Moim zdaniem w My-Fantasy jest zbyt dużo rzadko spotykanych przedmiotów, a one mają staty takie, dzięki którym można wygrywać prawie wszystkie walki. Niektórzy mają szczęście i trafi im się taki przedmiot w walce z bossem, ale nie jest to łatwe i przez to robią się za duże różnice w statach z ekwipunkiem między graczami i coraz mniej w grze liczy się to, jak kto staty rozłoży. Wszystkie z tych unikalnych przedmiotów są zgarniane na targu przez graczy z top 50 w złocie i nigdy się nie ma szans ich kupić, co znacznie obniża nasze szanse podczas walki. Np. jakiś gracz kupi sobie anielską szatę (chodzi bardzo drogo na targu i ma najlepsze staty ze zbroi na maga) za załóżmy 99 milionów. Później założy turniej z osobami o kilka Lv słabszymi i będzie wymiatał. Tak samo Piracki Pierścień znacznie przewyższa w statach inne pierścienie, a bardzo cieżko go dostać. Takich przykładów można by wymieniać wiele. Co sądzicie o tym, żeby administratorzy zmniejszyli ilość takich przedmiotów w My-Fantasy Offline, bo nieco psują one radość rozdawania dobrze statystyk. Czekam na wasze opinie.
Też kiedyś uważałem że to niesprawiedliwość ale ktoś mi wytłumaczył że przedmiot z bossa to jest taki bonus od życia. Możesz dostać coś dobrego albo i nie. To zależy od szczęścia jak w totolotku. Jestem na NIE
Będę szczery. Ar ma rację... zdecydowanie za dużo jest unikalnych itemów.
A co do pirackiego pierścienia to jest on ogólnodostępny.
Nie będę zdradzał gdzie, ale powiem że można go zdobyć od razu po ubiciu Servantesa.
Profesja: Wojownik
Nick: Yon
Level: 155
Świat: 3
Wysłany: 05-09-2007, 19:08
Hmmm po części się z Tobą zgadzam... bo obiektywnie na to patrząc na ten najrzadsze "artefakty" schodzą masakrycznie duże sumy pieniędzy. No ale z drugiej strony, przypomnijmy sobie wcześniejsze update'y. Zawsze były jakieś rzadsze przedmioty, które miały wyjątkowo dobre statystyki i schodziły drożej niż inne.. dam przykład Brązowych Rękawic lub wcześniej Zamkniętego Hełmu i Sękatego Pierścienia.... Tak było od dawien dawna i to pociągało graczy do zarabiania i odkładania sum pieniężnych aby taki ekwipunek zakupić.... a szczęśliwy posiadacz na tym zyskiwał.... Więc podsumowując, pomimo lekkich wątpliwości jestem na nie...
Rzeczywiście też kiedyś były przedmioty, jak np. Brązowe Rękawice, które chodziły bardzo drogo na targu, ale było ich zdecydowanie mniej niż jest teraz. Kilku graczy miało te rękawice, a reszta była dość często spotykana, więc ktoś, kto je posiadał był do pokonania, a teraz ktoś np. na 166 Lv sobie kupi Anielska szatę i kilka innych przedmiotów i spokojnie po kilku turniejach będzie mógł dojść do top 8.
Profesja: Wojownik
Nick: Yon
Level: 155
Świat: 3
Wysłany: 05-09-2007, 19:27
Zaraz zaraz... jeśli schodzimy do kwestii turniejów to nikt nie każe zaproszonym do niego przyjmować tego zaproszenia... Jeśli mam 90 lvl i widzę że zaprasza mnie na turniej Pan/Pani z lvl ok 130. Patrzę na jego logi i widzę anielską szatę i inne bajery... Więc oczywiście nie przyjmuje zapa. A jeśli przyjmuję to robię to tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność. Jeśli chodzi więc o turnieje, a wiem kogo masz tu na myśli, to nie ma to większego sensu
PS.. Zapomniałem. Jeśli mówisz/piszesz o turniejach normalnych rozgrywanych co miesiąc to jest dokładnie to samo. Jedna osoba ma Anielską Szatę... w porządku, ale napewno niebawem pojawią się inne osoby z tą szatą więc rywalizacja będzie normalna
Że myślicice od dupie marynie zamiast posiedzieć troche na targu to nie nasz wina Ja na 40lvlu mam 2mln więc pomyślcie co wy na 110+ możecie mieć...Narzekacie że nie macie kasy a możecie ją bardzo szybko zarobić...Oczywiście na nie.
Ja na 40lvlu mam 2mln więc pomyślcie co wy na 110+ możecie mieć...
No powiedz, co możemy niby mieć na levelu 110 + ?? Kasę rzeczywiście można szybko zarobić, ale ekwipunek na targu jest dużo droższy i o wiele większa jest konkurencja niż jak ty walczysz o 100 sztuk mikstur życia lv3, które nie są aż tak potrzebne graczom jak Anielska Szata lub Miecz Mocy.
hmmmmm..... kiedyś był temat o brąz rękawiczkach....
tak ogólnie chodziło o to że jest ich za MAŁO i że mają za duży bonus, większość chciała żeby takich dobrych itemków było więcej bo przez to wzrasta szansa na ich zdobycie
no to są.... i też jest źle (ale to już widać taka nowa świecka tradycja na mfo.... )
a kasa? żaden problem, zwłaszcza teraz...
Jak co updat jest jakaś rzecz bardziej wartościowa i to raczej się nie zmieni
Zawsze jest coś co należy do rzeczy droższych i tańszych
Tutaj np. kiedyś brązowe rękawice obecnie anielska szata czy spartańska zbroja ...
W życiu tz. w realu też są rzeczy , na które mogą pozwolić sobię osoby bogate
Nie wiem czy zauważyliście, lecz jesteśmy zaledwie 2 tygodnie po update.
Ceny znacznie pójdą w dół, zapewne nastąpi to już niebawem.
Za samą sprzedasz przedmiotów ze skrzynek można zarobić w granicach 30-50 mln,
które następnie możemy zainwestować.
Takie "grube" przedmioty pozwalają na zażegnanie problemu nadmiaru kasy w grze.