Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:32
całkowite zlikwidowanie czach/ograniczenie poziomu
Autor Wiadomość
Damian89 
Użytkownik

Nick: Lord_Damian89
Level: 19
Wysłany: 02-02-2008, 20:05   całkowite zlikwidowanie czach/ograniczenie poziomu

Tym razem przeczytałem regulamin i takiego tematu nie zakazano.

Chodzi mi o to żeby całkowicie zlikwidować czachę.Skoro w zakładce gracz pisze mi że mogę atakować osoby od 28-36lvl to tak powinno być.Bez żadnych czaszek.Przecież 2 poziomy niżej nie oznaczają,że z tym graczem wygramy.

Jeśli się nie podoba to ograniczcie poziomy.Mając 34lvl pisze mi ze moge atakować osoby od 28-36lvl.Więc zróbcie,aby mogłem atakować od 34-36lvl.Zapewne bedzie jakies ALE i sie to nie przyjmnie.Jednak spróbować można.

Pitazboras 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 220
Wysłany: 02-02-2008, 20:12   

Damian89 napisał/a:
Skoro w zakładce gracz pisze mi że mogę atakować osoby od 28-36lvl to tak powinno być.

A nie jest?

Damian89 napisał/a:
Więc zróbcie,aby mogłem atakować od 34-36lvl.

To nie jest dobre rozwiązanie. Jeśli ktoś atakuje ciebie, to powinieneś mieć możliwość również go zaatakować. Przy twojej propozycji gracz X może zaatakować gracza Y, ale Y nie może zaatakować Xa.

Damian89 
Użytkownik

Wysłany: 02-02-2008, 20:26   

Pitazboras napisał/a:
Przy twojej propozycji gracz X może zaatakować gracza Y, ale Y nie może zaatakować Xa.

No,ale gdy gracz Y zaatakuje gracza X to wtedy Y moze dostać czache i bedą go atakować gracze o dowolnym lvl i kicha :(

Bart 
Użytkownik

Nick: Bart
Level: 300
Wysłany: 02-02-2008, 20:57   

Nikt nie kazał graczowi Y atakować słabszego poziomu gracza X. Z tego wynika że nie mógłbym się mierzyć w walkach równym sobie poziomem. Zupełnie bezsensu.

Sajmon 
Użytkownik

Nick: Wolker
Level: 57
Wysłany: 02-02-2008, 20:58   

jak byś chciał żeby nie bylo czach to rozwiazeniem bylo by atakowanie tylko równego lvla

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 02-02-2008, 21:05   

Sajmon napisał/a:
rozwiazeniem bylo by atakowanie tylko równego lvla

Nierealne. Na wyższych lv i tak ciężko o kogoś chętnego do walki.
A to ograniczyłoby potencjalnych chętnych jeszcze bardziej.

Phantom 
Użytkownik

Wysłany: 02-02-2008, 21:10   

Ludzie co wy wymyślacie ?
Zamiast pomyśleć ... co by tu zrobić by wszystkim graczom było na rękę to myślicie tylko i wyłącznie o własnym tyłku ... tylko, żeby wam było dobrze, innych odstawiacie w szary kont.
- a to serwer gdzie masz nieograniczone ruchy...
- a to mniej złota, żeby było...
- a to darmowe resy...
(pomyślcie)
Damian89, propozycja jest tak bezsensu, że nawet nie chcę mi się z sensem wypowiedzieć.

JYN 
Użytkownik

Nick: JYN
Level: 250
Wysłany: 02-02-2008, 21:51   

Jeśli chodzi o 'całkowite zlikwidowanie czach' to raczej nie ma większego sensu [bo lubię czachy xD]. A i tak przy jakimś tam kolejnym upie ma zostać zlikwidowany medal za czachy więc same znikną albo przynajmniej się zmniejszą.
Wiem że nie o to Ci chodziło :)

Z tym atakowaniem to może nie był by tak całkowicie głupi pomysł. Mogło by coś takiego wejść ale od ~130lv + i tylko 1lv(maks 3lv) różnicy. Czemu od takich leweli -> ponieważ EQ jest do 126lv i po 126lv każdy ma w 'miarę' równe szanse.
Bo biorąc pod uwagę niższe lewele to odpada, bo powiedzmy ktoś ma 80lv, a zaatakuje go 81lv, to w 90% 81lv wygra (bo wchodzą gemy). Tak samo z eq co lewel się zmienia (wiadome że 99 nie ma równych szans z 100).
Każdy wie że po 130lv jeden lewel różnicy to nic :) więc czemu nie :D A i wiadomo zawsze większy wybór w przeciwnikach.

