pvp wygląda teraz tak: przegra się walkę z przeciwnikiem na dowolnym lvl-u i traci się expa itp. - no trudno taki los ;p wygra się walkę z równym / wyzszym lvl-em - się zyskuje kosztem innego - prawo zwyciężcy za walke z niższym lvl-em mamy kase i ew. eq ale poszkodowany nie traci expa
ale czemu jak się zjedzie czache na dowolnym (nawet równym czy wyższym) lvl-u to ona nie traci expa? zwyciężca móglby nawet tego expa otrzymać bo przyczynil się do pozbycia się szkodnika z gry taka czacha to tylko uprzykrza życie niższym lvl-om (teraz wprawdzie mniej bo nie traca oni expa ) więc czemu ma miec praktycznie uprzywilejowaną pozycję? mam nawet do tego przykład: mój brat zaatakował czache na równym lvl-u i nie dostał za nią expa może warto tak zrobić że czachy traca wszystko (no oprócz ranku)?
ps. jeśli się mylę z tym expem to sorry za niepotrzebny temat
Ogółem czacha ma 2 zastosowania na różnych światach.
Na 1 i 2 świcie istnieje po to by zdobyć medal za niesprawiedliwe ataki, bądź ktoś lubi lać słabych.
Natomiast na 3 świcie służy także by zdobyć medal, ale przy okazji możemy na niej zbić doświadczenie ( jest to legalne na 3ś.), ale także taka czacha zdobywa kolejny medal za wygrane walki.
Także gracz zostając czachą kieruję się tymi wskazówkami.
Z tego co wiem czacha traci dośw. po przegranej (nie ważne z jakim lvl'em) walce, natomiast my możemy zyskać dowolny przedmiot bądź złoto.
Czy twój pomysł jest trafny ? - wydaje mi się, że i tak i nie.
W sumie to czacha ma cierpieć gdy ją się zabije i powinno tak zostać, a my natomiast zdobywamy wygraną walkę, trochę złota i czasami jakiś przedmiot...
Czy to nie wspaniałe
Hmmm... ja tam 8 czahą zabiłem 14 lvl No i expa nie było wypadło chyba 37G (majątek).
Widocznie była słaba, i posiadała mało kasy.
Teraz Wprowadzono nowy podział ataku :
Aktualności napisał/a:
- poniżej 5 poziomu - atak niedostępny
- od 5 do 9 poziomu można atakować jedynie graczy o takim samym poziomie
- od 10 do 19 poziomu przedział ataku wynosi +/- 1
- od 21 do 29 poziomu przedział ataku wynosi +/- 2
- od 30 do 59 poziomu przedział ataku wynosi +/- 3
- od 60 do 99 poziomu przedział ataku wynosi +/- 4
- od 100 do 149 poziomu przedział ataku wynosi +/- 5
- powyżej 150 poziomu przedział ataku wynosi +/- 6
I liczebność czach na mniejszych lvl'ach nie powinna być już tak duża, krótko mówiąc może się powoli zmniejszać.
Corso napisał/a:
Czahy są po to by mieć jak zarabiać nie wbijając lvl'a
Z jednej strony tak, wpada ci złoto, ale dośw. nie dostajesz, z drugiej strony są ci co narzekają, że z czach nie leci dośw.
No i co teraz zrobić :573:
Oj jest dobrze jak jest i tak nigdy nie wycofa się głupich dzieci z tej gry nawet żeby wprowadzić setki przeszkód ich to będzie bardziej podniecać do wykombinowania nowych metod
_________________ www.kamilpzmc.jun.pl - MojeForum zapraszam tam znajdziesz wszystko
No właśnie. Teraz stracimy tylko złoto po walce z czaszką. A że ataki czaszkowiczów zdarzają się najczęściej na niskich poziomach (7 - 25) strata złota dużo wynosić nie będzie.
Odpuśćmy im. Zaproponowane przez Ciebie utrudnienie jest takie sobie.