Ja też nie, ale kiedyś mi na czacie zablokowało słowo "kurwiki" (te od konia i owsa), więc z ciekawości zaglądnąłem jak działa filtr i odkryłem, że blokuje wszystkie słowa zaczynające się na "kurw".
Myślę, że pomysł MapYego, to coś nad czym wypadałoby się zastanowić. Jak zobaczyłem ten temat też pomyślałem o wyrażeniach regularnych, tylko zastanawiam się, czy gracze nie znaleźliby nowego sposobu na przemycenie wulgaryzmu szybciej niż zajmuje napisanie tego filtru
Mi zablokowało słowo "czachuje" - chodziło mi o to, że ktoś zdobywa czachy, na początku się nie skumałem, napisałem 2rd raz i mam bana na 360 dni na czat, a były to tylko 2 razy :crY:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
kiedyś mi na czacie zablokowało słowo "kurwiki" (te od konia i owsa), więc z ciekawości zaglądnąłem jak działa filtr i odkryłem, że blokuje wszystkie słowa zaczynające się na "kurw".
no to zostaje "kkurwa" itd.
Takie coś też blokowało ? ;p
Raczej tak. Blokuje nie tyle zaczynające się danym ciągiem (w tym wypadku "kurw"), co zawierające go gdzieś w słowie, czyli w środku też. Co do "czachuje", to nie trudno zauważyć, jakie słowo powstaje po odjęciu trzech pierwszych liter, dlatego pewnie zostało to zablokowane przez filtr...
Raczej tak. Blokuje nie tyle zaczynające się danym ciągiem (w tym wypadku "kurw"), co zawierające go gdzieś w słowie, czyli w środku też. Co do "czachuje", to nie trudno zauważyć, jakie słowo powstaje po odjęciu trzech pierwszych liter, dlatego pewnie zostało to zablokowane przez filtr...
Też do mnie dotarło, ale po fakcie, i przez to ban na czat na rok
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.