Profesja: Wojownik
Level: 97
Wysłany: 08-01-2008, 21:59
Chyba nie wiecie za bardzo o co mi chodzi z tym targiem. Otoz kiedy wystawiacie jakas rzecz zalozmy o 9 a ser jest niedostepny 24 h i to tylko starata golda za wystawienie. Chodzi mi o to ze tyle ile nie ma serwera to tyle powinny sie aukcje przesuwac zeby ktos mogl kupic rzecz ktora wystawiles .
Chyba nie wiecie za bardzo o co mi chodzi z tym targiem. Otoz kiedy wystawiacie jakas rzecz zalozmy o 9 a ser jest niedostepny 24 h i to tylko starata golda za wystawienie. Chodzi mi o to ze tyle ile nie ma serwera to tyle powinny sie aukcje przesuwac zeby ktos mogl kupic rzecz ktora wystawiles .
Dokładnie cię zrozumiałem.
Serw, rzadko ale to bardzo rzadko pada na 24 godz. Jak raz padnie a ty wystawisz coś i stracisz złoto za wystawienie możesz to przyjąć, że nikt tego nie kupił i po sprawie.
Nie wiedzę żadnego głębszego sensu by to miało być wprowadzone.
Zdecydowanie przesadzasz .Ostatnio serw 2 padł 20+ grudnia i był to jedyna taka dluzsza przerwa bodajze 1dzien .A tak to w ostatnich miesiach serw nie dzialalal sporadycznie i to nie caly dzien ,a kilka h.A pozatym nie przesadzajmy, az tak duzo złota nie tracisz ze niemogłbys tego odrobic.A ten pomysł mógłby nie potrzebnie utrudzic Adminow.A co do kwesti postaci na mapie to dobry pomysł bo jednak w walce mozemy duzo wiecej stracic(Osobiscie mi sie takie cus nie zdazyło) .Pozdro
Mam 127 lvl wiec wiem cos o tym .Ale chyba nie wysatwiasz za wiecej niz 10 mln przynajmniej ja tak robie wole chociaz jest wiecej warty bo mnie trace za podatek,a wiec tez tobie tak radze bo lepiej wystawic za mnie a na dłuzej.A pozatym stracisz przytym jakies 500k a to jest do odrobienia za niecale ruchy na twoim lvlu./zamknijcie temat bo chyba juz nic wiecej nie jest do powiedzenia.
Jak dla mnie propozycja nie jest do zrealizowania,
bo awarie serwera nie są zaplanowaną czynnością.
Ale jest inne rozwiązanie ...
Admin w razie dłuższej 'przerwy' mógłby
przywracać dane sprzed ostatniego zapisu
serwera która jest około 4 w nocy.
Wreszcie ktoś tu trzeźwo myśli - skoro serwer pada to niby jak ma "coś robić".
Przywrócenie danych to jakieś rozwiązanie, ale ma to sens tylko w naprawdę ekstremalnych przypadkach typu utrata danych - bo to przecież nie zajmuje 5 minut.