jak mozna zobaczyc w rankingu wysoko sa graczy ktorzy masowo unikaja walk walcza tylko z 1 profesja czy stoja z lv i ciesza sie wysokim rankiem nie dajac szanse zaistniec innym.dlatego wymyslilem system ktory zmusi graczy do walk i wysoko w ranku beda tylko ci co sa aktywni i sporo walcza.
1.Gracze z przedzialem 10-50 lv musza nabic 1 lv wciagu tygodnia inaczej ich rank spadnie po tygodniu o 5%
Gracze w przedziale 51-100 musza w ciagu 2 tyg nabic 1 lv inaczej ich ranking spadnie o 5%
Gracze w przedziale 101-150 gracz w ciagu 1 miesiaca musi nabic 1 lv
itd...
2.Jesli gracz zawalczy 3 razy pod rzad z jakams profesja np wojem to bedzi otrzymywal za wygrana taki sam rank jak teraz ale jesli 4 raz zawalczy i wygra to zdobedzie o 5% mniejszy rank niz zazwyczaj i za 5 razem juz otrzyma tylko 1 % z tego co otrzymywal za 1 walke z ta profesja i w kolejnych walkach z ta sama profesja bedzie otrzymywal 1%.zeby znow otrzymywac tyle % ranku ile na pocatku po wygranej walce bedzie musial zawalczyc z magiem 3 razy nie koniecznie pod zad .
Ranking zostal zrobiony bysmy widzieli najlepszego gracza w pvp w grze a czy mozna go nazwac 40 lv ktory sobie zrobi jakiego anty i kosi z latwosci na tym lv graczy bo o walke z innymi nie jest trudno.Dzieki temu bysmy widzieli w rankingu graczy w wiekszosci walczacymi z wszystkimi a nie tylko 1 profesja bo np. antywoja 1 w rankingu z 101lv z latowosci polozy kazdy z 98lv mag czy taki zasluguje na 1 miejsce w rankingu.
wszelkie sugestie mile widziane
2 pomysl odnosnie rankingu:
1.Gracz zapisuje sie do jakiej grupy rankingowej zapisuje sie na stale do wyboru by mial
ranking antywojow
antymagow
hybryd
speederow itd
w walkach miedzy graczami z 2 osobnych rankingow zaden by punktow rankingowych by niezyskal punktow rankingowych.w przypadku graczy ktory by niemial przydzielonej grupy to tez by nikt punktow nie zyskal
2.ranking na podstawie przedialow lv takich jak w turnieju
wszelkie sugestie takze mile widziane do 2 pomyslu
Ty się lecz człowieku , wiesz ile tacy gracze kładą wysiłku w walki co , mi dojście do top 100 zajęło z 4 miechy , i przez to ze zbieram np Golda mam tracić tak ciężko zarobiony rank , bo jakis koleś chce zaistnieć ? ogóle co rozumiesz przez
risse napisał/a:
rankiem nie dajac szanse zaistniec innym.dlatego wymyslilem system ktory
Ty wiesz co piszesz ? a co do walk z jedna profesja to tylko tak można dojść najwyżej a to czy ktoś dojdzie na szczyt walka z ,, jedna profesją " to nie twój interes
a jak chcesz zabłysnąć to sam doić do top 100 bez niczyjej pomocy
1. Za bardzo skomplikowane. To jego sprawa czy chce sobie stać z tym poziomem czy nie. Jeżeli wprowadzono by że po 4 walce z wojem/magiem by się traciło to też beznadziejne. Każdy gra jak chce. Nie możesz im tego zabronić. Załóżmy że nawet hybryda walczy z wojem i magiem. Akurat wygrała już 3 razy z wojem z rzędu i są następni wojowie do walki. No i co? Nie może?
risse napisał/a:
Ranking zostal zrobiony bysmy widzieli najlepszego gracza w pvp w grze a czy mozna go nazwac 40 lv ktory sobie zrobi jakiego anty i kosi z latwosci na tym lv graczy bo o walke z innymi nie jest trudno.
No i ma fajnie.
2. Hmm... A kto by wchodził do takich rankingów? Po co? Żeby każdy znam jego styl grania?
Pomysły beznadziejne a ten pierwszy to oprócz tego skomplikowany na tyle że nikt by się nie połapał.
Ja nie jestem za żadnym z tych wariantów, powód ???
Gra anty bardzo się opyla w pvp ale za to w fabule może sprawiać kłopoty, przez co jest trochę trudniejszą do prowadzenia postacią, tak więc rank ma wynagradzać trudy tych wysiłków.
A czy gdybyś ty miał 43k ranka narażałbyś się na jego stratę ??? Nie sądzę, nie możesz zmusić nikogo do walk z innymi, ja nie jestem anty ale dobrze ich rozumiem i jestem po ich stronie, a ty zapewne ubolewasz, że nie idzie ci tak dobrze jak im.
Większość tego typu pomysłów opiera się na rozżaleniu słabszych gracz, którym nie idzie tak jakby chcieli.
Jeżeli ktoś chce być dobry musi na to długo pracować a nie wchodzić na mf na 10 min dziennie
1. Każdy dobry gracz nawet anty dorobił się własną pracą. Myślę, że jesteś po prostu zazdrosny, że nie umiesz zrobić b.dobrego anty na byle jakim poziomie. Zostawmy postacie anty w spokoju (tak jak pisałem), masz coś do anty ?, przegrywasz ? to sam sie zrób anty.
risse napisał/a:
1.Gracze z przedzialem 10-50 lv musza nabic 1 lv wciagu tygodnia inaczej ich rank spadnie po tygodniu o 5%
Gracze w przedziale 51-100 musza w ciagu 2 tyg nabic 1 lv inaczej ich ranking spadnie o 5%
Gracze w przedziale 101-150 gracz w ciagu 1 miesiaca musi nabic 1 lv
itd...
To jest całkowicie bez sensu...
risse napisał/a:
2.Jesli gracz zawalczy 3 razy pod rzad z jakams profesja np wojem to bedzi otrzymywal za wygrana taki sam rank jak teraz ale jesli 4 raz zawalczy i wygra to zdobedzie o 5% mniejszy rank niz zazwyczaj i za 5 razem juz otrzyma tylko 1 % z tego co otrzymywal za 1 walke z ta profesja i w kolejnych walkach z ta sama profesja bedzie otrzymywal 1%.zeby znow otrzymywac tyle % ranku ile na pocatku po wygranej walce bedzie musial zawalczyc z magiem 3 razy nie koniecznie pod zad .
O tak pięknie wymyśliłeś by wszystkich dobrych graczy, którzy potrafią zrobić naprawdę dobrą postać (nie ważne na jakim lvl'u) wywalić z rankingu najlepszych...
risse napisał/a:
Ranking zostal zrobiony bysmy widzieli najlepszego gracza w pvp w grze a czy mozna go nazwac 40 lv ktory sobie zrobi jakiego anty i kosi z latwosci na tym lv graczy bo o walke z innymi nie jest trudno.Dzieki temu bysmy widzieli w rankingu graczy w wiekszosci walczacymi z wszystkimi a nie tylko 1 profesja bo np. antywoja 1 w rankingu z 101lv z latowosci polozy kazdy z 98lv mag czy taki zasluguje na 1 miejsce w rankingu.
Oczywiście, że możemy go nazwać najlepszym, jest to jego zasługa i chyba nawet nie wiesz ile czasy trzeba na to poświęcić. No i powiedz co z tego, że każdy mag mógłby go położyć ? zrobił b.dobrą postać anty i b.trudną do pokonania i za to mu się należy najlepsze miejsce. Jak ci nie pasuję to spróbuj go złapać i będziesz zadowolony.
Oczywiście moja opinia jest jak najbardziej negatywna co do tego pomysłu.
2.
risse napisał/a:
1.Gracz zapisuje sie do jakiej grupy rankingowej zapisuje sie na stale do wyboru by mial
ranking antywojow
antymagow
hybryd
speederow itd
w walkach miedzy graczami z 2 osobnych rankingow zaden by punktow rankingowych by niezyskal punktow rankingowych.w przypadku graczy ktory by niemial przydzielonej grupy to tez by nikt punktow nie zyskal
To by było bezsensu, dzielić jeszcze turniej na anty, szczęściarzy itd.
Także opinia negatywna.
nie siedze 10min a najwyzej w rankingu bylem 17 i to hybrydka jestem pewniem ze bym byl teraz w pierwszej 5 gdybym stworzyl na jakims swiecie konto i na 50 lv jako anty lal. tacy gracze nie zasluguja na tak wyokie miejsce.
