Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:32
Prawie jak na TODO
Autor Wiadomość
JYN 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: JYN
Level: 250
Wysłany: 09-01-2008, 10:55   Prawie jak na TODO

Chodzi mi dokładnie o to żeby stworzyć listę o nazwie np. "Prawie ja na TODO"(ale może być inna)
Dlaczego chciałbym taka listę zobaczyć bo propozycje które są dobre, bardzo dobre, a nawet świetne po czasie są zapominane i nie są wprowadzane do gry ani nawet na listę TODO. Taka lista powinna być w "Ważne tematy " i edytowana przez modów propozycji - zrozumiałe czemu xD .
Jak by miała wyglądać to najlepiej zrobić coś takiego
_______________________________________________________________________________________
1) Nazwa tematu (nadana przez gracza bądź poprawiona przez Moda) link do tematu
Krótki opis streszczony przez jakiegoś Moderatora.
Ocena końcowa przez poszczególne osoby i graczy (patrz legenda) 8/10 - 8/10 - 7/10 - 12 za, 1 przeciw
_______________________________________________________________________________________
2) Nazwa tematu (nadana przez gracza bądź poprawiona przez Moda) link do tematu itd...
legenda:
• ADIHC1
• Pitazboras
• Crypton
• Gracze

ewentualnie
• Admin ...
• Inni Modowie ...

I teraz tak przy ocenie Moderatorów ważne było by ich zdanie i oceniali by temat od 1 do 10. Jeżeli chodzi o ocenę graczy dobrym rozwiązaniem wydaje mi się zliczenie postów ile w danym temacie osób było za(TAK) a ile przeciw(NIE).

Czemu taka lista miał by się przysłużyć. Prostą sprawą jest że Admini nie odwiedzają forum zbyt często, a tym bardziej nie przeglądają wszystkich postów, ale jeśli mieli by dział propozycje w jednym temacie może łatwiej było by im tam zaglądnąć i przejrzeć (łatwiej przeglądnąć jeden temat niż 100 innych z której 50% się powtarza a 30% jest po prostu bez sensu)

Ja sądzę że taka lista powinna wejść nawet z takiego powodu że same propozycje maja 9 stron i w każdej z nich jest po kilka dobrych propozycji, które są zapominane lub już są zapomniane.

[Prosił bym tylko o wypowiedź MODERATORÓW bo to głównie o ich czas chodzi.]
Szczególnie proszę o wypowiedź ADIHC1, Pitazboras i Crypton oraz Modów z innych działów jeśli chcą.
Temat wydaje mi się warty dyskusji bo taka lista mogła by się bardo przysłużyć samym Adminom(łatwiej przeglądać propozycje i wybierać pomysły które potem można wprowadzić do gry), a co za tym idzie i graczom(więcej pomysłów wprowadzanych i gra staje się coraz lepsza) ;]

PS: To wszystko nie musi wyglądać dokładnie tak jak przedstawiłem - to tylko moja wizja i może ulec zmianie.

Zyga 
Użytkownik Roku 2007!

Nick: Andachiel
Level: 199
Wysłany: 09-01-2008, 11:07   

https://forum.mfo2.pl/viewforum.php?f=40 <- Tutaj masz wszystkie te ważniejsze tematy, zastanów sie 3 razy zanim coś napiszesz.
Ten temat-propozycja powinien być w dziale "forum".

Cytat:
Prostą sprawą jest że Admini nie odwiedzają forum zbyt często

Tomi uważa że adminem nie jest, zresztą nawet gdyby był to jest tu pewnie częściej niż ty ;]

Cytat:
Ja sądzę że taka lista powinna wejść nawet z takiego powodu że same propozycje maja 9 stron i w każdej z nich jest po kilka dobrych propozycji, które są zapominane lub już są zapomniane.

Achaaa... czyli jak temat się nie zapomni to się zapomni? Taakk? ^^
Dużo moich tematów z propozycjami zostało pousuwanych, był na tym forum taki jeden...
Wielki Przedwieczny któremu wszystko się nie podobało, nawet moje tematy ; ]

[ Dodano: 09-01-2008, 11:07 ]
https://forum.mfo2.pl/viewforum.php?f=40 <- Tutaj masz wszystkie te ważniejsze tematy, zastanów sie 3 razy zanim coś napiszesz.

Cytat:

Tomi uważa że adminem nie jest, zresztą nawet gdyby był to jest tu pewnie częściej niż ty ;]

Cytat:

Achaaa... czyli jak temat się nie zapomni to się zapomni? Taakk? ^^
Dużo moich tematów z propozycjami zostało pousuwanych, był na tym forum taki jeden...
Wielki Przedwieczny któremu wszystko się nie podobało, nawet moje tematy ; ]

"proszę o wypowiedź ADIHC1, Pitazboras i Crypton oraz Modów z innych działów jeśli chcą."
Poczułem się dyskryminowany ; <

JYN 
Użytkownik

Nick: JYN
Level: 250
Wysłany: 09-01-2008, 11:34   

Zyga napisał/a:

Ja o tym wiem ale i tak jest tam kilka tematów(17) a na zwykłej liście było by przejrzyściej nie sądzisz? A poza tym niektóre z tych tematów są rozległe i łatwiej jest przeglądnąć "propozycję - krótki opis i ocenę co sądzą o tym Moderatorzy tematu" niż cały temat.
A co do miejsca umieszczenia to się nad tym chwilę zastanawiałem i postanowiłem to tutaj umieścić ponieważ to się tyczy tego działu i właściwie to też propozycja. Ale gdyby coś to można przenieść.

