ZDECYDOWANIE TECHNIKUM. Po technikum macie zawod, fach w reku a na studia mozna isc dalej jak cos. Ja poszedlem do Technikum Budownictwa i po skonczeniu mam tytul technika budownictwa, gdybym poszedl na studia (a wole do roboty) to moglbym miec jakiegos magistra inzyniera itp i cholernie duzo kasy. Wydaje sie ze niepotrzebnie nadklada sie rok w technikum skoro mozna 3 lata w liceum a zawodowka jest dla debili. Gowno prawda. Po liceum nie mam nic i jedynym wyjsciem jets isc na studia (to dla tych kujonow jak dla mnie), do zawodowki ida tacy co od razu znajda robote lub maja kogos w firmie itp. I robic mozna co sie chce a w budownictwie teraz sporo kasy mozna zarabiac. W Technikum masz ZAWOD, FACH W REKU, mozesz robic juz w tym na kogo sie uczyles, dusiles te 4 lata. Fakt jest ciezko bo zawodowe to padaka, ale cel uswieca srodki.
Jesli wiesz, ze nei dasz rady po liceum albo w liceum to lepiej zdusic zawodowke albo najpierw technikum sprobowac bo bywa roznie.
idziesz do liceum to masz zalozmy te 16 lat, masz 19 jak ja konczysz i prawda taka ze nie masz nic. Po technikum masz 20 lat i zawod, a zawodowka jakies 18-19 i tez zawod ale zdobyty nieco latwiej Poszedlem do technikum i nie zaluje
I na studia z tego kierunku to radze inzyniera, jakas politechnika ^^ bo gdzie indziej moze byc ciezko
Człowieku... ty się zastanów... jeśli źle się uczysz i pójdziesz do technikum TO KTO BĘDZIE CHCIAŁ TAKIEGO NA STUDIA PUŚCIĆ? Ja poszedłem do LO i jestem zadowolony, mam o 5 godzin lekcyjnych w tygodniu mniej niż moi koledzy, nauka na luzaku. Ja wam proponuję LO jeżeli chcecie coś w życiu osiągnąć, a nie być zwykłym budowlańcem... To tyle z mojej strony.
Budowlaniec to całkiem fajna praca i nawet dobrze płatna. Ja uczyłem się w lo(no w zasadzie jeszcze przez +/- 11 dni się uczę) ale zrobiłem błąd bo miałem iść do profilowanego, a nie typowego ogólniaka.
A tak.. tu ci muszę przyznać rację, bo techników o takim profilu nie ma lub jest mało. (W warszawie jedno na smoczej). Ale nie oszukujmy się, reszta to kał jest ;>