Uważam że w grze jest za mało do roboty nie oszukujmy się ale po przejściu UpDate i wszystkich bossów i questów nie ma nic do roboty dla takiego np. Funreala musi być kompletna nuda jak on bossy przeszedł odrazu i teraz co ma robić ja też się nudzę już przeszedłem, można by wprowadzić jakieś urozmaicenia a nie ta sama stara nuda od początku MFo nic się nie zmienia oprócz walk, czy nie możnaby np. budować czegoś swojego za golda i ruchy jak w innych grach np. Mag miałby Laboratorium gdzie robiłby własne miksy i stopniowo im ulepszałby poziom Laboratorium począwszy od Lv1 a Woj np. mógłby wybijać określony jeden rodzaj przedmiotów ekwipunku np. miecze lub różdżki i tak samo mama wiele pomysłów ale najpierw napiszcie czy by was to interesowało
Powiem, ze dobry pomysł ale przerwy między updatami (według mnie) są dlatego, że admin po pierwsze nie ma czasu a po drugie by nabić levele przed następnymi bossami i potworami. Popieram twoje zdanie dla wysokich levelowców 100< i dla nich byłoby to niezłą gratką, bo tych niższych napewno na takie coś byłoby nie stać.
A pzt. wchodzi jeszcze kwestia zrobienia tego. Na czym by to polegało itd. Jakby sie zbierało materiały, jak przygotowywało... Trzeba by było dodać nowe umiejętności, a przy okazji takie laboratorium byłoby w jednym mieście.
Trudno byłoby zrobić coś takiego ale decyzja pozostaje dla admina
Tzn. jeśli chodzi oto co i jak to za kilkanaście minut ustawię tu posta dokładnie wszystko opisującego krok po kroku zobaczymy może coś będzie a i proszę o mądre poprawki w pomyśle
Sus [Usunięty]
Wysłany: 13-10-2007, 19:01
Przykład Funreala to ewenement, skoro nie żal mu było esek
to jego sprawa na pewno był świadom konsekwencji takiego posunięcia.
MFO ma to do siebie że jest oryginalne na tyle na ile to możliwe.
Dlatego też po co wprowadzać udogodnienia występujące w innych grach.
Na to jest odpowiedź prosta, jeśli Ci czegoś brakuje to graj w inne gry.
Zawsze możesz śmigać po polu wokół ballis i zbierać mixy lv5.
Znaleźć możesz sobie też inne zajęcie np. postawić sobie cel
by zdobyć najlepsze miejsce w jakiejś dziedzinie i sumiennie
do tego dążyć ... tak naprawdę to zajęć nie brakuje ...
1. W jaki sposób tworzylibyśmy mikstury / tworzyli bronie
2. Na jakiej zasadzie zdobywało by się przedmioty potrzebne do tego (czyli misje poboczne)
3. Jak to w sumie wykonać (czyli trudność wykonania)
4. Gdzie można by było budować nowe lokacje
5. Skąd wziąć surowce do tego (czyli ad. 4 i ad. 2)
Czyli dochodząc do wniosku jest to dodanie życia bohatera w przerwach w szukaniu brata
Pzt. jak napisał Sus, jest dużo zajęć takich, które nie są w fabule a np. walki z graczami. Wystarczy tylko sobie go znaleść.
1. Wstęp : Projekt przeznaczony jest dla graczy mniej więcej powyżej 90 lvla, charakteryzuję się on tym iż gracze na tym lvlu nie mają po prostu co robić w grze więc warto wykorzystać ich nadmiar gotówki żeby zrobić coś pożytecznego dla siebie samego i dla innych co też zwiększyłoby ich stan gotówki hehe czyli ma to znaczenie jak biznes : wydajesz, produkujesz, zarabiasz. Ja obmyśliłem plan dla obydwu profesji w grze także nikt nie ucierpi i nie będzie gorszy, proponuję nazwę : Praca
2. Co ? Gdzie ? I jak ?
Otóż miejsce pracy dla woja nazywałoby się po prostu Warsztatem a dla maga Laboratorium.
Aby założyć takie miejsce pracy najpierw trzeba by było wykonać drobniutki quest polegający na zebraniu określonej ilości przedmiotów : proponuję 10.000 mikstur życia Lv4, 50 łusek Tyranozaura oraz 100 pazurów Behemotha, po zebraniu tych przedmiotów co raczej składało by się z wydania kasy na targu a jak wiemy łuski Tyranozaura nie są takie tanie , więc po zebraniu oddawałoby się te przedmioty w ręce Gościa w karczmie w mieście Folhord i tylko tam powstawałby wtedy Warsztat u woja lub laboratorium u maga, dodatkowo za rozpoczęcie działalności uiszczałoby się temu Gościowi opłatę w wysokości 10 milionów Golda w grze.
3. Produkcja :
WOJ - powstanie warsztatu już mamy za sobą teraz produkcja co ? i za ile ? i jak ?
