Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
Moje propozycje cz.1
Autor Wiadomość
Kamilo169 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 108
Wysłany: 19-10-2007, 12:31   Moje propozycje cz.1

1 :arrow: Odkrywanie Map
Jak wiadomo były już takie rozmówki ale Admin się chyba nie przejął a jest to ważne, estetyka jest też ważna dla wielu graczy jeśli już gracz coś odkrył to zasłużył na piękną mapkę a nie jakiś postrzępiony śmieć proponuję aby każda mapa była podzielona na 9 kwadratów i po prostu w miarę jej odkrywania odkrywało by się 9 pełnych obszarów i byłaby skompletowana mapa
2 :arrow: Zmiany skryptów ekwipunku, gemów, inteligencji itp. proponuję aby po prawej stronie mapy była taka mała wąska tabelka aby tam się od razu zmieniało wszystko bo jeżeli stoimy pod miastem i chcemy zmienić profil ekwipunku to może być za późno i ktoś nas ataknie a tak byłoby od razu na miejscu

Majk 
Użytkownik

Nick: Michal
Level: 160
Wysłany: 19-10-2007, 12:36   

1.Postrzępiony śmieć - ale to zabrzmiało
Co do pomysłu to jakoś nie mam zdania
2.Jeżeli chodzi o zmiane ekw i gemów poprzez ten "fajny" przycisk to zmieniają się zarówno gemy jak i ekwipunek tylko trzeba wyjąć z depozytu ;)

Kamilo169 
Użytkownik

Wysłany: 19-10-2007, 12:39   

Nie zrozumiałeś wiem że jak są wyjęte ale żeby nie wchodzić w zakładki tylko żeby te przyciski zmian było pod mapką tak jak przycisk Wylecz się

Majk 
Użytkownik

Wysłany: 19-10-2007, 12:45   

E no to już chyba przesada ... zbawi Cię jedno kliknięcie w "Ekwipunek" ? no może dwa,trzy kliknięcia ale one dużo czasu niezabierają ...

Kamilo169 
Użytkownik

Wysłany: 19-10-2007, 12:50   

Majk mylisz się ktoś cię ataknie w ciągu sekundy chyba za mało grasz w tą grę

Majk 
Użytkownik

Wysłany: 19-10-2007, 12:56   

Nie w tą gre gram już ( a może dopiero ) od września ubiegłego roku,o walkach już dosyć sporo wiem tylko uważam,że w tej grze robi się za wiele udogodnień.
Czy naprawde jest to potrzebne ? chcesz zmienić ekw to do miasta masz jeden ruch ...

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 20-10-2007, 08:47   

Stanowczno na nie.
:arrow: 1.Po co to komu?Wtedy za szybko odkrywało by się fabułe.Pamiętam jak jeszcze nie było Folhord i koło Devos były jakby takie góry,a przez te twoje "9 pełnych obszarów" każdy by wiedział co się tam znajduję.To tylko przykład,ale jakby szło by się przez labirynty?Każdy by wiedział gdzie iść.
:arrow: 2.Czy tak trudno schować się do miasta,spokojnie zmienić EQ i gemy i wrócić przed nie?

GeeR
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2007, 09:52   

:arrow: 1.Pomysł przydatny ale nie potrzebny za bardzo, zresztą popieram słowa Sharka
Cytat:
Po co to komu?Wtedy za szybko odkrywało by się fabułe.Pamiętam jak jeszcze nie było Folhord i koło Devos były jakby takie góry,a przez te twoje "9 pełnych obszarów" każdy by wiedział co się tam znajduję.To tylko przykład,ale jakby szło by się przez labirynty?Każdy by wiedział gdzie iść.

:arrow: 2.taki mały przycisk mógł by się znaleźć, ale jeśli ktoś będzie chciał cię zaatakować to nie przewidzisz tego 10 sekund wcześniej, a wejście w gracz i zmienienie ekwipunku zajmuję może 10 sekund dłużej. (Więc kogo to zbawi) :632:

FaNaToL 
Użytkownik

Nick: YeY
Level: 102
Wysłany: 20-10-2007, 11:15   Re: Moje propozycje cz.1

Kamilo169 napisał/a:
1 :arrow: Odkrywanie Map
Jak wiadomo były już takie rozmówki ale Admin się chyba nie przejął a jest to ważne, estetyka jest też ważna dla wielu graczy jeśli już gracz coś odkrył to zasłużył na piękną mapkę a nie jakiś postrzępiony śmieć proponuję aby każda mapa była podzielona na 9 kwadratów i po prostu w miarę jej odkrywania odkrywało by się 9 pełnych obszarów i byłaby skompletowana mapa
2 :arrow: Zmiany skryptów ekwipunku, gemów, inteligencji itp. proponuję aby po prawej stronie mapy była taka mała wąska tabelka aby tam się od razu zmieniało wszystko bo jeżeli stoimy pod miastem i chcemy zmienić profil ekwipunku to może być za późno i ktoś nas ataknie a tak byłoby od razu na miejscu

1 pomysł mi się podoba w 40%, lecz co do 2 jestem calkowicie za.. ( tylko żeby można bylo podpisac jak sie nazywa ten eq oczywiscie w ograniczeniu liter ( np 5)) ;)

s1- FaNaToL
s2- YeY
s3- -

Q.U. 
Użytkownik

Level: -1
Wysłany: 20-10-2007, 11:22   

Pomysł z mapką jest trochę bez sensu. Wchodząc do jakiejś nowej lokacji mielibyśmy od razu jej mapkę, a to zbyt duże ułatwienie. IMO lepiej by już było umieścić opcję 'kupienia' całej mapy starego kontynentu w karczmie w Ballis, za niewygórowaną cenę, powiedzmy 1 mln G. Kto chce sobie kupi, a kto nie chce nie musi.

Cytat:
QU ty chyba nie obczaiłeś o co chodzi po wejściu cała mapa ? o czym ty mówisz o niczym takim nie pisałem poza tym jeśli 9 kwadratów jest źle to może ich być np 30 chodzi oto żeby się taka szmata poszarpana nie odkrywała tylko ładna mapka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wchodzisz na jeden 'kwadrat' a odkrywa ci się 9... Nie wiem jak ty to widzisz, ale według mnie nie warto się bawić w takie zmiany w systemie eksploracji mapy.

Ostatnio zmieniony przez Q.U. 20-10-2007, 22:21, w całości zmieniany 1 raz  

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 20-10-2007, 11:25   

Q.U. napisał/a:
IMO lepiej by już było umieścić opcję 'kupienia' całej mapy starego kontynentu w karczmie w Ballis, za niewygórowaną cenę, powiedzmy 1 mln G. Kto chce sobie kupi, a kto nie chce nie musi.

Z tym,że można sobie wykupić całą mapkę Starego Kontynentu to się zgadzam,ale co do ceny to nie :-P
Powinna kosztować 10mln,to jest przyzwoita cena za takie udogodnienie gry.A po drugie karczmy Ballis jeszcze nie ma :roll:

Kamilo169 
Użytkownik

Wysłany: 20-10-2007, 11:35   

QU ty chyba nie obczaiłeś o co chodzi po wejściu cała mapa ? o czym ty mówisz o niczym takim nie pisałem poza tym jeśli 9 kwadratów jest źle to może ich być np 30 chodzi oto żeby się taka szmata poszarpana nie odkrywała tylko ładna mapka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 20-10-2007, 11:38   

Kamilo169 napisał/a:
taka szmata poszarpana nie odkrywała tylko ładna mapka

Taka mapka jest zrobiona specjalnie dlatego,żeby Fabuła nie była taka jasna...
Przeczytaj 2 moje wcześniejsze posty w tym temacie,a dowiesz się jakie wady ma twój temat.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi