Wysłany: 09-03-2008, 18:59 Wiadomości od administracji
Jak wiemy pojawiła sie nowa opcja "wiadomości od administracji".
http://www.fotosik.pl/sho...cbf07fcc49f2a6b jak widzimy na screenie można usunąć tylko "zaznaczone" wiadomości lub robić to pojedynczo, co przy dużej aktywności na targu jest bardzo uciążliwe.
Proponuje po prostu dodać opcję "usuń wszystkie" w wiadomościach od administracji.
Wysłany: 09-03-2008, 19:08
Jestem za Lag'em, moim zdaniem zrobić by tak jak przy zwykłych wiadomościach.
Myślę, że to zrobione zostało na takiej zasadzie by nie kasować wszystkich wiadomości na raz,
bo być może nie wszystkie dany gracz przeczytał ... a tak każdą wiadomość,
którą chcemy usunąć wpierw musimy zaznaczyć (czyli wiemy co dajmy do usunięcia) i dopiero kliknąć "usuń zaznaczone".
Takie zabezpieczenie przed nieprzyjemnymi sytuacjami typu: "a ja żadnej wiadomości od GMa nie dostałem" itp.
według mnie zostalo to zrobione poniewaz zwylki gracze oszukiwali innych graczy podajac sie za GM dodajoc przed nickiem wyraz "gm" a niekotrzy gracze sie na to nabierali.
Post wygaśnie?
Każdy wie po co jest to zrobione, ale nie o tym jest temat. Moim zdaniem lepiej byłoby, gdyby wiadomości od tego automatycznego Mistrza Gry przychodziły jako wiadomości od zwykłych graczy. Informacje z targu strasznie zaśmiecają i często PW od Gamemasterów "giną w tłumie".
owszem giną ale ten przycisk tez w zasadzie nie jest potrzebny bo jak koło każdej widomości jest ten kwadracik do oznaczenia (a jest ) tak pod ostatnią jest inny który zaznacza wszystkie na stronie klikasz tam a potem na "usuń zaznaczone" i masz ten sam efekt co "usuń wszystkie wiadomości" bo tam też kasuje tylko tą stronę wiadomości którą oglądamy na jedno wychodzi
a jeszcze dodam że obie metody wymagają (aż) 2 kliknięć więc się czasem nie tłumacz
Wydaje mi się że przycisku specjalnie nie ma z takiego powodu jak napisał Marcin.
graci napisał/a:
Moim zdaniem lepiej byłoby, gdyby wiadomości od tego automatycznego Mistrza Gry przychodziły jako wiadomości od zwykłych graczy.
temu jestem zdecydowanie przeciwny bo takie coś było i wiem że niezbyt fajnie to wyglądało.
Trzeba było wyszukiwać PW od zwykłych graczy między masą wiadomości od "Mistrza Gry".
Przycisk mógłby być ale powiedzmy żeby na nim było napisane:
"usuń wszystkie wiadomości od 'Mistrza Gry' z targu" (lub coś podobnego)
w tedy gdyby była jakaś wiadomość od GM'a to by po prostu zostawała :)
Proponował bym zrobić jeszcze takie coś że jak ktoś dostaje wiadomość od GM'a
to ona będzie cały czas u "góry" (chodzi mi o to żeby wiadomości od GM-ów nie były pomieszane
z wiadomościami od Mistrza Gry z targu)
Wydaje mi się że takie rozwiązanie było by bardzo dobre,
bo każda wiadomość od GM'a była by od razu widoczna ;]
i na pewno nie zagubiła by się w masie innych wiadomości.