1 rodzaj ekwipunku !!! np. Bronie Jednoręczne dla Wojów
Możliwa produkcja 10 sztuk dziennie
Warsztat miałby 5 odpowiednich poziomów działalności
Każdy poziom kosztowałby 2 mln. Golda oraz
1 Poziom - 3 Dniowy warsztat
2 Poziom - 7 Dniowy warsztat
3 Poziom - 14 Dniowy warsztat
4 Poziom - 30 Dniowy warsztat
5 Poziom - 60 Dniowy warsztat
Produkcja :
1 Poziom - Ekwipunek 1-20 LvL
2 Poziom - Ekwipunek 21-50 LvL
3 Poziom - Ekwipunek 51-80 LvL
4 Poziom - Ekwipunek 81-110 LvL
5 Poziom - Ekwipunek 111-150 LvL
MAG - powstanie laboratorium już mamy za sobą teraz produkcja co ? i za ile ? i jak ?
1 rodzaj mikstur !!! np. Hp i Mp Lv1
Możliwa produkcja 100 sztuk dziennie
Laboratorium miałby 5 odpowiednich poziomów działalności
Każdy poziom kosztowałby 2 mln. Golda oraz
1 Poziom - 3 Dniowy laboratorium
2 Poziom - 7 Dniowy laboratorium
3 Poziom - 14 Dniowy laboratorium
4 Poziom - 30 Dniowy laboratorium
5 Poziom - 60 Dniowy laboratorium
Produkcja :
1 Poziom - Miksturki Lv1
2 Poziom - Miksturki Lv2
3 Poziom - Miksturki Lv3
4 Poziom - Miksturki Lv4
5 Poziom - Miksturki Lv5
4. Co z tym dalej robić ?
Wytworzone rzeczy można by było sprzedawać na targach w miastach wstecznych kończąc na mieście w którym jest miejsce pracy, czyli nie można by było tego wywlec na drugi kontynent
5. BONUS !!!
Woj - za opłatę w wysokości 50 milionów złota Woj mógłby jednorazowo wyprodukować inny rodzaj ekwipunku w ilości sztuk nie przekraczającej 5, ekwipunek dowolny
Mag - za opłatę w wysokości 50 milionów złota Mag mógłby jednorazowo wyprodukować jeden Gem w ilości sztuk nie przekraczającej 5, Gem dowolny 1 gwiazdkowy
pomyślcie
kolesiowi porwano brata to on sobie będzie domek na wsi budować albo w małego chemika bawić zamiast szukać brata ?
jak napisał Sus, jeśli chcesz sobie domki budować to pograj w strategie
Michul nie przesadzaj w tej grze i tak mało osób myśli o tym bracie tylko o biciu lvli i bossów, myślisz że ktoś płacze za jakimś bratem daj spokój to tylko wątek fabularny a fabuła jest co jakieś 6 miesięcy to co ma płakać przez 6 miechów za bratem daj spokój
po przejściu UpDate i wszystkich bossów i questów nie ma nic do roboty dla takiego np. Funreala musi być kompletna nuda jak on bossy przeszedł odrazu
Taki juz los high lv - on na pewno jest tego swiadomy. Nim sie nie przejmuj.
Ja jeszcze upka nie przeszedlem, ale jaki trzeba miec lv, zeby go zaliczyc?
Ile jest osob powyzej tego lv? Zapewne niewiele, biorac pod uwage liczbe
aktywnych graczy MFO. Wiec reszta bawi sie dobrze przez o wiele dluzszy
czas. A high lv pozostaje handel i zbieranie zlota - wiekszosci to starcza ; >
Kamilo169 napisał/a:
Mag miałby Laboratorium gdzie robiłby własne miksy i stopniowo im ulepszałby poziom Laboratorium począwszy od Lv1 a Woj np. mógłby wybijać określony jeden rodzaj przedmiotów ekwipunku np. miecze lub różdżki i tak samo mama wiele pomysłów ale najpierw napiszcie czy by was to interesowało
Co do tego pomyslu, to mysle, ze mozna smialo to podciagnac pod pomysl,
ktory jest juz od dawna na liscie TODO:
Lista TODO napisał/a:
• Kowal - rozbudowa/customizacja broni/własne nazwy broni
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
A furneal wcale się nie nudzi
Niedawno widziałem go pod Nordią jak gadał z innymi graczami
Wyglądało jakby się trochę przechwalał ale w końcu to inni zadawali mu pytania
GeeR [Usunięty]
Wysłany: 14-10-2007, 00:32
Możesz zarobić kasę, czyli handel- właśnie miksami lvl5 z Ballis
Możesz zbierać łuski, kaktusy, są różne zainteresowania...
Michul nie przesadzaj w tej grze i tak mało osób myśli o tym bracie tylko o biciu lvli i bossów, myślisz że ktoś płacze za jakimś bratem daj spokój to tylko wątek fabularny a fabuła jest co jakieś 6 miesięcy to co ma płakać przez 6 miechów za bratem daj spokój
źle mnie zrozumiałeś, nie mówiłem o punkcie widzenia gracza, lecz bohatera bohater zamiast budować domki albo bawić się w małego chemika będzie trenować walkę aby uratować brata
bohater zamiast budować domki albo bawić się w małego chemika będzie trenować walkę aby uratować brata
Nie wziales pod uwage tego, ze rownie dobrze moze to robic, aby latwiej bylo
mu uratowac brata. Ba, idac nawet dalej - moze to mu byc niezbedne (cos, co
sam stworzy) aby pokonac zlego Thanarga. Ale to juz kwestia odpowiedniego
ulozenia reszty fabuly - a na tym etapie chyba jeszcze wszystko mozliwe.
Zobaczymy w jaki sposob zostanie nam zaserwowane to, co jest na liscie
TODO ; >
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem