że bierzemy przedmioty potrzebne dla maga na początek.
A nie, że będziemy grać postacią typu mag.

A to jest różnica ;)
Mogę powiedzieć Solidusowi, że będę magiem.
A po dłuzszym zastanowieniu wybiorę woja.
I nikt mi tego nie zabroni :]
Były już propozycje by zablokowac sprzedawanie przedmiotów, dostawanych w wiosce i jakoś nie trafiło to na todo ...

Kulfon i Monika 
Użytkownik

Wysłany: 24-08-2007, 15:42   

Sintui, wlasnie o ot mi chodzilo tez ze mozna sie rozmyslec, ale niektorzy robia to clowo w celu miec wiecej kasy za gem, bo np jak wybieramy woja na poczatku gry powinien dostac tez cos, a dostaje tylko palke, a maga jak wybieramy dostaje rozdzke i gem ognia 1, czyli o 1 rzecz wiecej niz woj, zgodzilabym sie na to by woj dostal juz te leczenie 1 wtedy byloby na rowno po wybraniu klasy woja jak i maga

Batan 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: BaTaNeK
Level: 17
Wysłany: 26-08-2007, 10:01   

Temat poruszany już był wielokrotnie i zapewne i za tym razem skończy się tak samo... w MFO jest to fajne, że nawet magiem można fizycznie zawalczyć... tylko po co... niektórzy są po prostu sprytni i nie możesz chyba im tego zabronić :wink: ... a jeśli chodzi o to nieszczesne leczenie, co Ci przeszkadza, że remisuje?? jego sprawa... po za tym lepiej chyba, że ma remisy niż przegrane co nie??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi