Skoro jest temat o CS-ie postanowiłem założyć temat o grze Warcraft III. Chciałbym żebyście coś napisali o tej grze np. Wasza ulubiona rasa, Jaki macie nick na battle.net, wasz ulubiony bohater itd. Myślę, że wiele osób z forum gra w tą grę To może ja zacznę
Moja ulubiona rasa to Nieumarli Nimi po prostu wymiatam Zawsze stosuje taktykę, że używam nekromantów do tworzenia szkieletów i przyspieszania ich szybkości ataków. Natomiast posągów używam do leczenia ich many, przez co szkielety idą bez końca. Oczywiście powstają one z licznych wozów mięsa które zawsze są po 2 na nekromantę. Jako bohaterów zawsze używam upiornego władcę, Rycerza Śmierci i Licza. Maję one skille które bardzo sie przydają na polu bitwy, np. Inferno, Uzdrawianie i tarcza mrozu Obecnie nie gram przez Internet, bo net mi sie popsuł i używam laptopa. Tam po prostu, by "nie chodziło"
Co do mojego ulubionego bohatera. . . Zawsze miałem dylemat czy nim jest Ilidan czy Arthas Jednak po dłuższym namyśle stwierdziłem że wole tego ostatniego Uważam go za główną postać całej gry, po za tym "przywiązałem" sie do niego.
Myślę, że wy rozwiniecie tą dyskusje na temat tej wspaniałej (mojej ulubionej) gry na PC
Profesja: Wojownik
Nick: Infernus
Wysłany: 17-09-2007, 18:04
Nie mam ulubionej rasy, zawsze losowa, nigdy nie grałem na CBN (Close Battle Net) tylko na prywatnym serverze, ale ze względu na mojego słabego kompa a co za tym idzie zwiechami przy duzych bitwach przestałem grać.
Najlepsza rasa ? Nocne elfy ofkoz
Gra to najlepsza strategia wg. mnie
Najbardziej nie lubie walczyć z nieumarłymi
Ihmo są za silni.Choć mają pare wad [mój kuzyn z tego co pamiętam miał za mało złota na nawiedzenie kopalni złota ] to jednak ciężko się z nimi walczy
Mój ulubiony bohater to Ilidan ^o^
Najbardziej nie lubie Arthasa.Gra nim mnie później irytowała.Ot koleś który wybija wszystkich by ubić tego-złego,a na końcu do niego
TU SPOILER !
Cytat:
"dołączyć"
KONIEC SPOILERA
Ale za to filmik na końcu kampanii ludzi był przepiękny.
wg mnie też Jeszcze HoMM 5 tam próbuje coś wskórać ale mu to nie wychodzi
Cytat:
Ale za to filmik na końcu kampanii ludzi był przepiękny.
Potwiedzam Szczególnie ta muzyka Mi podobał sie też filmik na koniec kampanii orków
Cytat:
Najlepsza rasa ? Nocne elfy ofkoz
serio Ci sie elfy podobają wg. mnie to jest najsłabsza rasa chociaż każda ma swoje zalety np. elfy mają to że drzewa sie nie niszczą i można miec tyle drewna ile dusza zapragnie Jednak uważam że na początku elfy są po prostu bezbronne Dopiero jak sie pojawią chimery to jest pewien problem a tak to cienizna wg. mnie
srry za offtop, ale zadna, powtarzam ZADNA strategia nie dorowna HoMM III ;> gralem w tego waszego WoWa i jednak dalej uwazam ze na heroesa nie ma mocnych ;>
_________________ Weź się oderwij na chwilę z tych bloków pełnych smogów,
od nałogów, od wrogów, święty spokój daj Bogu
zacznij działać, więcej przemyślanych ruchów
czas polegać na sobie i wierzyć mocno w duchu
weź rusz dupsko, na każdym rogu czai sie okazja
jakich mnóstwo, by z godnością patrzeć w lustro
powiesz ze znów to samo, a jednak perspektywa
swiatły rozum, kiedy coś porywa i masz dozór
na pozór, wszystko wydaje się proste
toniesz w morzu możliwosci własnego losu...
aNis [Usunięty]
Wysłany: 19-09-2007, 22:42
Czytanie ze zrozumieniem kolego...ze zrozumieniem...
nie chodzi o WoW'a tylko Warcraft 3 - strategie
Pozatym nie można porównywać strategii turowej do RTS'a...to jest nielogiczne
Magią HoMM 3 jest multiplayer przy jednym kompie - tak dzięki temu, można spędzić długie noce grając.
Jednak Warcaft jest wręcz grą idealną, gdy chcemy pograć samemu z komputrem/przez bneta.
Wracając do tematu.
Moją ulubioną( co nie znaczy najlepszą ) rasą są ludziska zwykle Chociaz nie gram w to duzo, to potrafie w ciagu bodajze 4 minut rozbudowac ratusz w zamek i zaczac budowe rycerzy
Opcja Rycerze+stado gryfow ( najlepsze na siepaczy ghuli itp ) + łowcy cos tam cos tam ( te na zlotych ptaszkach ^^ ) + pare magow , czarodziejek i dwoch kanonierow to idealne połączenie ;D no i mag + palladyn of cors
srry aNis... wiedzialem o jaka chodzi gre, lecz poprostu pomylilem nazwy ; )
a co do strategii, to jeszcze bodajze Starcraft jest wart uwagi ; >
_________________ Weź się oderwij na chwilę z tych bloków pełnych smogów,
od nałogów, od wrogów, święty spokój daj Bogu
zacznij działać, więcej przemyślanych ruchów
czas polegać na sobie i wierzyć mocno w duchu
weź rusz dupsko, na każdym rogu czai sie okazja
jakich mnóstwo, by z godnością patrzeć w lustro
powiesz ze znów to samo, a jednak perspektywa
swiatły rozum, kiedy coś porywa i masz dozór
na pozór, wszystko wydaje się proste
toniesz w morzu możliwosci własnego losu...
coz gralem dosc dlugo w te gierke i doszedlem do wniosku ze nic nie przebije mrocznych elfow
polaczenie druida, kaplanki i lowcy demonow nic nie przebiije (gwiazdy,uzdrawianie i metamorfoza)
powiem aby ze ta kombinacja po prostu wymiata
moj brat gral ne (nocne elfy) i mial aby 3 bohaterow i studnie oraz oltarz przodkow
walczyl przeciwko 2 rasy nieumarli najwiekszy poziom trudnosci i wygral
najlepszym bohaterem wg mnie byl hellscream (chaos orkowie wymiataja )
najbardziej mi sie podobal film na zakonczenie kampanii orkow
walczyl przeciwko 2 rasy nieumarli najwiekszy poziom trudnosci i wygral
nie wierze że grał z człowiekiem ... Chyba że była to jakaś MEGA ciota szkoda, że nie mam neta stałego (gram na laptopie) to bysmy sobie pograli. . . Chociaż uprzedzam byłem 2 w wojewódzkich mistrzostwach Co do Hellscream'a co to znaczy piekielny krem w ogóle bohaterowie moi ulubieni to
1 Arthas
2 Illidan
3 Hellscream
4. Thrall
5. Kel'Thuzad
Ulubiona rasa to chyba ludzie . Można o mnie powiedziec ze estem weteranem WarCraft'a 3 przeszlem to chyba z 50 razy i dalej mi sie podoba ale na BN jeszcze nie gralem, trzeba zaczac ;p
@EDIT: Zapomialem o najlepszym (dla mnie) bohaterze, dla mnie to chyba Arthas
DObrze mi sie nim gralo ale jak przeszedl na strone nieumarlych <bleee > to juz zle