Mam pomysł dotyczący poruszania się drużyny.
Zdarza się że drużyna stojąca przed miastem chce zmienić szybko pole gdyż np. Jest tam team do zaatakowania itp.
Można by było wprowadzić że kiedy stoi drużyna przed miastem (2-4 osoby) to aby lider stając na innym polu ruszyła się wraz z nim cała drużyna.
Po wejściu lidera do miasta team został by na miejscu.
Jeśli lider chce opuścić na chwilę drużynę (np. wykorzystać ruchy) mógłby zaznaczyć przycisk na mapie dający sygnał żeby reszta członków została.
Nie obowiązywało by to reszty osób będących w teamie.
Przydatne by to było wtedy kiedy nie wszyscy z drużyny byliby online a np. szef by był i akurat jakiś teamek do pokonania pastwi się na inny polu. Wtedy poruszyłby całą drużynę na to pole i zaatakowali by przeciwnika.
Jeżeli jakaś osoba z teamu nie miałaby ruchów co jest rzadko spotykane wtedy zostawałaby na wcześniejszym polu.
Jeżeli macie jakieś wątpliwości, niedopracowania to piszcie. Chętnie omówię.
W nocy przejrzalem wszystkie tematy w Propozycjach.
Nie przypominam sobie piteruss, zeby taki pomysl
tam byl - wiec, ktos go sprzatnal.
Co do pomyslu.
Bart'eK napisał/a:
Przydatne by to było wtedy kiedy nie wszyscy z drużyny byliby online a np. szef by był i akurat jakiś teamek do pokonania pastwi się na inny polu. Wtedy poruszyłby całą drużynę na to pole i zaatakowali by przeciwnika
To mi sie nie podoba. Jesli ktos jest offline, to nie moze
sie poruszac, ani nikt nie moze tego zrobic za ta osobe.
W zakladce Druzyny moglaby byc opcja (powiedzmy)
'Scalaj z Druzyna' - gdyby co najmniej dwie osoby mialy
zaznaczona ta opcje, to szef moglby poruszac teamem
(a jesli szef jest offline, to najwyzszy poziomem gracz).
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Ja się zgadzam z Tobą piteruss. Są jakieś nie dociągnięcia w tym temacie, ale jednak sam temat jest OK. Ja jestem ogólnie na TaK. Można zrobić tak, że by był Szef i Zastępca Szefa. Jakby nie było Szefa całym team'em poruszałby Zastępca.
@Edit
Co do Ciebie AD1HC1 to nawet ciekawa propozycja z tym "Scalaniem Drużyny". To by było dobre rozwiązanie, bo nie wszyscy gracze sobie życzą, aby nimi poruszano.
No cóż myślę że lepszym pomysłem było by żeby szef wyznaczał kogoś do poruszania, ale jeśli chcemy wprowadzić rozwiązanie ADIHC1, to nie osoba z najwyższym lvlem powinna kierować pod nieobecność szefa, tylko z największą ilością punktów xp.
§4
Użytkownik jest odpowiedzialny za wszystko, co dzieje się z jego kontem.
pomysł.... jak pomysł, a to wyżej to cytat z regulaminu, co tak z grubsza oznacza że punktów ruchu też nikt inny niż posiadacz postaci wykorzystać nie może
§4
Użytkownik jest odpowiedzialny za wszystko, co dzieje się z jego kontem.
pomysł.... jak pomysł, a to wyżej to cytat z regulaminu, co tak z grubsza oznacza że punktów ruchu też nikt inny niż posiadacz postaci wykorzystać nie może
Opcja proponowana przez Adiego nie byłaby sprzeczna z regulaminem.
Gracz byłby swiadomy godząc się na taki warunek.
Jest pewne ale ... musiałby być wprowadzony pewien
limit na ilość tych ruchów drużyny.
Mogłoby wyskakiwać zapytanie do gracza z drużyny "czy chcesz podążać za swoim szefem?".
Pomysł zapodał Kozak w jednym ze swoich narzekań na MF. Przez ostatni miesiąc chyba 3 razy
widziałem tą propozycję.
Po co w ogóle coś proponować skoro to i tak nie wejdzie w najbliższych kilku up-dateach?
Jest pewne ale ... musiałby być wprowadzony pewien limit na ilość tych ruchów drużyny
Powiedzmy, ze tak scalony team moglby sie poruszac jednynie po
polach wokol miasta. I problemu nie bedzie - przynajmniej tak mi
sie wydaje.
Zyga napisał/a:
Przez ostatni miesiąc chyba 3 razy widziałem tą propozycję
Wczoraj w nocy przegladnalem caly dzial Propozycji i nie natknalem
sie na to. Byc moze przeoczylem, pozno bylo. Ale zeby pomysl padal
tyle razy w ostatnim czasie? Nie przypominam sobie, a wydaje mi sie,
ze jestem na bierzaco ; >
Zyga napisał/a:
Po co w ogóle coś proponować skoro to i tak nie wejdzie w najbliższych kilku up-dateach?
Tak jak wiekszosc pomyslow w Propozycjach. Ale po to wlasnie jest ten
dzial. Tak samo, jesli cos trafi na liste TODO, nie znaczy, ze bedzie zrobione
w kolejnym update. Kiedy zakladales, ktorys ze swoich tematow z propozycjami,
zastanawiales sie nad tym, o co pytasz w cytowanym przeze mnie fragmencie?
Jesli bedziemy mysleli takimi kategoriami, ze to nigdy nie wejdzie (albo nie
wejdziepredko), to ten dzial bedzie swiecil pustkami..
mnietuniema napisał/a:
ale nie oszukujmy się - na niższych to kolejne ułatwienie dla multi!
Chyba czegos nie dostrzegam, bo nie wiem w jaki sposob mialoby to
ulatwiac zycie multi, hmmm..
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
mnietuniema napisał/a:
ale nie oszukujmy się - na niższych to kolejne ułatwienie dla multi!
Chyba czegos nie dostrzegam, bo nie wiem w jaki sposob mialoby to
ulatwiac zycie multi, hmmm..
Hate napisał/a:
KTO? team [schis]
CO? multi (schisoman, schisoman1, schisoman2...)
NO I CO? to już sprawa [GM]
nie wiem czy to prawdziwe multi, ale było w dziale skarg to chyba plus dla delikwenta jeśli chodzi się całym teamem, a nie pojedynczo z miasta ryzykując że ktoś zaatakuje niepełny team....
Przy up-dateach trzeba się liczyć z tym że plusy będą mieć i gracze grający czysto jak i ci łamiący regulamin
Cytat:
Tak jak wiekszosc pomyslow w Propozycjach. Ale po to wlasnie jest ten
dzial. Tak samo, jesli cos trafi na liste TODO, nie znaczy, ze bedzie zrobione
w kolejnym update. Kiedy zakladales, ktorys ze swoich tematow z propozycjami,
zastanawiales sie nad tym, o co pytasz w cytowanym przeze mnie fragmencie?
Jesli bedziemy mysleli takimi kategoriami, ze to nigdy nie wejdzie (albo nie
wejdziepredko), to ten dzial bedzie swiecil pustkami..
Sam wiesz że chce aby było inaczej, tylko miło by było gdyby choć 3-5 punktów zostało wprowadzane na 2~ miesiące, to aż tak dużo?
No ciekawie to wygląda chodź nie do końca jestem przekonany co do tego:
Bart'eK napisał/a:
... Przydatne by to było wtedy kiedy nie wszyscy z drużyny byliby online a np. szef by był i akurat jakiś teamek do pokonania pastwi się na inny polu. Wtedy poruszyłby całą drużynę na to pole i zaatakowali by przeciwnika....
Co prawda to ciekawy pomysł ale mi się nie podoba, bardziej mi spodobało się to:
Zyga napisał/a:
Mogłoby wyskakiwać zapytanie do gracza z drużyny "czy chcesz podążać za swoim szefem?"....
Chodzi mi o to żeby drużynę można było poruszyć tylko w tedy gdy wszyscy członkowie są on-line. Albo przynajmniej jak drużyna jest 4-osobowa to 3-osoby decydowały by za tą 4 i można by było 'scalić team' i ruszyć. Nie chciał bym żeby jak sam szef bądź zastępca jest on-line, a reszta off to może ruszać teamem.
A do tego:
mnietuniema napisał/a:
...ale nie oszukujmy się - na niższych to kolejne ułatwienie dla multi!
powiem tak wprowadzić coś takiego żeby nie można było wejść do jednej drużyny z jednego IP i żeby wyskakiwał znany niektórym komunikat:
Cytat:
Multialarm!
i jakieś ostrzeżenie np "nie możesz być w tym teamie!".
To by rozwiązało cała sprawę
PS: a i nie powinno dotyczyć świata 3 ;>
Można zrobić tak, że by był Szef i Zastępca Szefa.
To już jest na TODO.
Cytat:
ADIHC1 napisał/a:
a jesli szef jest offline, to najwyzszy poziomem gracz
A co jeśli kilka osób miało by ten sam lv ?
Nie wszystkie mają tyle samo expa (punktów doświadczenia)
Cytat:
Mogłoby wyskakiwać zapytanie do gracza z drużyny "czy chcesz podążać za swoim szefem?".
To myślę większości graczy bardziej by pasowało
Cytat:
Crypton napisał/a:
Jest pewne ale ... musiałby być wprowadzony pewien limit na ilość tych ruchów drużyny
Powiedzmy, ze tak scalony team moglby sie poruszac jednynie po
polach wokol miasta. I problemu nie bedzie - przynajmniej tak mi
sie wydaje.
Yhm. Najwięcej teamów stoi w obrębie jednego pola przed miastem. Także następne dociągnięcie do mojego pomysłu.
Cytat:
Albo przynajmniej jak drużyna jest 4-osobowa to 3-osoby decydowały by za tą 4 i można by było 'scalić team' i ruszyć. Nie chciał bym żeby jak sam szef bądź zastępca jest on-line, a reszta off to może ruszać teamem.
Myślę że trzeba wchodzić do teamów w których szef jest odpowiedzialny za swoją drużynę.
Temat napisałem niedociągnięty abyście się mieli co czepiać i proponować nowości w związku z nim. Trzeba by dużo myśleć aby był on sprecyzowany co do joty.
Zauważyliście chyba że szef drużyny nie ma praw (no chyba że wyrzucenie lub wpuszczenie gracza czy kontrolowaniem pojedynków). Dzięki temu szef wreszcie po wypełnieniu drużyny wyróżniał by się czymś. Popieram to aby kiedy będzie zastępca szefa też miał także takie prawo.