Zyga napisał/a:
Cytat:

O tym wiem. Mój błąd.

Zyga napisał/a:

Cytat:

Achaaa... czyli jak temat się nie zapomni to się zapomni? Taakk? ^^...

tutaj chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi.

Zyga napisał/a:
"proszę o wypowiedź ADIHC1, Pitazboras i Crypton oraz Modów z innych działów jeśli chcą."
Poczułem się dyskryminowany ; <

Uwierz nie miałem na myśli nikogo z dyskryminować;] poza tym napisałem "Modów z innych działów jeśli chcą." więc w czym problem o Tobie też tutaj mowa ;p Poza tym nie wykluczyłem wypowiedzi innych. Każdy może się wypowiedzieć. Mi po prostu chodziło żeby się wymienione osoby wypowiedziały jeśli mają coś do powiedzenia :)

PS: Ta lista mogła by być w archiwum propozycji zawsze by się to łatwiej przeglądało, no ale...

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 09-01-2008, 13:50   

Zyga napisał/a:

Nie mylmy pojęć. Tam trafiają tematy, z których propozycje (lub choć część)
trafiła już na listę TODO. Lądują tam z powodu incydentu zniknięcia tematu o
rankingu drużynowym, autorstwa Aldariona - tam są bezpieczne i nikt ich
przypadkowo nie usunie.

Wracając do tematu. Już Kozak ostatnio o tym wspominał. I tłumaczyłem brak
takiego działu/tematu tym, że dobre pomysły (a co za tym idzie - tematy) są
obszerniejsze i zauważalne w dziale już na pierwszy rzut oka - i wydaje mi się,
że Tomi świetnie wie o ich istnieniu. Czy jest sens robienia tego? Jeśli Tomiemu
miałoby to ułatwić sprawę, to można by spróbować.

Także może poczekajmy na wypowiedź Tomiego.

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 09-01-2008, 20:27   

Skoro zostałem poproszony o wypowiedź, to się wypowiem, chociaż nie mam za dużo do dodania.

Cytat:
Także może poczekajmy na wypowiedź Tomiego.

Otóż to. Jeśli ma to pomóc Tomiemu czy Jackowi, to oczywiście jestem za wprowadzeniem tego rozwiązania, bo dla mnie to żaden problem od czasu do czasu dopisać coś do jakiegoś tematu. Z drugiej strony jeśli to im nie pomoże, to po co to wprowadzać? Tak więc nie ma co pisać - czekajmy na wypowiedź kogoś z administracji :)

Tomi
Prawie Admin

Profesja: Mag
Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 09-01-2008, 22:01   

Taki temat może się przydać - z rozsądnymi propozycjami, które miały by szanse być zrealizowane. Staram się przeglądać na bieżąco propozycje i wyłapywać co ciekawsze, ale zawsze coś mogę przeoczyć + jak akurat jest robiona aktualizacja to z takiej listy jakieś drobnostki mogą wejść poza kolejnością do realizacji.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 09-01-2008, 22:05   

Skoro wszystko jasne, to później się tym zajmę. Przykleję odpowiedni
temat (zamknięty) i moderatorzy Propozycji będą się tym zajmować.

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 09-01-2008, 22:06   

Ja bym jednak odpuścił sobie to wycenianie w punktach ...
Lepiej by było, gdybyśmy wypisywali zalety i wady danego
pomysłu oraz krótki opis, jak już zostało wcześniej wspomniane.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 09-01-2008, 22:10   

Nie no jasne, że wystarczy link do tematu, wraz z
krótkim opisem, bez większego kombinowania.

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 10-01-2008, 11:18   

ADIHC1 napisał/a:
Skoro wszystko jasne, to później się tym zajmę. Przykleję odpowiedni
temat (zamknięty) i moderatorzy Propozycji będą się tym zajmować.

Jeszcze jedno ... nie lepiej byłoby aby została stworzona
podkategoria gdzie ciekawsze tematy byłyby tam przenoszone?

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 10-01-2008, 14:05   

Kolejna? Wrzucanie pomysłu do przyklejonego tematu, plus przeniesienie tematu z propozycją do podfora? Sam nie wiem. Wg mnie wystarczy krótka charakterystyka propozycji w przyklejonym temacie, a sam temat (z propozycją) jest zbędny - jeśli pomysł jest dobry, to zazwyczaj dyskusja jest zbędna. Przy tych bardziej kontrowersyjnych zazwyczaj dyskusja jest o wiele dłuższa i są wystarczająco widoczne. Poza tym nikt ich usuwać nie będzie, już chyba nauczyliśmy się odpowiednio tu zamiatać. A sam przyklejony temat z propozycjami i linkami będzie wystarczająco pomocny Tomiemu - w końcu to dla niego, a nie dla userów.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi