Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
historia medali
Autor Wiadomość
piteruss
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 78
Wysłany: 17-12-2007, 23:09   historia medali

Wielu (topowych) graczy umieszcza w profilu screeny medali które posiadali. Można by było w logach zrobić historię posiadanych medali - w zakładce rankng była by lista posiadanych medali, oraz okres w którym miał je gracz.

Phantom 
Użytkownik

Wysłany: 17-12-2007, 23:35   

Cytat:
Wielu (topowych) graczy umieszcza w profilu screeny medali które posiadali. Można by było w logach zrobić historię posiadanych medali - w zakładce rankng była by lista posiadanych medali, oraz okres w którym miał je gracz.

Ale co w tym złego, że umieszczają w profilach ?
Padła kiedyś podobna propozycja, by w zakładce "Rankingi" była dodatkowa kolumna "Najlepsze miejsce" i to chyba wydaje się bardziej ekonomiczne :)
Także pomysł dla mnie jest zbędny, jak by miało wejść coś takiego preferował bym tamtą opcję.

Sax 
Użytkownik

Level: 245
Wysłany: 17-12-2007, 23:40   

Nie ejst zle to i zaoszczedzilo miejsca w prezentacji.Byloby fajnie zoabczyc ile sie mialo medali w calej historii swojej postaci.Zdecydowanie na TAK

Bronkz 
Użytkownik

Nick: Sonny/Doherty
Level: 69
Wysłany: 17-12-2007, 23:41   

A ja jestem akurat za propozycją piterussa. Jak widzę te screeny i komentarze "mojie medaliki" to śmiać mi się chce. Historia dobra rzecz ;)
Ułatwienie dla tych, co lubią robić screeny.

PS. Ładnie pościki lecą ;) Marcin...

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 17-12-2007, 23:44   

Było już proponowane (przez Kactuzza jeśli sie nie mylę), choć na forum nie
ma już po tym śladu. Czemu nie weszło na TODO? Nie mam zielonego pojęcia,
bo wg mnie to dobry pomysł. Skończą się przechwałki beż pokrycia - wiele osób
po prostu pisze, że zdobyła taki, a taki medal. Screeny też łatwo podrobić ; >

piteruss napisał/a:
Można by było w logach zrobić historię posiadanych medali - w zakładce rankng była by lista posiadanych medali, oraz okres w którym miał je gracz

W przypadku medali za złoto i w ranking musiałaby to być ilość dni, przez jaką
utrzymywali medal. Przy spadku i powrocie na te samo miejsce, liczyło by dalej
- to chyba sprawiedliwe.

Phantom 
Użytkownik

Wysłany: 17-12-2007, 23:49   

Bronkz napisał/a:
A ja jestem akurat za propozycją piterussa. Jak widzę te screeny i komentarze "mojie medaliki" to śmiać mi się chce. Historia dobra rzecz ;)
Ułatwienie dla tych, co lubią robić screeny.

PS. Ładnie pościki lecą ;) Marcin...

To i tak nie zmieni za dużo, będą chcieli mieć w prezentacji to będą mieli i tego się nie zabroni.
Z czego ci się śmiać chcę ? z tego, że pokazują jakie medale osiągnęli bez przesady, może po prostu nie miałeś nigdy medalu za nic i dlatego cię zazdrość ściska jak mają. Mi one osobiście nie przeszkadzają, nie gram tu po to by patrzeć co mają gracze w prezentacjach ( bo szczerze mam to gdzieś) tylko dla siebie.
Można by było jeszcze zrobić tak (ale na to samo wyjdzie)
Obok tabel:
-Punkty rankingowe
-Punkty rankingowe zdobyte w ciągu 24 godzin
-itd.
dodać kolumnę z 3 medalami (złoty, srebrny, brązowy) i obok nich wartość ile razy się go uzyskało.

Bronkz 
Użytkownik

Nick: Sonny/Doherty
Level: 69
Wysłany: 17-12-2007, 23:54   

Oh Marcinku oszczędź sobie tych głupich komentarzy, że mi żal dupe ściska jak widze te medale :lol:
Po co piszesz kolejnego durnego posta? Wiem, teraz offtopuje ale zaraz coś napisze :P

No więc tak. Dla mnie wyglądało by to tak samo, jak w logach w zakładce Ranking :
*
-Ilość złotych medali za Rank zdobyte w ciągu 24h 3
-Ilość złotych medali za Doświadczenie zdobyte w ciagu 24h 5
itd.

W sumie daty chyba nie są potrzebne ;)

* przykład

Bart 
Użytkownik

Nick: Bart
Level: 300
Wysłany: 18-12-2007, 07:34   

W logach gracza ok, ale moim zdaniem lepiej by było dodać nową zakładkę "Medale". Tam by się pokazywały na liście medale jakie zdobyło się w ciągu grania tą postacią w mfo. Najpierw pokazywały by się złote medale, następnie srebrne i brązowe. Jestem na tak ;)

Zbawiciel99 
Użytkownik

Level: 77
Wysłany: 18-12-2007, 14:38   

Obok tabel:
-Punkty rankingowe
-Punkty rankingowe zdobyte w ciągu 24 godzin
-itd.
dodać kolumnę z 3 medalami (złoty, srebrny, brązowy) i obok nich wartość ile razy się go uzyskało.[/quote]

Zgadzam cie z tym to by był dobry pomysł

playcz 
Użytkownik

Nick: woseba11
Level: 999
Wysłany: 18-12-2007, 15:30   

Cytat:
Zgadzam cie z tym to by był dobry pomysł

Zanim coś napiszesz, przeczytaj regulamin

A co do pomysłu, jest okey, tylko przydało by się obok medali pokazywać datę, kiedy były przyznane

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

karbon38 
Użytkownik

Nick: Karbon38
Level: 103
Wysłany: 22-12-2007, 16:15   

Jest to dobry pomysł bo kazdy się chwali medaliami których nie zdobył a w pierwszym lepszym programie można zrobic że sie ma 5 medali złotych np; na 1 św i niektózi gracze mogą w to uwieżyć i bardzie szanować tego oszustaktóry to zrobił dla szpanu.

EeasT 
Użytkownik

Nick: Tajger
Level: 999
Wysłany: 25-12-2007, 19:43   

jestem za tak bo latwo podrobic to ze dostalo sie medal

NooB StaaT 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: NooB StaaT
Level: 75
Wysłany: 25-12-2007, 20:43   :p

fajny pomysl ale poprieram pomysl ze zrobieniem 3 kolumny:P

Shelldy 
Użytkownik

Nick: Kerr
Level: 85
Świat: 6
Wysłany: 25-12-2007, 23:59   Re: historia medali

piteruss napisał/a:

Może być. Tylko ten okres jest zbędny troszkę, ale ogólnie JESTEM ZA

Mistaken 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Mistaken
Level: 190
Wysłany: 28-12-2007, 22:49   

hmmm chyba to będzie mój pierwszy pościk na tym forum... a korzystam z niego już baaardzo długo :) po prostu tylko używałem forum do zdobywania informacji i trochę aby się pośmiać xD - to już koniec historii ;] czas skończyć offtopowanie ;D

tak więc co do pomysłu... jestem oczywiście ZA ;) tylko nie wiem czy dało by radę tak, aby pokazały się w spisie WSZYSTKIE zdobyte do tej pory medaliki(przed wcieleniem tego planu w życie), a co do spisu medali - wszystkich osobno wraz z datami... to było by troszkę bezsensu ponieważ niektórzy gracze mieli już tych medali 300-400 jak i nie więcej(wyobrażacie sobie ten spis z datami itp?!) ;) np. ja Mistaken'em na s3 zdobywałem medale już od pierwszych dni serva i chciałbym wiedzieć ile ich się nazbierało, bo ślepe strzelanie jest bezsensu ^^

podsumowując : powinna być osobna zakładka w logach gracza "Medale" i tam TYLKO ilość zdobytych złotych,srebrnych i brązowych medali- bez dat, godzin itp. ;)

hmmm można by też do rzucić coś typu: Rekord w postaci ilości uzyskanych medali w jednym dniu i TYLKO w tedy była by datka + mały spis:
1. za co otrzymane zostały medale
2. ilość uzyskanych medali
3. jakie kolory :mrgreen:

Pozdrawiam ^^ :twisted: Mistaken :twisted:

~ gracz z Dofusa ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi