Wysłany: 08-12-2007, 19:39 multialarm - wysyłanie wiadomości do GM'a
Proponuje coś takiego:
Jeśli ktoś robi coś np. wysyła pojedynek do konta na tym samym IP wyskakuje wiadomość z czymś o multialarmie (nie wiem co, bo dawno nie dostałem tej wiedomości) to mogłaby odrazu iść wiadomość do GM'a którą on by rozpatrywał.
PS Jeśli już był taki temat to sorry nie znalazłem w szukajce
@DOWN:
Ja też się nie znam
Ostatnio zmieniony przez Powerman94 08-12-2007, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
ta propozycja mi się nie podoba ponieważ nie moge się opjedynkować z kolegą który grał na moim IP wystarczymi że nie moge walczyć z nim normalnie na mapie już jest pewnego rodzaju to ponieważ nie moge się z nim pojedynkować o coś
Też jestem raczej przeciwny temu, bo zobacz na to, że nie którzy by ciągle i celowo wysyłali do np. sąsiada przy sieci osiedlowej, aby zająć czymś GM'ów, przez co oni by musieli co chwile sprawdzać, by był większy bałagan, nie potrzebne moim zdaniem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Proponuje coś takiego:
Jeśli ktoś robi coś np. wysyła pojedynek do konta na tym samym IP wyskakuje wiadomość z czymś o multialarmie (nie wiem co, bo dawno nie dostałem tej wiedomości) to mogłaby odrazu iść wiadomość do GM'a którą on by rozpatrywał.
Wiesz czy ja wiem, często bywa, że wyskakuje nam multialarm (przy atakowaniu gracza) z względu na podobny początek nr. IP.
Corso
Cytat:
A co z s3 ?
Nie podoba mi sie...
Jak ktoś gra w szkole ? W kafejce ?
Na NIE
Hmm chyba oczywiste, że tam ta usługa byłaby wyłączona.
Moim zdaniem propozycja jest sensowna, ale czy będzie skuteczna?
Trzeba by było ją dopracować. I tak w końcu ten kto ma multi będzie złapany to tylko kwestia czasu.
wysyła pojedynek do konta na tym samym IP wyskakuje wiadomość z czymś o multialarmie
Hmmm... i tak nie można poprzez pojedynki wysyłać sobie Expa,Golda, ranku,Itemów... oczywiście z tego samego IP. A jak sie wyśle pojedynek o nic, to nic by nie doszło do GM.
Weźmy to na ''chłopski rozum'':
-Jeśli to wejdzie, każdy kto jeszcze ma rozum nie wyśle do swojego multi pojedynku, o cokolwiek,
-nawet jeśli będzie mocno chciał to wyśle pojedynek o nic, multialarm sie nie włączy, nie poleci PW do GM o multi...
- I tak po co by wysyłał pojedynek do swojego multi ''o coś'' jeśli i tak go nie przyjmie, a narazi sie na GM...
We wszystkich przypadkach, jednak może wpadnąć w to noob, co dopiero raczkuje w tej grze.
Czyli na Nie,
Wg. mnie wystarczy sam filtr ''multialarm'',
a wiadomo?? Może obciązy serwer. ;)
@Do Pacito
Przeczytaj regulamin jesli cos popierasz lub nie to napisz dlaczego(uzyj argumentow)!!!
@do Master pl
To samo co na górze i nie podlizuj sie
A tearaz co ja mysle o tym:
Nie którzy chca stoczyc poja np. koledzy i wysle o wszystko a tam pisze za multi alarm i maja bana a oni by nawet sobie nic nie pomagali w Kasie/expie itd.
Wiec jestem na nie
Na NIE!!
No wlasnie...a jezeli ktos gra u kolegi?W kafejce?W szkole?
Np. mam kolege;] w domu nie ma intrnetu...i gra wszedzie doslownie...u mnie...w kafejce...w budzie...takze;/...
_________________ Chwilowy brak programu do grafiki ):
Na NIE!!
No wlasnie...a jezeli ktos gra u kolegi?W kafejce?W szkole?
Np. mam kolege;] w domu nie ma intrnetu...i gra wszedzie doslownie...u mnie...w kafejce...w budzie...takze;/...
To w takim razie byś miał napisane w prezentacji, że grasz u ciebie kolega itp.
GM i tak dowiedzie prawdy patrząc na logowania.
Na 100% nie loguję się u ciebie kolega codziennie o 23
Na 100% nie loguje się u ciebie kolega codziennie np: o 7 rano
Na 100% nie gra u ciebie kolega codziennie
Więc jak mówię GM sprawdzi wszystko