PS:
Pitazboras napisał/a:
To nie jest dobre rozwiązanie. Jeśli ktoś atakuje ciebie, to powinieneś mieć możliwość również go zaatakować. Przy twojej propozycji gracz X może zaatakować gracza Y, ale Y nie może zaatakować Xa.

i tak już tak jest. Weź pod uwagę 150lv on może atakować (patrząc niżej) 143lv ale już ten 143lv nie może zaatakować 150 ;D

cochiloco 
Użytkownik

Profesja: Mag
Wysłany: 02-02-2008, 22:13   

JYN napisał/a:

i tak już tak jest. Weź pod uwagę 150lv on może atakować (patrząc niżej) 143lv ale już ten 143lv nie może zaatakować 150 ;D

wlasnie sie z Toba nie zgodze
liczy sie lvl gracza o nizszym poziomie
tu masz info z aktualnosci:
Cytat:
3. Zmodyfikowano dozwolone przedziały ataku w zależności od poziomu graczy (liczy się poziom gracza o niższym poziomie).

Są one następujące:
- poniżej 5 poziomu - atak niedostępny
- od 5 do 9 poziomu można atakować jedynie graczy o takim samym poziomie
- od 10 do 19 poziomu przedział ataku wynosi +/- 1
- od 21 do 29 poziomu przedział ataku wynosi +/- 2
- od 30 do 59 poziomu przedział ataku wynosi +/- 3
- od 60 do 99 poziomu przedział ataku wynosi +/- 4
- od 100 do 149 poziomu przedział ataku wynosi +/- 5
- powyżej 150 poziomu przedział ataku wynosi +/- 6

a co do pomyslu to uwazam ze jest niepotrzebny
zmniejszenie przedzialu lvl na wysokich lvl doprowadzilo by do jeszcze rzadszych walk
za atakowanie slabszych graczy powinna byc jakas kara wiec czachy nie powinny byc tym bardziej zlikwidowane

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 02-02-2008, 22:29   

JYN napisał/a:
ponieważ EQ jest do 126lv i po 126lv każdy ma w 'miarę' równe szanse

To prawda, na wysokim poziomie nie powinno być czegoś takiego
jak niesprawiedliwy atak, ponieważ nie ma już ekwipunku ma wyższe
partie poziomowe jak 126, a tych kilka poziomów różnicy u graczy
podczas walki to prawie nic.

JYN 
Użytkownik

Nick: JYN
Level: 250
Wysłany: 02-02-2008, 22:46   

cOcHiLoCo napisał/a:
JYN napisał/a:

wlasnie sie z Toba nie zgodze
liczy sie lvl gracza o nizszym poziomie

Nie wiem na 100% bo nie sprawdzałem(czy tak jest w grze) ale ze zwykłych obliczeń wynika że gracz 143lv nie może zaatakować 150lv, a natomiast ten 150 może atakować 6lv w dół(nie wlicza się w to swojego lv) czyli może zaatakować tą 143.

cOcHiLoCo napisał/a:
a co do pomyslu to uwazam ze jest niepotrzebny
zmniejszenie przedzialu lvl na wysokich lvl doprowadzilo by do jeszcze rzadszych walk
za atakowanie slabszych graczy powinna byc jakas kara wiec czachy nie powinny byc tym bardziej zlikwidowane

Ale kto tu mówi żeby zmniejszać możliwość ataku. Nie chodziło mi o to żeby nie można było atakować +/- 6lv tylko o to jeżeli ktoś z wyższym o 1 lv zaatakuje niższy to normalnie dostawał by ekspa, ranq, złoto i eq (bo przecież szanse na wygranie obu graczy są praktycznie równe). A przy ataku powiedzmy powyżej 3lv(w dół) to normalnie tylko golda i eq.

Sajmon 
Użytkownik

Nick: Wolker
Level: 57
Wysłany: 02-02-2008, 23:02   

chodzilo mi tylko o to ze jak by mialo nie byc czach to nie mozna by bylo atakowac mniejszych lvli a to by sprowadzilo do tego ze moglyby wlczyc tylko rowne lvle

NooB StaaT 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: NooB StaaT
Level: 75
Wysłany: 02-02-2008, 23:35   hyy

wszysko pięknie ale czegoś mi brakuje....muwicie cały czas o wysokich lewelach a co z graczami np: 10 lewele albo 5 przecież wiadobo że gracz z 5 lewelm niema szans z 8 w 90% albo jak jest taka np sytuacja gracz X ma 3 lewele wyżej od gracza Y i załozmy ze sie na niego uwziol i po tym ataku gracz y z mniejszym lewelem traci rang exp i zloto to troche jest niewpozondku...

Kubi 
Użytkownik

Nick: Sv3et_Girl
Level: 100
Wysłany: 03-02-2008, 09:24   

Według mnie, najlepszym pomysłem jest atakowanie -1 lvl i za to dostać czachę i +3.
W zależności od lvl ja mogę -3 +4 : P :mrgreen: ktoś zrozumiał? Tak, jestem na nie.

Damian89 
Użytkownik

Wysłany: 03-02-2008, 15:47   

No to zrobić tak,żeby można było atakować tak jak jest teraz i gdy sie atakuje slabszego gracza to nie dostanie sie czachy.Wkońcu jak można atakowac slabsze lvl to tak powinno byc,ale bez mozliwosci dostania czachy :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi