Profesja: Wojownik
Nick: Yon
Level: 155
Świat: 3
Wysłany: 29-12-2007, 15:43 Arena w Kurthus
Propozycja ta dotyczy wprowadzenia areny w Kurthus, w której można by było przeprowadzić symulację walk z potworami, które pojawiają się na Wyspie z ptero i bagiennym (zapomniałem nazwy więc pozostańmy przy terminie Wyspa). Nie jest to jakiśtam mój bezpodstawny wymysł... Chodzi o to, że jak wiemy dostęp tam kosztuje (chyba że uda się za pierwszym razem zrobić wszystko). Często więc gracz zastanawia się poważnie czy opłaca się tam wybierać na danym poziomie... Bo w gruncie rzeczy problemem na wyspie jest przetrwanie walk z samymi potworami, a bossowie to pestki.
W związku z tym uważam że powinna być dostępna arena na której można byłoby sprawdzić jak nam idzie na chwilę obecną z danym potworem, czy jesteśmy w stanie pokonać 4 etc. Podobnie jest w Devos, zanim zagłębię się w podziemia mogę sprawdzić jak mi idzie z Żywiołakiem Ziemi czy Hobgoblinem....
a co z adrenalinką!?
taka wycieczka musi być przemyślana, zresztą symulacja niewiele da - bywa że w danej lokacji pokonam 4 potworki, a za chwilę ubiją mnie 2....
Hm... Pomysł sam w sobie dobry. Dobrze by było gdyby się pojawił wraz z pomysłem Zygi który jest już na TODO żeby walczyć różnymi potworami na arenie. Wtedy możemy sprawdzić jak sobie poradzimy walcząc z Tyranozaurem np i Żywiołakiem Ziemi Wielkim.
Wysłany: 29-12-2007, 15:57
hehe no tak, zgadza się... ale tak mam przynajmniej jakiekolwiek pojęcie co mnie tam może czekać.. a na chwilę obecną nie wiadomo.. mogę wygrać bez problemu, a mogę dostać z hita i krzyżyk na drogę... wiem że wszyscy mają tak samo, nie tylko ja... ale jednak postanowiłem wyjść z takim pomysłem
DOWN
Największą kasę mają gracze którzy są już daaaaawno po Wysepce
Niby pomysł nie jest taki zły, ale wielu GMów narzeka na zbyt dużą liczbę golda posiadanego przez graczy a wyspa jest miejscem do tego aby tej kasy nam ubyło ^^ a taka arenka by to wszystko popsuła
Jak ja widzę te propozycje:
-Przekazywanie złota, rzeczy, etc.
-Szybsze ładowanie ruchów
-Darmowe mfy
to naprawdę zbiera się na wymiociny.
Jak już dajemy pomysł to nie myślmy tylko o sobie bo właśnie nie chodzi o to, ważne by był korzystny dla wszystkich no i oczywiście podwyższał popularność gry i by się naprawdę lepiej grało.
No i oczywiście muszę być na nie co do tego pomysłu.
Wysłany: 29-12-2007, 19:06
Marcin napisał/a:
Jak już dajemy pomysł to nie myślmy tylko o sobie bo właśnie nie chodzi o to, ważne by był korzystny dla wszystkich no i oczywiście podwyższał popularność gry i by się naprawdę lepiej grało.
W tym sęk, że nie myślę tu tylko o sobie. Zauważ że z areny nie korzysta prawie nikt, bo i po co. To ożywiłoby napewno korzystanie z tej opcji gry. A tak wogóle, to wydaje Ci się że większość graczy popatrzy negatywnie na to że może zaoszczędzić kilka milionów, zamiast wrzucać je parę razy za przelot balonem?
A tak wogóle, to wydaje Ci się że większość graczy popatrzy negatywnie na to że może zaoszczędzić kilka milionów, zamiast wrzucać je parę razy za przelot balonem?
Ja jakoś sobie poradziłem i myślę, że każdy z czasem sobie poradzi. Trzeba dobrze dysponować złotem i umiejętnie go zdobywać.
Tyranozaury są (może były) na arenie w scythe... ale patrz ile ludzi sobie poradziło bez areny (ja np. wydałem na te podróże ok. 10kk). Myśle że nie jest to tak bardzo potrzebne
Co do Areny to taki sobie , pomysł będąc Hybryda mająca dobre Eq [ po trochei w tą i 2 obronę ] nie masz sie czego bać , a jeżeli Cie zabiją stworki to znaczy ze albo złe eq albo za mały lv I wszystko ale z drugiej strony to dobry pomysł bo w końcu za 1 mln można coś kupić a jeżeli będę miał dedac to wole Golda wydać na np Eq
A ja sobie tak myślę czasami czy pokonam razem w jednej walce np.: 2 Tyranozaury i 2 Gigantyczne Jaszczurki, a tego się nie da sprawdzić na Arenie. Można by też to wprowadzić. A co do tej Areny w Kurthus to może być, ale jest to zbędne.
Plusem jest to,że możemy się przekonać tak naprawdę na co nas stać i na ile jesteśmy silni aby zdziałać coś na wyspie ...
Minus to brak niespodzianek związanych z siłą potworów
Ja to nie robilem czegos takiego poprostu szedlem tam i jak trcilem ten 1 mln to szybko zarabialem peniadze i znow tam szedlem a lvl szybko sie nabijal.Za bardzo chcecie ulatwic sobie gre.JAk wczensiej przed ta wyspa gadlai garcze ze za duzo sie ma kasy i trzeba zroibc cos z tym to jak Amdini zroibli to tez zle bo za duzo trzeba placic aby wejc tam na wysope