Powiedz mi jak często widzisz żeby ktoś gawędził w karczmie?
Bardzo rzadko. I to jest kolejne urealistycznienie ...
Karczma jest zazwyczaj ośrodkiem rozrywki, poznawania
innych ludzi, pogawędek itp. Natomiast na dzień dzisiejszy
jest zbiorowiskiem NPC u których mamy do wykonania
zadania z fabuły oraz graczy zostawiających w owym miejscu
postaci na offline.
no tak... a wyobrażasz sobie co by było gdyby powiedzmy 200 graczy weszło do karczmy i nagle zaczęli wszyscy gadać ? Jeden wielki SPAM...
A widziałeś kiedyś takie zdarzenie na chacie gry?
Z tym mogę się zgodzić. Tylko jak przyzwyczaić innych graczy aby pisali w karczmach a nie na czacie na mapie
1. Hazardu nie lubię, jednak pomysł ciekawy i godny uwagi.
2. Tylko nie dałoby się wyjść poexpić, wychodzę z miasta a tu już ktoś na mnie czyha.
Powinno być jakieś bezpieczne miejsce z którego możemy bezpośrednio i szybko "wyfrunąć" z miasta.
Przydałoby się coś z tym zrobić, w końcu to dopiero w mieście jesteśmy bezpieczni a nie u jego bram.
(czemu żaden pomysł w ostatnim czasie nie trafił na listę TODO? Było sporo ciekawych )
2. Tylko nie dałoby się wyjść poexpić, wychodzę z miasta a tu już ktoś na mnie czyha.
Powinno być jakieś bezpieczne miejsce z którego możemy bezpośrednio i szybko "wyfrunąć" z miasta.
Przydałoby się coś z tym zrobić, w końcu to dopiero w mieście jesteśmy bezpieczni a nie u jego bram.
No to dobry pomysł ... coś w stylu ukrytego tunelu przez który
możemy się tylko wydostać z miasta
Co do 1 to tak.. hazard sie sprzyda... bedzie cos nowego w grze bo takto to jest nuda a co do 2 to wystarczy zmienic nazwe lub zostawic tak jak jest.. bylo przez wiele czasu tak i nikomu to nieprzeszkadzało a nagle ktos sie zjawil i chce zmieniac... niech lepiej admin robi dalsza czesc gry bo nie ma co robic
Nie wiem czy zapoznałeś się dobrze z problemem,
ale chodzi tu o przypadkowe wypady za miasto
podczas wykorzystywania ruchów.
Było wcześniej wspominane o świątyni ...
Może to lepsze wyjście?
Swoją drogą przy przegranej walce zostaje się
'pokonanym', więc ewentualnie możnaby dodać
w każdej karczmie jakieś zaplecza, gdzie po
porażce by się tam trafiało.
Najbardziej podobają mi się te gierki w karczmach, rzeczywiście mogłoby być coś co nie sprawiało by że gra się nudzi jeśli skończą nam się kroki lub nie ma osób online itp.