Profesja: Wojownik
Level: 1
Wysłany: 30-08-2007, 17:06 I kolejne dziwne propozycje
Propozycja nr 1
Niesprawiedliwe ataki
Atakując słabszego nie jest trudno wygrać. Chodzi o to by niesprawiedliwy atak nie był zaliczany do wygranych (w przypadku niesprawiedliwej śmierci do przegranych). Dlaczego ?
Nie jest w ten sposób zgarnąć medal za wygrane z graczami.
Przykład: s2, gracz giertych, 3000 wygranych, 9 lvl z czego 3/4 to ataki na słabszych
Propozycja nr 2
Po przegranej z potworkiem dostawałoby sie minute prota. Pomogłoby to w zużywaniu ruchów gdy nie mamy jeszcze zbyt dobrej postaci stworzonej do walki PvP. Możnaby przegrać, zużyć ruchy i schować sie do miasta nie martwiąc sie że w tym czasie ktoś nas zaatakuje.
Proszę o bardziej rozbudowane odpowiedzi, a nie
PODOBA MI SIE/ NIE PODOBA MI SIE !
Co do 1, to niesprawiedliwe ataki znacznie się zmniejszą po wprowadzeniu +-10%lv, ale i tak wygrana to wygrana nieważne czy z mniejszym czy z większym.
Przy przegranej z potworkami nie powinno być prota, ale myślę, że po remisie już tak. Bo zanim przewiniemy raport i się uleczymy już nas ktoś może zabić.
1. Wygrana to wygrana ... nawet z mniejszym lvl'em.
Ja bym się bardziej zastanowił, dlaczego wygrane są przyznawane za zabijanie graczy z czaszką, np 200 lv vs 5 lv (czacha) wygrywa 200lv i zyskuje jedną wygraną ... chociaż z drugiej strony to jakaś motywacja do tępienia czach ... ^^
2. Hmm raczej mi się to nie podoba ... gracze specjalnie by się zabijali i robili sobie prota by wyjśc przed miasto i zaatakowac kogoś (mówię o tych, którzy normalnie nie lubią wychodzić poza bezpieczna strefę ; ) )
Profesja: Wojownik
Level: 1
Wysłany: 30-08-2007, 19:17
Cytat:
Hmm raczej mi się to nie podoba ... gracze specjalnie by się zabijali i robili sobie prota by wyjśc przed miasto i zaatakowac kogoś (mówię o tych, którzy normalnie nie lubią wychodzić poza bezpieczna strefę
Nie no, ja pisałem o minucie prota, a nie godzinie. Raczej niewiele zdziała w minute.
Nie no, ja pisałem o minucie prota, a nie godzinie. Raczej niewiele zdziała w minute.
Tak, wiem że o minucie ...
W minutę można wiele zrobić ... np zaatakowac kogoś i mieć kolejną minutę prota.
Potem znowu padamy na stworkach i jeszcze jedna minuta ... i tak cały czas.
Atakując słabszego nie jest trudno wygrać. Chodzi o to by niesprawiedliwy atak nie był zaliczany do wygranych (w przypadku niesprawiedliwej śmierci do przegranych). Dlaczego ?
Przykład: s2, gracz giertych, 3000 wygranych, 9 lvl z czego 3/4 to ataki na słabszych
To 75% wygranych płynie z uczciwych walk. No ... może nie do końca.
Nieznaczna część płynie z walk graczy do max 4 poziomu którzy nie mogą
się doczekać pierwszej walki.
Dla mnie taki medal nie ma największego znaczenia.
Cytat:
Propozycja nr 2
Po przegranej z potworkiem dostawałoby sie minute prota. Pomogłoby to w zużywaniu ruchów gdy nie mamy jeszcze zbyt dobrej postaci stworzonej do walki PvP. Możnaby przegrać, zużyć ruchy i schować sie do miasta nie martwiąc sie że w tym czasie ktoś nas zaatakuje.
Od tego została stworzona usługa wykupienia czasu ochrony.
Walka to walka... Przegrałeś walka leci do przegranych...
Cytat:
Propozycja nr 2
Jestem jak najbardziej na TAK... Prawie zawsze mi sie zdarzało że expiłem na potworach... zabiły mnie ktoś mnie dobił i od nowa trzeba nabijać ...