H4nteR tacy gracze to procz czasu zadnych inych umiejetnosci nieposidaja ty sobe siedz caly dzien anty bo napewno masz anty i stukaj ten rankig.teraz to ranking jest dla anty takich jak ty co dupa juz do krzeszla przylegla od siedzenia i leczyc to ty sie powines bo za duzo czasu siedziesz
[ Dodano: 31-12-2007, 12:54 ]
2.
risse napisał/a:
ranking antywojow
antymagow
hybryd
speederow itd
To by było bezsensu, dzielić jeszcze turniej na anty, szczęściarzy itd.
Także opinia negatywna.[/quote]
zle mnie tu zrozumiales nie chodzi mi o turnieje tylko zeby ranking zostal podzielony na takiej zasadzie niech anty konkuruja z inymi anty przynajmiej kazdy by mial sprawiedliwie bo teraz anty ma przewage atko speederzy hybrdy mialy by swoj ranking y byli by zadowoleni
zle mnie tu zrozumiales nie chodzi mi o turnieje tylko zeby ranking zostal podzielony na takiej zasadzie niech anty konkuruja z inymi anty przynajmiej kazdy by mial sprawiedliwie bo teraz anty ma przewage atko speederzy hybrdy mialy by swoj ranking y byli by zadowoleni
Przesada, może dzielić jeszcze ranking na lvl'e ?
Ranking jest ogólny z całego świata i tak powinno zostać.
Widzę, że wasze pomysły nie są po to by rozwijać i podwyższyć rangę grywalności, tylko, żeby było dobrze osobie dającej propozycję.
A wiesz że Ci się ostrzeżenie teraz powinno nadać?
Z tego co mówisz wynika że nie możesz się z tym pogodzić że jakiś anty cię rozwala. Marcin mówi że przegrywasz z anty to zrób się na niego a nie pisz zbędnych tematów z zazdrością o lepszych! Każdy gracz zasługuje na top 10 jeżeli pracuje ciężko i potrafi grać na ranking. Z pewnością nikt nie pozwoliłby aby twoja propozycja zmieniła to że każdy chce grać tak jak chce.
Ciesz się że ty nie masz problemów z uzależnieniem ale nie wtykaj innym obrażając ich o to że niby siedzą cały czas przy kompie.
Profesja: Wojownik
Level: 1
Wysłany: 31-12-2007, 13:06
"za zadnym(napisz dlaczego) "
Dlaczego ? Ty myślałeś co piszesz ?
1. To totalna głupota. Nie wiem, to że ty jesteś maniakiem i siedzisz ciągle przed MF nie znaczy że inni też tak chcą. A jak nie chcą ? To co, tracą rank ?
Profesja: Wojownik
Nick: Got Of War
Wysłany: 31-12-2007, 13:35
Nie będę mówił ze nie wiesz co piszesz, bo to już jest napisane
za zadnym(napisz dlaczego)
1. A co z graczami, którym się zwyczajnie nie chce/nie mogą przez jakiś czas grać w MF? Mogą przykładowo nie grać przez pół roku (ja tak miałem) i przez to że nie grają mają tracić ciężko zarabiany rank? Pomyśl o ludziach, którzy nie są uzależnieni!
2. Nie będę walczył z graczami, którzy podają się za jeden typ, a tak naprawdę nim nie są, a zresztą kto poda jakim typem jest, skoro w tym że jego staty są w 100% tajemnicą tkwi jego siła? I tak poza tym mało osób będzie patrzyło na te rankingi.
Pierwszy dlatego, że chodzi o to żeby wywalić anty... Sam jestem hybrydą i nie walczę, więc mnie rank nie obchodzi, ale będąc anty wcale nie jest tak łatwo... Siedzieć pod miastem spokojnie nie można, a jeśli będąc antywojem wyślesz pojedynek do woja to i tak ci go odrzuci.
2 Totalna porażka... w grupie antywojów by byli sami magowie, w grupie antymagów sami wojowie, a w grupie hybryd hiterzy.
Nie można nikogo zmuszać do walki. Ranking można bić wcale nie
walcząc z graczami z TOP. Więc zabieranie rankingu za przerwy w
walkach odpada.
Co do drugiego pomysłu. Odwieczny problem, oznaczenia 'klas' postaci. Bo właśnie
w ten sposób powinno być to przydzielane - wybór nie powinien należeć do gracza z
oczywistych względów. Nie sądzę aby to był dobry pomysł, biorąc pod uwagę sprzeciw
w temacie o oznaczeniu anty bądź dokładniejszym przedstawieniu ilości wygranych /
przegranych z wojami, jak i magami walk.
Także wg mnie oba pomysły nie nadają się.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem