We wszystkich punktach jestem na tak
po za tym ostatnim który mówi o tym że minimalna cena wywoławcza to 50 % wartości przedmiotu.
Jest taki moment w grze żę kasa jest bardzo potrzebna do przekupywania strażników itp.
Robiłem wtwty co sie dało żeby zdobyć kase i sie kupowało wszystko poniżej 50% wartości
właśnie po to żeby sprzedać drożej choćby w sklepie...
P.S
Nie wiem czy ma sesns to że aukcja trwa 3 dni jak 80% graczy ogląda wystawione rzeczy najdalej do 3 strony, bo chcą żeby aukcja się szybko skończyła...
Według mnie jest to strata czasu.
_________________ POBIERZ ENCYKLOPEDIE MFO BY PANUS1990 : ( za free)
Niezly pomysl na chowanie pieniedzy. Przyklad: Wystawiasz skore z dzika na aukcji i podbijasz jej cene do maksymalnej ilosci posiadanych przez Ciebie pieniedzy. Potem idziesz walczyc o kase i w przypadku przegranej nic nie tracisz. Ten pomysl nie przejdzie - jest to forma depozytu pienieznego, tudziez banku i nie bedzie raczej zrealizowana.
Jemu chyba chodziło o przebijanie własnej oferty, nie licytowanie wystawionych przez siebie przedmiotów.
Niezly pomysl na chowanie pieniedzy. Przyklad: Wystawiasz skore z dzika na aukcji i podbijasz jej cene do maksymalnej ilosci posiadanych przez Ciebie pieniedzy. Potem idziesz walczyc o kase i w przypadku przegranej nic nie tracisz. Ten pomysl nie przejdzie - jest to forma depozytu pienieznego, tudziez banku i nie bedzie raczej zrealizowana.
Jemu chyba chodziło o przebijanie własnej oferty, nie licytowanie wystawionych przez siebie przedmiotów.
Co to znaczy przebijanie wlasnej oferty? Wlasna oferta, to przedmiot wystawiony przez siebie. W tej chwili nie mozna go przebijac. Zle sformulowane zatem zostalo zdanie.
Rozumiem w tej chwili, iz chodzilo o przebijanie aktualnie licytowanej przez siebie aukcji. Problem jednak polega na tym, ze to prowadzi takze do przekretow - przekazywanie kasy.
_________________ Zdarza się, że chorąży wieje w przeciwną stronę niż sztandar S. Lec
No ja też źle dobrałem słowo hehe
No tak ale czy ta opcja wejdzie czy nie przekręty z kasą i tak będą.
A często damy inna cenę niż chcieliśmy i potem musimy czekać aż nas ktoś przebije.
Co to znaczy przebijanie wlasnej oferty? Wlasna oferta, to przedmiot wystawiony przez siebie. W tej chwili nie mozna go przebijac. Zle sformulowane zatem zostalo zdanie.
Rozumiem w tej chwili, iz chodzilo o przebijanie aktualnie licytowanej przez siebie aukcji. Problem jednak polega na tym, ze to prowadzi takze do przekretow - przekazywanie kasy.
Oferta może być kupna lub sprzedaży. Jedna strona oferuje towar, druga oferuje kasę. Pisząc o przebijaniu własnej oferty miałem na myśli oczywiście przebijanie właśnie licytowanej przez siebie aukcji. Przebić wystawianego towaru raczej się nie da
Może faktycznie nieprecyzyjnie. Sorki.
Nie wiem natomiast co to ma do przekazywania kasy??
Jeśli gracz A chce przekazać 1mln graczowi B to po co miałby to robić na raty? Wystarczy zaczekać na koniec aukcji i po prostu zalicytować 1mln. Prostsze i bezpieczniejsze...
Chodzi o to, ze jesli gracz A mialby 990tys i chcial przekazac 1 mln innemu graczowi, to doexpilby na przyklad i podbil pozniej cene do 1 mln. Wlasnie korzystajac z przedstawionego przez Ciebie schematu.
_________________ Zdarza się, że chorąży wieje w przeciwną stronę niż sztandar S. Lec
Profesja: Wojownik
Level: 56
Wysłany: 26-08-2007, 15:53
Zahir napisał/a:
Chodzi o to, ze jesli gracz A mialby 990tys i chcial przekazac 1 mln innemu graczowi, to doexpilby na przyklad i podbil pozniej cene do 1 mln. Wlasnie korzystajac z przedstawionego przez Ciebie schematu.
Zgadzam Sie z Tym Ale Jak Ja Mam Sporo Np. Kasy I Chce Do Banku Schować a Gracz
Wystawia Przedmiot Który Jest Wart 300000 A Ja Daje Żeby Sobie Schować 1 Mln To GM Potwierdzi Jako Oddawanie Kasy Poprzez Targ (Wiedz Bana Nie Chce Dostać) Wiedz Tak Nie Robie.
Pozdrawiam.
A to też nie jest problem...
Gracz A robi 3 różne licytacje np 3 razy 1 skóra dzika.
Gracz B ma 990 więc licytuje 1. Potem doexpia i licytuje kolejną....
Oczywiście można temu zapobiec.... zmniejszając ilośc licytacji z 3 do 1.
Ale nie o to chodzi aby wylewać dziecko z kąpielą. Jeśli chcemy walczyć z nieuczciwymi graczami to róbmy to innymi metodami a nie ograniczając grywalność normalnym....
Ostrzejsze kary i tyle.
Wysłany: 27-08-2007, 18:09 Re: TARG - USPRAWNIENIA, KTÓRE MUSZĄ BYĆ!!!
Cytat:
1. Całkowity zakaz sprzedawania mikstur życia/many Lv 1 w każdym mieście.
Pomysł dobry to może zapowiec przekrętom na tergu
Cytat:
2. Zakaz sprzedawania przedmiotów, które można kupić w sklepie w tym mieście (ewentualnie jeszcze we wcześniejszych).
A co ja zrobie jak nabije gem i chce go sprzedać??No i kupie coś w sklepie a nagle patrze na targu jest lepszy i go udalo mi sie kupić wtedy starego się chce pozbyć a tu bum niemoge
Cytat:
3. Powinna być możliwość kupienia mikstur począwszy od 1 do możliwego dostępnego w danym mieście, np. dziwne jest to, że w pewnym mieście można kupić mikstury Lv 3 i 4, a 1 i 2 już nie (czasami mikstury niższego Lv. przydają się, np. z questem z "kaktusami").
Ten pomysł mi się podoba niema tu nic do komentowania
Cytat:
4. Przy sprzedaży większej ilości przedmiotów (dotyczy głównie mikstur), powinna być podana całkowita cena wartości, bo aktualnie jest tak, że np. sprzedajemy 100 mikstur Lv 4, natomiast wartość pisze - 400. Jest to wartość oczywiście jednej mikstury, a bardziej wygodnie powinno być tak:
Wartość za sztukę: XXX G
Całkowita wartość: 100 x XXX = YYYYYY G
Tu nierozumiem oco ci chodzi
Cytat:
5. Ponieważ raczej nie sprzedaje się EQ/Gemów w ilościach innych niż 1, to opcja wpisania ilości sztuk powinna być dostępna TYLKO i wyłącznie dla mikstur. Główny powód: jaki ma sens kupowania np. 2x Sękaty pierścień? Nic na nie da ten drugi... Jedynie możemy go stracić w walce.
Dobry pomysł raz kupilem niechcący 2x Omnikron a ten 2 niechciał się sprzedać i wkońcu sprzedałem go w sklepie
Cytat:
6. Uciążliwym elementem (szczególnie po update) jest to, że można wystawić jedynie 3 rzeczy na targu, w pewnym czasie. Ja proponuję takie rozwiązanie:
- Przy wystawianiu wybieramy datę zakończenia aukcji (proponuję zwiększyć maksymalną ilość dni jaką można wybrać - 5 dni w przyszłość)
- Przedmioty możemy wystawiać maksymalnie 2 (ewentualnie 3) na jeden dzień, czyli całkowita pula przedmiotów jaką możemy wystawić to 10 (lub 15). I przez najbliższe 5 dni wszystkie aukcje się kończą
Przydatna rzecz niechce mi się już rozpisywać ale napweno się przyda
Cytat:
7. To głównie punkt z punktu widzenia GM, chodzi o to, że czasami otrzymujemy zgłoszenia (zgłaszanie podejrzanej aukcji) w którym ktoś sprzedaje jakiś dosyć cenny przedmiot za 1 G. Oczywiście ma prawo, ale i tak wiadomo że ktoś na pewno taką cenę podbije, np. po to, aby kupić tanio i sprzedać drożej nawet w sklepie. Takie zgłoszenia nie mają sensu, i proponuję zrobić tak, że minimalna cena za jaką można sprzedać dany przedmiot, to cena jaką otrzymamy za sprzedaż w sklepie (50% wartości).
^_^
Używając określenia "mikstury" mam na myśli mikstury życia/many, regeneracji oraz eliksiry.
Jak powiedziałeś to sprawa GM'ów więc w tym niech się GM'owie wypowiedzą